Skip to main content

Hi, Ik heb aantal mailadressen en met de jaren is er een aardige jungle ontstaan. Deze zou ik willen ontwaren en e-mail adressen willen onderbrengen onder andere mailaccounts. Is er een andere methode om dit te doen dan mail adres wissen en vervolgens pogen aan te maken onder ander mailaccount. IS er dan gevaar dat e-mail adres onderwijl gekaapt wordt door andere gebruiker?

Als ik uit ene  e-mail account e-mail adres wis en pog aan te maken onder ander acocunt krijg ik deze melding: De e-mailadressen konden niet opgeslagen worden. E-mailadres ...@... is niet beschikbaar.

Is hier een verwerkingstijd/wachttijd? Of kan dit gewoon niet zelf?

 


Hoi @ErwinC 

Dit kan inderdaad niet zonder hulp van KPN. Zodra je een e-mailadres wist wordt er automatisch een reservering op gezet (juist om kapen door een andere gebruiker te voorkomen).

Deze blokkade duurt standaard 3 maanden. Bel morgen met klantenservice op 0800-0402 dan kunnen ze deze reservering voor je verwijderen.

Klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, zaterdags tot 17.00 uur.

Pas op: dit is een openbaar forum, iedereen kan meelezen. Haal daarom jouw e-mailadres weg. Via de drie puntjes rechtsonder je bericht en dan ‘Bewerk’ kan dat tot 1 uur na plaatsing.


Denk er ook om dat je mail-accounts die niet eindigen op @kpnmail.nl , bijvoorbeeld @planet.nl alleen onder kunt brengen als alias, door KPN adres genoemd.

Je moet dus een @kpnmail.nl-account hebben en daaronder kun je je andere accounts als alias (adres) hangen @ErwinC 

 


Is het mogelijk om een lijstje met benodigde migratie's naar klantenservice te sturen, zodat zij die in juiste mailaccounts kunnen laten landen?


Ja, het gaat om een alias die onder een account eindigend op @kpnmail.nl moet komen idd.


Is het mogelijk om een lijstje met benodigde migratie's naar klantenservice te sturen, zodat zij die in juiste mailaccounts kunnen laten landen?

Overleg dat morgen telefonisch met klantenservice. E-mailcontact is niet beschikbaar maar wellicht via Facebook of X is dat een optie. Normaal heffen zij de reservering op nadat jij de adressen hebt gewist en daarna maak je ze zelf aan in de juiste account(s).


Is het mogelijk om een lijstje met benodigde migratie's naar klantenservice te sturen, zodat zij die in juiste mailaccounts kunnen laten landen?

Nee, na vrijgave gereserveerde accounts c.q. aliassen kun je deze zelf toevoegen binnen je account @ErwinC 


Ok, THX!


@ErwinC

Neem eerst een vel papier en schrijf op wat de huidige situatie is en wat de nieuwe situatie moet worden.

Je kunt per abonnement 6 gratis emailaccounts hebben. Een nieuw account kan alleen nog maar eindigen op @kpnmail.nl. Wil je per abonnement meer accounts hebben dan is dat zeker mogelijk maar dan moet je voor elk extra account extra betalen.

Per emailaccount kun je maximaal 10 aliassen aanmaken. Overzetten van aliassen van het ene account naar het andere account is voor de KPN klantenservice (tel. 0800 - 0402, zie hierboven ) makkelijk te doen.

Wil je een account laten overzetten naar een ander emailaccount (dat emailadres wordt dan een alias) dan raak je alle emails kwijt die bij dat oude account staan. In dat geval moet je eerst zelf een kopie maken van alle emails (bijv. op jouw laptop) van dat oude account en later zelf importeren bij het juiste nieuwe account.


Reageer