Skip to main content

idd ontvangst en leesbevestiging werkt niet meer

dat dit door kpn komt is spijtig

is dit op 1 of andere manier op te lossen?

ik heb die leesbevestigingen soms dringend nodig

wie weet raad

grt

Leesbevestiging is niet uitgeschakeld door KPN. Ontvangstbevestiging is uitgeschakeld door KPN. Maar niet leesbevestiging. 

Leesbevestiging is desondanks ook zo ongeveer geschiedenis omdat de meest emailprogramma's het niet meer ondersteunen. Maar daar kan KPN niets aan doen.

Lees dit topic ook eens: https://forum.kpn.com/e-mail-10/leesbevestiging-kpn-e-mail-483826


Hallo @kpnrob123 , een ontvangstbevestiging werkt bij veel e-mail-software niet (meer), bij de (oude) Telfort webmail (nog) wel.

Bij een leesbevestiging ben je afhankelijk van de ontvanger, die kan het verzoek gewoon negeren en de e-mail toch wel gelezen hebben, echter zonder dat jij dat op dat leesmoment weet.

 


Ontvangstbevestiging heeft niets met het emailprogramma te maken. Het is de server van KPN die bij ontvangstbevestiging een response zou moeten sturen. Dan zou je dus weten dat de mail op de server ontvangen is, maar of de mail ook bij de uiteindelijke ontvanger is aangekomen en gelezen is, dat weet je hiermee niet. Vrij nutteloos dus, en daarom is het ook uitgeschakeld / weggelaten bij een upgrade van de servers.