Skip to main content

Al weer enige tijd bezig om op mijn nieuwe laptop met Windows 11 outlook (office 2019) goed te installeren. Probleem is dat ik geen externe mails (hetnet)kan versturen of af en toe na  een lange wachtijd. Probleem zit hem in de smpt  uitgaande mail, zowel bij Imap als bij Pop. Alle mogelijke instellingen geprobeerd. Zelfde probleem bij ander laptop Windows 2011. Opvallend is dat als ik een andere allias van mijn mailaccount Hetnet, probeer het wel werkt  . Ik  vermoed dat bij jullie KPN server via een firewal de gevraagde hetnet mail aansluiting wordt tegengehouden.   Overigens via ander mail apps  werkt het wel zoals bluemail en mail van windows 11.

Hoi @Frasca 
Welke SMTP poort gebruik je?
Dit zijn de juiste instellingen:

Server: imap.kpnmail.nl 

Vul je complete emailadres in als gebruikersnaam
Zet identiteitscontrole op wachtwoord en vul je wachtwoord in.

poort 587

Vink TLS of SSL aan


Dag  huistijger,

 

Dat heb ik al gedaan. Ik heb alle opties al uitgeprobeerd te vinden via googler Gekke is dat een ander hetnet mailadres zijnde een allias van hetnetmail  het wel doet. Ik sta niet op een blacklist maar weet wel dat een week of 5 geleden de kpn mij informeerde over een mogelijke hack op mijn  mailaccount wachtwoord. Die heb ik gewijzigd. Op andere mailapps zoals blue mail en mail van windows 11 werkt alles normaal evenals op mijn mobiel. Vermoed dat een server van kpn dit hetnet mailadres(uitgaand) blokkeert via een firewall.


@Frasca gebruik je AVG of Avast als virusscanner? Zo ja, wat gebeurt er als je die uit zet?


Avast , heb ik ook al geprobeerd.  Helpt niet


Heeft u de veilige modus optie geprobeerd ?

Soms loopt een van de Outlook-invoegtoepassingen vast waardoor uw e-mailberichten niet kunnen worden verzonden. Als u alle invoegtoepassingen wilt uitschakelen, kunt u Outlook in de veilige modus starten. Als u e-mail kunt verzenden met Outlook in de veilige modus, kunt u e-mail weer verzenden door een nieuw Outlook-e-mailprofiel te maken.

U start Outlook in de veilige modus door op de Windows-toets te drukken. Typ outlook.exe /safe in het zoekvak en druk op Enter.


Weet je welke poort gebruikt wordt?

Je kunt dat zien als je klikt op Bestand:

Ga naar Account instellingen -server instellingen

Klik op Uitgaande e-mail. 

Je ziet dan:

 

Staat bij poort 587? Verander het dan eens in 465.


Ook hier weer;  ik heb de outlook invoegpassingen via de veilige modus uitgeprobeerd  . geen resultaat.

Ook poort 465 gebruikt   ,helaas negatief.. Bij alle pogingen bij poort 465 en poort 587 ontvang ik wel steeds een  testbericht van microsofts   in mijn andere goed werkende alias hetnet mailadres maar verzenden  is onmogelijk via het te installeren hetnetmailadres.. Opvallend is ook dat ik het hetnetmail adres wel in mijn outlook mail zie staan maar is niet aktief en niet in onder mijn account instellingen. Daar staat alleen het allias hetnetmail adres die ik net zoals de niet wertkende hetnetmailadres al jaren gebruik


Als je het bewuste hetnetmail niet in de accountinstellingen ziet staan, hoe heb je dan de poort kunnen aanpassen?


Geen idee.klik in nieuwe mail bij account.vul mailadres in en wachtwoor

d.vervolgens na 2 minuten wel account aanduiding links van de mail.Vervolgens doe hij het niet en kom je vanzelf in vakje zelf aanpassen.Daar kan ik poort etc wijzigen

 


Bij een nieuwe mail zie ik geen account. Ik denk dat je in een ander venster zit.

Als je iMap gebruikt voor inkomende mail zou je het account kunnen verwijderen en opnieuw aan maken.

De account instellingen zouden automatisch goed gezet moeten worden. 


Alles gedaan wat op google is te vinden . Blijft raar dat het ene hetnet mailadres niet werkt en de andere hetnet mailadres wel . Het zijn  beiden aliassenvan het hoofdmailadres en staan ook op mijn kpn site al jarenlang.  Als ik andere mail apps gebruik  zoals  bluemail of mail van windows 11 werkt wel alles.  Ook de mobile versies werken wel. Ik vermoed dat dit mailadres van hetnet wordt tegen gehouden door een firewall van kpn.  Moest 5 weken gelden op verzoek van kpn ook mijn wachtwoord aanpasssen ivm mogelijke hacking. Mail adres komt niet voor op de zgn black list van kpn.  Op andere laptops met w 11 hebben we ook hetzelfde probleem


Mail van en naar de aliassen van het hoofd account gaan naar datzelfde mailaccount. 

Wat ik dan niet zo goed begrijp is dat je daarvoor twee accounts in Outlook gebruikt. Is daar een reden voor? 

Misschien kun je wat screenshots plaatsen van de accountinstellingen? (wel even een gedeelde van je e-mailadres verbergen)


Ik heb een  hetnet mailadres ooit gekregen van KPN. Aan dit hoofdmailadres heb ik twee  mail aliasadressen gehangen  al jaren geleden. De ene doet het wel alles de ander doet het nu opeens niet meer, dus geen uitgaande mails. Bijgaand een screenshot van de instellingen  , bij uitgaand ook al geprobeerd poort 465 en SSL/TTS . Via POP lukt het ook niet . Lukt alleen bij andere mailapps zoals  bluemail of mail van windows 11

 


Je moet bij de inkomende e-mal het vakje “Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen” aanvinken.

Bij de uitgaande e-mail zou je ook nog een optie moeten hebben Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist. Dit moet ook aangevinkt worden:

Verder denk ik dat je mail-adressen en aliassen verwisselt.

 

Je hebt een aantal e-mail adressen beschikbaar. Dat zijn afzonderlijke mail-accounts.

Voor iedere mail account kun je een aantal aliassen aangeven. Dat is een ander mail adres voor hetzelfde mail-account. De mail voor het alias gaat naar het hoofd mail account.

BV.

Account 1: mailadres Hoofd1@kpnmail.nl
met alias hoofd1a@kpnmail.nl en alias hoofd1b@kpnmail.nl.

Alle  mail voor bovenstaande adressen komen terecht in Hoofd1@kpnmail.nl

 

Daarnaast kun je nog een ander mailaccount hebben:

Account 2: mailadres Hoofd2@kpnmail.nl 
met alias hoofd2a@kpnmail.nl en alias hoofd2b@kpnmail.nl

Alle mail voor hoofd2 plus zijn aliassen komen in account hoofd2@kpnmail.nl

 

Als je zegt dat je twee outlook accounts hebt voor twee aliassen, dan moet de inhoud van je mail zoals dat in outlook getoond wordt, hetzelfde zijn. Zo niet, dat gebruik je twee verschillende mail accounts met ieder zijn eigen account instellingen. 

Het is dan interessant om de twee account instellingen (van de "goede” en "problematische”) te vergelijken.

 


Dank voor je hulp. Het is een lastig probleem. In bijlage 1 en 2  de goed werkende mailaccount  van hetnet zowel inkomend alsuitgaand in bijlage 3 de tweede hetnetmail  waarvan de uitgaande niet werkt.

Ik heb ook de vinkjes geprobeerd  bij aanmelden en uitgaand  .helaas negatief. Het klopt dat er twee aliassen zijn afgeleid bij de hoofdmail maar dat is een keuze die wij gemaakt hebben.  Ontvangen inderdaad als alles het doet (!) mail dubbel. Opvallend is dat in de bijlage 3= mailadres niet werkend uitgaand  de zin en invul mogelijkheid ontbreekt van;       deze staat wel in bijlage 2 die wel werkt

 

 


Zijn bijlage 2 en 3 allebei settings in Outlook2019? Het ziet er zo anders uit!


Dit is wat ik op het scherm krijg.  bijlage 1, de bovenste is het met goed werkende hetnetmailadres  .bijlage 2 en 3 met het niet goed werkende hetnet  mailadres. Er is inderdaad een verschil  maar hoe is mij een raadsel. Op zich zelf kan ik wel leven met andere oplossingen via andere wel goed werkende mail programma,s  maar ik ben wel getrigged door dit probleem dat blijkbaar niet op te lossen is


Ik ben nu ook door mijn ideeën heen.

Het enige wat ik zou doen, is alle Outlook accounts verwijderen en opnieuw aanmaken.

Misschien heeft iemand anders nog een helder idee.

Sorry.


Nogmaals mijn dank .  Heb ook al alle outlooksverwijdert incl ofiice 2019 en alles weer opnieuw geinstalleerd. Heeft niet geholpen. Net het mailprogramma mozilla/thunderbird geinstalleerd, werkt prima . Ga maar eens met KPN bellen . Al eerder gedaaan maar toen werd ik afgewimpeld. Wil nu een specialis spreken omdat ik denk dat het met de combiatie hetnet mailadres en hun server heeft te maken.  Wil het toch weten maar redt me wel met ander mailprogramma,s.

 


OK. Hopelijk vind je uiteindelijk de oplossing. Laat je het dan wel hier even weten? Ik ben wel benieuwd.

 

Groeten

Minne


Doe ik.  Zag net nog een paar exacte gevallen als bij mij langs komen. Kon niet worden opgelost.

 


@Frasca Heb je al eens overwogen om je mail te lezen waarbij je géén gebruik maakt van een mailprogramma als Outlook? Dan handel je je mail af in de browser (dit wordt genoemd “webmail” of “webbased.”)

De interface van webmail is misschien minder fijn maar het werken in de webmail heeft ook veel voordelen. Het belangrijkste voordeel vind ik dat je niet meer afhankelijk bent van een programma en van instellingen. 


Hi  aardig dat je reageert.

Ja ik ken de webmail maar ook andere mail programma,s . Daar werken de twee mailadressen wel goed op. Wat me gewoont triggert  waarom outlook 2019 bij het ene hetnet mailadres wel doet en bij het andere niet. Is natuurlijk allemaal geen ramp bij zoveel goede andere alternatieven maar ik hou van oplossingen en die zie ik nergens op het internet en ik ben ook niet de enige.


Toch nog eens een poging gedaan en gelukt !!  Wat blijkt nu de nieuwste versie van Avast antivirusprogramma ,free edintion heeft een aantal beschermingsschilden. Een van deze is het zgn. email beschermimgsschild.  Door deze uit te schakelen kan ik weer mails doen uitgaan via outlook 2019 .Hoe het komt dat het ene hetnetmailadres gevoelig is voor het email beschermingsschild van Avast en het andere hetnetmailadres niet is mij een raadsel. Beide hetnetmailadressen zijn alliassen van het hoofd mailadres ook zo genoteerd en altijd goed werkend  op de kpn site al jaren. Opgelost zo maar het blijft raar.  Overigens bij andere mail programma,s werkt alles goed. zoals die van KPN webmail,  mailprogramma w11 en Bluemail. ook op mobile.


Goed dat het opgelost is.

Maar het is inderdaad vreemd dat het bij het ene mailadres fout gaat en bij andere goed.

Dan ben ik toch benieuwd waar dat dan in zit.

Er wordt ook gemeld dat er problemen zijn met uitgaande mail op poort 587. Als dat veranderd wordt naar 465, dan gaat het weer goed. Ik vraag me af of er een relatie is tussen deze situatie en de problemen met Avast/AVG. Zou het kunnen dat de virusscanner alleen problemen geeft met poort 587 en niet met 465?

Kun jij zien welke verschillen zijn in de mail accounts mbt tot de poortsettings?