Skip to main content

Wij zijn recent verhuisd en zouden sinds 4 augustus internet via glasvezel moeten hebben. Echter, dit werkt niet en de service van KPN om ons probleem op te lossen is ronduit beroerd. ​​​​​​KPN neemt geen initiatief om het probleem op te lossen. Pas wanneer ik wéér bel, wordt er ergens tussendoor een monteur ingepland, die vervolgens 5 uur te laat komt (en wij zitten de hele dag thuis te wachten), en vervolgens na 45 min. weer gaat zonder dat het probleem is opgelost. 

Hallo, wat is dit voor service? Wij betalen €55,- per maand voor werkend internet en tv, en zitten nu al 3 weken opgezadeld met een Alcatel kastje met een 100gb internetbundel, met een zeer beroerde WIFI dekking. 

Wat is er tot nu toe gebeurd? 

  1. Er is een KPN monteur geweest en die kon helemaal niks doen. Hij heeft het probleem doorgezet naar een onderaannemer van KPN met eigen monteurs. 
  2. Er is een monteur van die onderaannemer geweest. Die heeft geconstateerd dat er ergens een probleem in de glasvezelkabel zit, en is op verschillende punten in de grond gaan graven om te onderzoeken of daar het probleem zit. Hij heeft het probleem niet kunnen vinden. 
  3. Vervolgens radiostilte vanuit KPN…… Dus ik heb zelf het nummer van die onderaannemer gebeld, en toen is er ‘ff snel een monteur tussendoor gepland'. 
  4. Die nieuwe monteur van de onderaannemer komt dus 5 uur te laat, en weet hélemaal niks van het probleem en wat de vorige monteurs al gedaan hebben. Dus hij gaat weer in de meterkast staan klooien, terwijl de vorige monteur al had vastgesteld dat het probleem niet daar zit, maar ergens in de kabel (en dat had ik deze monteur al vóór zijn bezoek telefonisch verteld). Vervolgens gaat hij toch ook ‘even buiten kijken'. Het is inmiddels 22 uur ‘s avonds. Hij komt niet terug en ik hoor niks meer… 
  5. Volgende dag heb ik die monteur zelf gebeld. Hij geeft aan dat hij het probleem graag oplost, maar daarvoor een hele dag nodig heeft. En kennelijk krijgen ze per klant maar 15-30 min. de tijd om problemen op te lossen. Hij heeft dit verzoek uitgezet bij iemand in de organisatie. 
  6. En nu weer radiostilte van KPN…. we zijn inmiddels alweer een week verder. Ik probeer het nummer van die onderaannemer te bellen, maar ik krijg geen contact. 

Dus mijn vraag moge duidelijk zijn: wanneer neemt KPN het probleem serieus en maakt KPN echt tijd vrij om dit op te lossen?

Ik hoorde van de 3e monteur dat hij onlangs een glasvezelprobleem bij iemand heeft opgelost, die 4 maanden zonder internet van KPN heeft gezeten. Dat kan toch niet? 

 

 

Kleine update: ik kom er nu pas achter dat de ‘onderaannemer’ KPN Netwerk is, en kennelijk een aparte BV of iets dergelijks. Waarom is dit zo onduidelijk? Wees transparant! Niemand communiceert dat helder. 

Eindelijk iemand te pakken gekregen…. over ruim een week komt er weer een monteur een paar uurtjes graven om het probleem te vinden. En er werd me benadrukt dat deze monteur wel zal weten wat de vorige monteurs al gedaan hebben. Klinkt hoopvol? Mwa… eerst zien dan geloven. 

Maar allereerst…. weer ruim een week wachten (en 2 weken tussen de twee bezoeken van monteurs) voordat er uberhaupt actie wordt ondernomen. In dit tempo moet het toch voor de kerst wel opgelost zijn...


Hi! Geen pretje als je al zo lang zonder diensten zit en begrijpelijk dat je wilt weten wanneer het opgelost wordt. 

Fijn dat er een monteur van KPN Netwerk komt. Dat is inderdaad de partij die over glasvezel gaat en gezien er gegraven moet worden gaat het waarschijnlijk om een specialist. Fijn dat deze nu ingepland is, dus hopelijk werken je diensten daarna weer gewoon. 🙂

Zodra de diensten weer werken kun je een vergoeding aanvragen voor de periode waarin je geen diensten hebt gehad.