Skip to main content

Het zou een stuk duidelijker kunnen als de communicatie over het uitzetten van Koper naar Glasvezel beter is.

We hebben meedere keren moeten bellen nadat Glaspoort de nieuwe glasvezels hebben aangesloten.

Steeds is er beloofd dat er nog een NT kastje opgestuurd zou worden, moet nu opgestuurd zijn en dit zelf kan aansluiten want een monteur kost geld wordt er aangegeven door de medewerkers van 0800 0402.

Ook een aankondigingsbrief zou een stuk helderheid geven waarin staat waarom er glasvezel aangelegd gaat worden en of dit kosteloos is en dat er meedere providers van deze nieuwe aansluiting gebruik kunnen maken. De plaatsing van deze glasvezel goed doorgesproken word zeker als het ISRA punt niet in de meterkast zit. 

op internet staat 

Onze 5 beloften voor de overstap naar glasvezel:

  1. 100% online: KPN-klanten zitten nooit zonder internet
    Voor klanten van KPN geldt dat de koperlijn pas uit gaat als glasvezel aanwezig is. Zo hebben klanten altijd een internetverbinding.
  2. 100% gratis: bij KPN is de overgang naar glasvezel voor huishoudens gratis
    Bij de overgang van een huishouden naar glasvezel houdt de KPN-consumentenklant dezelfde internetsnelheid maar dan via een nog stabieler en betrouwbaarder netwerk. Dat kost niks extra’s, ook niet als er een monteur nodig mocht zijn.
  3. 100% eerlijk: alle aanbieders op het KPN-netwerk dezelfde uitgangspositie
    KPN heeft een open netwerk; daar maken ook andere internetaanbieders gebruik van. Zij hebben dezelfde mogelijkheden als KPN om klanten zo goed mogelijk naar glasvezel te begeleiden en daarin eigen keuzes te maken.
  4. 100% op de hoogte: iedereen is goed geïnformeerd ​
    Internetaanbieders worden altijd minimaal 3 jaar van tevoren geïnformeerd over het buiten gebruik stellen van koperlijnen op adressen waar glasvezel is. Zo hebben zij ruim de tijd om hun klanten naar glasvezel te begeleiden, in afstemming met KPN. KPN zorgt ervoor dat alle eigen klanten ruim van te voren minimaal 3 keer zijn geïnformeerd. Als het dan nog nodig is, zal KPN nog intensiever contact zoeken voordat de koperlijn buiten gebruik wordt gesteld.
  5. 100% paraat: we staan klaar
    Mocht er ondanks alle voorzorgen toch iets niet volgens plan gaan, dan staan onze monteurs en specialisten klaar om te zorgen dat klanten online blijven, kunnen bellen en TV kunnen kijken.​

En het allermooiste is dat u helemaal niets zelf hoeft te doen. U dacht dat u moest bellen voor nt kastjes etc. U bent niet de enige hoor. Het enige wat mensen moeten hebben is geduld.  Meer niet. Veel mensen denken dat als de aansluiting er zit dat het een dag later werkt. Nou daar zit soms wel een jaar tussen. 


Bedankt Joep, communicatie kan beter📧


We hebben een handig artikel over hoe glasvezelaanleg in z'n werk gaat, @WGW:

Over het algemeen is het zo dat je zelf eigenlijk niets tot weinig hoeft te doen. Het proces bestaat voornamelijk uit wachten. Er wordt vanuit KPN Netwerk (of Glaspoort) en vanuit KPN de provider contact met je opgenomen als er iets moet gebeuren. 

 

Is voor jou nu wel alles duidelijk en geregeld? Of heb je nog specifieke vragen over iets rondom de aanslutiing?