Skip to main content

Storing met e-mail: verzenden lukt wel, ontvangen niet

 

Er is op dit moment een storing gaande met met e-mail. Het is wel mogelijk om berichten te verzenden, maar er komen geen berichten binnen. De mail die naar jou wordt gestuurd gaat niet verloren, deze zal worden afgeleverd zodra dit is opgelost.

Zodra we een update hebben zullen we dit topic updaten. Onze excuses voor het ongemak.

 

Update #3 17-5-2023 20:05 De impact van de storing is wegenomen en de voorraad achterstallige mail is nu weggewerkt. Mocht e-mail bij jou nog niet werken, log dan opnieuw in en vul het wachtwoord opnieuw in.

Update #2 17-5-2023 18:08: Nog niet alle problemen zijn verholpen maar de hoeveelheid vertraagde mails neemt nu af en komen gestaag weer binnen ​​​​​

Update #1 17-5-2023 11:11: De specialisten hebben het in onderzoek

Ik kan sinds vanochtend geen mail meer ontvangen, wel versturen. Dit is zowel via webmail, op laptop als mobiel. 

Ik krijg geen foutmelding.

Ik stuur vanuit diverse andere accounts de berichten naar het bewuste mailadressen van kpn, maar de berichten rollen niet binnen. De adressen zijn niet geblokkeerd en de berichten zitten ook niet in de spam.

Is er sprake van een storing?


Goedemorgen,

Ook ik kan sinds vanochtend geen e-mails ontvangen.

Verzenden kan wel (zowel mobiel als pc als webmail)

Toch een storing?

 


Ik heb het zelfde probleem. Laatste mail ontvangen rond 8:30.

 


Hier ook eenzelfde probleem. Mail komt uiteindelijk met grote vertraging toch wel binnen, althans de mails die ik zelf als “test” verzonden heb van andere adressen en de mails waarvan ik weet dat ze moeten komen.

Er is dus zeker heel grote vertraging met de ontvangst van mails.


Op de  site van KPN lees ik nu bij storingen:

Op dit moment is er een e-mailstoring in jouw regio. Het spijt ons dat je nu niet kunt e-mailen zoals je gewend bent. Laat je instellingen en wachtwoorden voor nu hetzelfde. We werken hard aan een oplossing. Ga naar ons forum voor de laatste updates. De storing zou rond 10:24 uur geconstateerd zijn. 

Ik vermoed dus even geduld


 Hier heb ik ook storing met de mail Link


Bij mijn postcode staat deze storing op www.kpn.com/storing maar dat zal wel landelijk zijn….

 


Hi all, op dit moment hebben we inderdaad een storing met de e-mail zoals jullie ervaren. Dit is in onderzoek en we hebben dit centrale topic hiervoor aangemaakt zodat we jullie makkelijk op de hoogte kunnen houden. Excuses voor het ongemak!


Mail werkt weer in Almere.


Ik kan al een paar uur geen emails meer ontvangen. Is er een storing?


Kan geen mail ontvangen (@xs4all.nl), ook webmail werkt niet.


 


 


Beste KPN, kun je uitleggen wat er aan de hand is en welke stappen er gevolgd worden ?  Enig idee waneer de e-mail services weer up en running is ?


Sinds ongeveer 5 minuten lijkt het erop dat het hier weer werkt. Hopelijk over niet al te lange tijd alle accounts weer.

Geplaatst 17 mei; 14:16


Ik ontving zojuist ook een flinke hoeveelheid achterstallige mails via de e-mail app op mijn telefoon. Ook Webmail doet het weer.


Bij mij werkt de webmail ook (weer).

 


Ik krijg nu geen e-mail binnen. Als de storing verholpen is krijg ik ze dan alsnog?


Ik krijg nu geen e-mail binnen. Als de storing verholpen is krijg ik ze dan alsnog?

Als er een mailserver storing is - en e-mails niet kunnen worden afgeleverd - dan wordt dit op een later tijdstip nog een aantal keer geprobeerd.

Meestal worden e-mails bewaard voor een aantal dagen voordat de mailserver van de verzendende partij het opgeeft.

 


Vanmorgen al en nu nog steeds kan ik geen email verzenden. Bericht luidt: SERVER NIET BEREIKBAAR. Er komt wel email binnen. 


Vergeet mijn vorige opmerking. Het is weer HOPELOOS.

Zelfs inloggen werkt nu NIET! Grrr 😈 Snik 😭

Geplaatst: 15:30 uur


 

Zolang het topic geen update heeft ontvangen is het, het beste om er vanuit te gaan dat de storing nog gaande is. Dat het af en toe eens even werkt betekent het nog niet dat een storing daadwerkelijk opgelost is - zoals het verleden (overal) al eens heeft aangetoond.

Het heeft overigens ook geen zin om dingen te proberen via de KPN E-Mail omgeving.


Korte update: hier wordt inderdaad nog aan gewerkt, binnenkomende e-mail zal nog wel worden ontvangen. Zodra we meer weten zullen we dit hier uiteraard ook plaatsen. 


Bij mij werkt de webmail ook (weer).

 

Klopt maar nu niet meer. Deed het begin van de middag weer maar nu niet meer, zelfde probleem, ook bij webmail een storing.


Gunst, bij mij komt mail binnen (verzonden 10:38), maar verzenden (15:30) lukt niet, ook niet via webmail, en het is toch duidelijk wat later dan 14:30 …

 

Moet wel een serieus issue zijn, uitgaande van de deskundigheid