Skip to main content

Het lukt me niet om op mijn desktop PC mijn tiscali email binnen te halen. Het probleem lijkt te zitten in een ongeldig certificaat bij de URL: imap.tiscali.nl. Ik krijg voortdurend waarschuwingen vanuit mijn Kaspersky anti virus programma. Wat kan ik doen?

Lijkt me geen kpn issue   maar hopelijk heeft iemand een idee,  succes!


Het probleem is, dat outlook steeds blijft herhalen dat imap.tiscali.nl een onveilige web bron is. Pas als ik bij de accoutinstellingen de versleutelingsmethode uitzet, worden mijn e-mails van tiscali weer binnen gehaald. Het lijkt me toch dat het probleem bij KPN ligt. 


Ik ben benieuwd wat de specialisten hiervan vinden.


Hallo @Wim Top 

 

imap.tiscali.nl lijkt het i.d.d. niet te doen maar voor Tiscali email adressen kan je beter de KPN mail servers gebruiken (zie ook de link onderaan waar dat vermeld wordt):

Instellingen IMAP (Aanbevolen)

Inkomende server: imap.kpnmail.nl SSL aanvinken en poort 993 invullen
Gebruikersnaam: KPN e-mailadres invullen
Wachtwoord: KPN wachtwoord invullen
Uitgaande server: smtp.kpnmail.nl TLS (of SSL voor oudere apparaten) aanvinken en poort 587 invullen
Gebruikersnaam: KPN e-mailadres invullen
Wachtwoord: KPN wachtwoord invullen

 

Zie ook de volgende link voor meer informatie: https://www.kpn.com/service/internet/e-mail/instellen-laptop-pc.htm


Deze oplossing werkt voor mij niet, omdat ik graag mijn tiscali emailadres wil behouden.

 


Je hoeft ook je email adres niet te wijzigen, alleen de servernamen.

Je tiscali email adres blijft gewoon zoals hij is, die kan je dus ook gebruiken op de plek waar staat KPN e-mailadres invullen in de instellingen die ik eerder heb gegeven (hetzelfde geldt voor het KPN wachtwoord, daar gebruik je het bijbehorende tiscali wachtwoord).

Je kan ook gewoon via de KPN webmail inloggen met je tiscali email adres.


Heel erg bedankt voor je antwoord!


Intussen krijg ik steeds meer het idee, dat het een Outlook probleem is. Ter controle heb ik zowel in Mozella Thunderbird als in het oude Windows Live Mail een account aangemaakt en daar worden mijn tiscali emails probleemloos binnengehaald.


Gebruik je met Thunderbird en Live mail ook poort 993 of de onbeveiligde poort 143?

 

Er is ook een probleem met Outlook en uitgaande mail in combinatie met AVG of Avast antivirus, als je dan in de virusscanner de scan voor uitgaande mail uitzet werkt het weer.

Maar dat geldt niet voor inkomende mail, dat ben ik tenminste voor tiscali nog niet tegengekomen.

 

Als ik probeer het certificaat voor imap.tiscali.nl op te vragen via een openssl client dan mislukt dat ook, met imap.kpnmail.nl gaat dat wel goed, dan lijkt mij dat er toch een probleem met die tiscali imap server is.

Welke versie Outlook gebruik je?

 


Outlook 2019


Nog een vrij recente versie, dat zou het probleem niet mogen zijn.

Als je in Outlook de servernamen wijzigt naar kpnmail werkt het dan nog steeds niet?

Dat kan het makkelijkst via deze weg, klikken op Bestand → Accountinstellingen → Profielen beheren:

Klikken op E-mailaccount, daar het account kiezen en op Wijzigen klikken, daar kan je dan de servernamen aanpassen.


Zeer bedankt voor je uitvoerige antwoord. Ik moet nu weg naar mijn Line Dance groep. Ik ga er morgen mee aan de slag

 


Hallo @Wim Top Windows Live Mail moet je niet meer willen gebruiken, wordt al jaren niet meer ondersteund door MS.

Als je inlogt in je webmail kun je dan wèl je mail verwerken?

 


Hoi @Wim Top, welkom op ons forum! Heb je het nog werkend gekregen?


Beste Thomas, ik heb het in zoverre werkend gekregen door mijn Kaspersky virusscanner telkens heel even uit te zetten, waardoor Outlook onmiddellijk alle email binnenhaalt. Ik heb geprobeerd om uitzonderings URL's op te geven (zoals www.tiscali.nl imap.tiscali.nl www.tefort.nl enz.) maar zonder resultaat. Het gekke is, dat Kaspersky alleen ingrijpt bij Outlook. Via het oude Livemail programma en ook via Mozilla Thunderbird kan ik dezelfde Tiscali email binnenhalen zónder dat Kaspersky ingrijpt. Bottom-line is het dus een Kaspersky probleem dat zich alleen bij Outlook voordoet. Ik moet zeggen, Outlook werkt ook niet altijd mee bij het zoeken naar een oplossing. Ik heb vele, vele uren besteed aan het aanpassen van de serverinstellingen. Het resulteert meestal in twee situaties: 1) er komt direct een melding: “Er is iets fout gegaan, probeer het nog eens”. Er wordt dus niet aangegeven wát er fout is. 2) Er komt een melding: “Alles wordt verwerkt” (of iets dergelijks) en je kunt daarna uren lang tegen een zandloper aan kijken.


Hallo @Wim Top 

 

Ik weet niet welk Kaspersky anti-virus programma je hebt, maar b.v. bij Kaspersky Internet Security  zou je het scannen van uitgaande mail uit moeten kunnen zetten, zie https://support.kaspersky.com/KIS/21.3/nl-NL/70873.htm

Bij stap 4 zou je die schakelaar dan op uit moeten zetten.

 

Mail Anti-Virus configureren

Met Kaspersky Internet Security kunt u e-mailberichten scannen op gevaarlijke objecten via Mail Anti-Virus. Mail Anti-Virus start wanneer het besturingssysteem wordt gestart en blijft continu in het RAM van de computer. Het scant alle e-mailberichten die worden verzonden of ontvangen met de protocollen POP3, SMTP, IMAP en NNTP, alsook via versleutelde verbindingen (SSL) met de protocollen POP3, SMTP en IMAP.

Mail Anti-Virus scant standaard zowel inkomende als uitgaande berichten. Indien nodig kunt u het scannen van enkel inkomende berichten inschakelen.

Mail Anti-Virus configureren:

  1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

    Het venster Instellingen wordt geopend.

  3. Selecteer in het gedeelte Bescherming het onderdeel Web Antivirus.

    De instellingen van Mail Anti-Virus worden in het venster weergegeven.

  4. Zorg ervoor dat de schakelaar voor de in- en uitschakeling van Mail Anti-Virus boven in het venster is ingeschakeld.

Beste GeSp,

Bedankt voor je uitvoerige antwoord, helaas heb ik nog niet de kern van het probleem te pakken. Ik stuur hierbij wat Outlook foutmeldingen én wat Kaspersky instellingen (zie plaatje beneden). Als ik de schakelaar voor Web Anti Virus uitzet (rood omcirkeld) dan stromen direct de mails binnen, maar dat is geen veilige oplossing. Hoplijk heb je wat aan deze verzamelde screenshots.

 


Beste @Wim Top 

 

Als je de schakelaar van die regel eronder uitzet dan zou het goed moeten gaan, daarmee schakel je de email scan uit, die schakelaar erboven die je rood omcirkeld hebt kan je dan weer aanzetten.

 

Maar het beste is toch om de kpnmail servers in te stellen, Kaspersky geeft blijkbaar nog steeds aan dat het certificaat van imap.tiscali.nl niet klopt, daarom gaat het ontvangen van mail fout.

Je hebt ook kans dat dat niet herstelt wordt en die server over een tijd helemaal uitgezet wordt door KPN.

Met de kpnmail servers zou het goed moeten werken, ook met alle schakelaars aan, dat is dan toch de meest veilige oplossing.


Beste GeSp,

Wederom bedankt voor je snelle antwoord. Ik denk dat ik het euvel nu eindelijk gevonden heb. Het was waarschijnlijk de gratis AVG virusscanner die draaide naast Kaspersky. Ik had al eerder geprobeerd 'm via het configuratiescherm eruit te gooien maar dat lukte steeds niet. Nu heb ik AVG in een passieve mode kunnen zetten, waarbij die alleen in actie komt als ik opdracht geef om te scannen. Bij imap en smtp heb ik nu ook kpnmail ingevuld. Nu AVG uitstaat lukte dat nu wél en liep Outlook niet meer vast. Bedankt nog voor al je moeite.


Beste @Wim Top 

 

Fijn dat het eindelijk naar behoren werkt.