Skip to main content

Contact opgenomen met de helpdesk, kreeg als antwoord, ja meneer de kabels worden ouder is dat kan gebeuren. Ik vindt wel een heel vreemd overkomen.

Hallo @grey , heb je een koper- of glasverbinding en als je via onderstaande link je postcode/huisnummer invult welke snelheid moet je dan kunnen halen op jouw adres?

Als je de snelheid test, doe je dat dan wèl bekabeld met 1 computer rechtstreeks op het modem en verder alle overige (draadloze) apparatuur uit?

Draadloos snelheid testen is zinloos.

https://tele2-fpi-info.fourstack.nl


Dat is nu max 40mb, was 50mb. Nu is dat nog maar 30mb sinds KPN een netwerk update heeft uitgevoerd? Koperen draadjes en vast bekabeld.

.


Dat is nu max 40mb, was 50mb. Nu is dat nog maar 30mb sinds KPN een netwerk update heeft uitgevoerd? Koperen draadjes en vast bekabeld.

.

Hallo @grey , je zou het modem eens een fabrieksreset kunnen geven, dat werkt meestal.

Succes.


Helaas van alles al geprobeerd, geen van alle heeft succes gehad. Kpn heeft gewoon de snelheid denk ik geknepen, om mij te laten over stappen op het duurdere KPN Hussel abonnement!


Kpn heeft gewoon de snelheid denk ik geknepen, om mij te laten over stappen op het duurdere KPN Hussel abonnement!

Onzin. Log eens in in je modem en kijk op welke snelheid hij draait. Ook kun je naar de lijnkwaliteit kijken. Of er bijv teveel fouten op de lijn zijn waardoor je snelheid onderuit gaat.


Helaas van alles al geprobeerd, geen van alle heeft succes gehad. Kpn heeft gewoon de snelheid denk ik geknepen, om mij te laten over stappen op het duurdere KPN Hussel abonnement!

Nee hoor, de abonnementsvorm heeft geen invloed op de snelheid die op uw adres maximaal haalbaar is.


Waar in de modem kan je dan de snelheid zien? Ik heb de V10A


Waar in de modem kan je dan de snelheid zien? Ik heb de V10A

 

Overview, DSL status.

Die snelheid komt er binnen. Daarnaast zijn de FEC en CRC fouten interessant om te weten.

 


Dank je,

 

Downstream: datasnelheid, 32763 kbps

Max snelheid, 68688 kpps

CRC 0 en Fec 0

Dus ik krijg maar 32,7gb binnen ipv min.40gb.

Upstream, 10gb max 15gb.


Ok, ja dan is de snelheid aardig ingekakt. Waarschijnlijk is er toch iets mis in de koperkabel waardoor de snelheid door de DLM is teruggeschroeft.

Is je lijn niet doorgemeten toen je 0800 0402 belde?

Anders kan een moderator dat evt hier doen, als er eentje reageert.

Als je je profiel alvast zo volledig mogelijk invult, kunnen ze gelijk op zoek met je gegevens. 


nee, helaas niet, wel om gevraagd?


Is je aansluiting nog netjes en up to date? Wat voor dsl kabel gebruik je, flat of rond en niet te lang?

En een v10a toch?


Ja, klopt een v10a. Ja wat is to date, vanaf kpn doos originele dsl kabeltje maar modem. Dsl kabel van modem naar desktop aansluiting is van kpn in en is rond en is 2mtr lang. Modem geeft nog steeds 30mb binnenkomst?

Dank voor je reactie,bel maandag wel weer de helpdesk.


Moderne aansluiting?  1 van deze

 

 


Ik heb die links onder in, schuin weglopend. aansluiting zit links, die zonder kleur!

Nogmaals dank voor je hulp.

 

Ik heb deze aansluiting, sorry beetje groot uitgevallen.

 


Ik heb deze aansluiting, sorry beetje groot uitgevallen.

 

Zo, 6 meter hoge aansluiting :joy:

 

Ik was vandaag samen met een Moderator aan het overleggen en meten wat er loos kan zijn, maar we zijn er nog niet uit. Lijn lijkt nml goed, maar wel langzamer dan verwacht.

Wellicht moet er toch een monteur ter plaatsen komen om één en ander door te meten.

 


Ik woon nog hoger dan 6mtr, namelijk op de 9e:wink: , beneden zit een kast van KPN, waar alles binnen komt en verdeeld wordt. Verder zit er op de hoek van de straat een onder de tegels een luik, waar ze regelmatig kabels door heen trekken. O.A glasvezel ect. 


Nog een vraag, moet ik voor een monteurdaar zelf contact voor opnemen.


Hoi @grey, nee hoor! :wink:

Soms kan het een paar dagen duren voordat een moderator dingen oppakt, en soms reageren we helemaal niet als onze community het onderling weet op te lossen. Natuurlijk lezen we wel altijd mee, als moderator is mijn taak voornamelijk ervoor zorgen dat het gesprek goed verloopt en bijspringen wanneer mensen er echt niet uit komen.

Ik ben natuurlijk alles stiekem aan het meelezen en heb zelfs al een aantal metingen voor je gedaan. De reden dat ik nog gereageerd heb, is omdat ik nog niet echt iets nieuws of inhoudelijks kan vertellen. :sweat: Ik zie dat de maximale snelheid op jouw adres momenteel 39 m/bit zou moeten zijn. Ik meet ook de door jou maximaal te behalen 32,7 uit. Ik kan helaas nog niet vinden waar de kink in de kabel ligt. Daarom ben ik in overleg gegaan met @DennisA78! Als monteur heeft hij natuurlijk een beter beeld van alle kabels en waar het precies fout kan gaan dan ik. Ondanks dat Dennis hier op persoonlijke titel in zijn vrije tijd reageert, brengt hij een hele hoop kennis met zich mee waar ik graag gebruik van maak (Dennis, dank daarvoor :blush:). Het voordeel van het forum is, dat we de tijd hebben om alles goed uit te zoeken. We zijn niet gebonden aan één telefoon gesprek en hebben de mogelijk om kennis te delen en gebruik te maken van elkaars expertise. 

Dus! Ik (en de community) ben druk voor je aan de slag om te kijken of we dit op kunnen lossen. 


Hoi @grey, 

Ik heb helaas nog geen update voor je :disappointed_relieved:. Ik kom volgende week bij je terug.


Bedankt voor je support,

 

Er is een monteur op 11aug. langs geweest, deze heeft alles gecontroleerd en kwam ook tot de conclusie dat ik te weinig gb binnen krijg. 4 sept. komt er een specialist. Ik heb trouwens nu de V12A, de V10Ableef hangen op de update!

Vr.gr Leen


Je bedoelt waarschijnlijk een BOX12, een V12a bestaat namelijk niet.

 


Ja, klopt het is een 12 mooi zwart.


Hoi @grey,

Fijn om te horen dat er een specialist bij komt kijken. Houd je ons op de hoogte, ik ben erg benieuwd namelijk :nerd:.


Uiteraard, ben ook heel benieuwd.