Skip to main content

Waar zijn de oude mailboxen onder XS4ALL gebleven?

  • 4 September 2024
  • 9 reacties
  • 62 keer bekeken

Ik ben XS4ALL abb van het eerste uur (1996?) en kon destijds extra mailboxen aanmaken onder mijn bestaande account. Zo heb ik voor mijn kinderen een mailbox aangemaakt met eigen emailadres én wachtwoord. Nu heet alles KPN en kan ik al geruime tijd niet meer inloggen op die accounts. Waar zijn die mailboxen gebleven en belangrijker nog; de inhoud?

Roger

Mijn vader is sinds 2003 gebruiker bij XS4ALL. Nadat alles automatisch enkele jaren geleden over ging naar KPN, bleven deze e-mailboxen en alliassen gewoon beschikbaar.

Heb je al geprobeerd een e-mail te sturen naar een van je e-mailboxen? En komt deze e-mail aan, wat je kan checken als je geen automatische 'undeliverable' e-mail terug krijgt?

En heb je al geprobeerd via webmail in te loggen?


Net mail gestuurd naar dat account en krijg niets terug. Zal dan wel aangekomen zijn.
Inloggen via XS4ALL geeft aan dat “U heeft uw loginnaam of wachtwoord verkeerd ingevoerd.” terwijl ik al sinds jaar en dag password managers gebruik. Geen reden om aan te nemen dat het password niet werkt. Ik kan ook nergens nagaan of die mailbox nog bestaat, of waar ik aliassen instel. Sinds de fusie is het een puinhoop geworden (in mijn beleving).

 


Als je in de KPN webmail inlogt en je gaat via instellingen naar beheer accounts, welke accounts en aliassen zie je dan?? @RogMoe 


Ik ben zelf van mening dat het makkelijk te vinden is, als je inlogt. Maar hier is de link: https://email.kpn.com/


..dan moet ik mijn “product” koppelen aan min ID (of omgekeerd), dan vul ik alles in (PC, klantnummer, laatste 3 cijfers bankrekening) en dan staat er dat “we deze gegevens niet herkennen”.
Wat een gedoe zeg!

Nu herinner ik het weer. Daar liep ik vorige keer ook op vast. En dan denk je dat je effe kunt bellen met de helpdesk… mooi niet. Telecombedrijf dat niet te bellen is.


Ik heb ze pas geleden nog twee keer gebeld, op 0800-0402, en binnen een minuut had ik een medewerker aan de lijn.

Maar weet je de wachtwoorden nog? Kan je wel bij je webmail inloggen?


...terwijl als ik naar https://www.kpn.com/profiel/ ga, staan al m'n NAW daar. Ze weten wie ik ben, ben ingelogd! Mag toch hopen dat KPN zelf weet waar ze me voor factureren? Wat moet ik dan nog koppelen?


Iemand gesproken en alles is opgelost. Kon geen producten koppelen omdat mijn nieuwe woonadres niet doorgekomen is destijds…. Enfin, mailboxen bestaan nog, incl inhoud.
 

Thx voor de hulp.


Fijn om te horen dat alles weer goed is.

Mocht je ze weer willen gebruiken in je mailprogramma;’'s.
De instellingen zijn enkele jaren geleden gewijzigd op grond van verificatie. Dus doorloop DAN even dit stappenplan: https://www.kpn.com/service/internet/e-mail

Vroeger bij XS4ALL was er vroeger geen verificatie mogelijk, weet ik nog. Toen kon je zelfs eenvoudigweg mailen namens elk mailadres wat je maar wou.

 


Reageer