Skip to main content

Wij hebben een mailing ontvangen van E-fiber voor de aanleg van glasvezel in de Hoeksche Waard die dit jaar start. Daarbij wordt samengewerkt met een 10-tal providers, maar KPN staat hier niet bij. Als we overstappen naar een van de genoemde providers, wordt de aansluiting in de woning kosteloos gerealiseerd. 

Als we nu niet mee doen, moeten we  later minimaal €450,- voor een vastrechtaansluiting betalen.

Wat moeten we doen als we bij KPN als provider willen blijven, maar later geen extra kosten willen betalen?

Later? Komt er een "later" dan? Het kan in theorie zo zijn dat later KPN alsnog op glasvezel van e-fiber gaat leveren. Maar of dat gaat gebeuren weet niemand en zodoende kan ook niemand je hier advies over geven.

Bij KPN blijven en toch glasvezel gratis van e-fiber in huis krijgen, dat kan dus niet. U kunt uiteraard wel gewoon een abonnement nemen bij 1 van de providers op glasvezel en KPN ook gewoon door laten lopen. Die blijft dat over de telefoonlijn leveren. Dat kan. Maar dan zit je dus dubbel te betalen.

Welke snelheid heeft u nu bij KPN? Is de verbinding goed?


Dag Nick83, bedankt voor uw reactie. 

Wij hebben op dit moment een prima verbinding, maar dat neemt niet weg dat de technische ontwikkelingen verder gaan en glasvezel daar belangrijk bij wordt.

Als er dus nu glasvezel in de Hoeksche Waard aangelegd gaat worden, is het wel fijn als je direct mee kan doen en tevens bij je eigen provider kan blijven.

Het bedrag dat je later als vastrecht moet gaan betalen, snap ik wel gezien e extra kosten die er gemaakt moeten woden, maar er moet toch een of andere combi mogelijk zijn. KPN, Vodafone en Ziggo zijn de grotere providers en die doen niet mee. Vind ik raar.


Vodafone is een mobiele provider. Die levert nooit over een draadje. En Ziggo heeft een eigen coax netwerk. Die levert sowieso nooit over glasvezel en nooit over het netwerk van een ander. Andere providers kunnen / mogen ook niet leveren over het netwerk van Ziggo.

Ziggo en Vodafone werken overigens samen of zijn samen gegaan, weet niet precies.Â