Skip to main content

net aan sluiting kpn  2 uur terug was een jaar weg(ziggo aanbieding hbo en sneller internet van wege gedoe daar elke maand chatten over afschrijving en geen film 1 of netflix in dolby wat ik ze zef op forum moest uitleggen… hoe het wel kan.., ik wil simpel dat ik  krijg waar ik voor betaal en niet dat ik zelf maar moet uitzoeken hoe dingen werken en dat een incasso gewoon afgeschreven wordt.

haha ziggo ligt er weer uit updaten en weer windows en dsn server reageert niet,moet netwerk dan paar keer in en uit schakelen , je moet die kennis maar hebben plug kabel in kpn modem en klaar, als het mee zit legt men hier glasvezel aan, heb nu via 4 g modem genoeg snelheid 60 mb.(glas en draad legt aan), kost 250 als er genoeg mensen zijn en uiteraard de kosten van een provider, wat dus kpn blijft, jammer dat jullie chat zo vroeg sluiten nu

 

Admin: eigen topic voor je aangemaakt

@erikje2014 Wat probeer je nou te zeggen???


joep wat ik bedoel te zeggen is dat kpn en anderen, glasvezel moeten aanleggen in buiten gebieden 4 g is een oplossing(sinds maandag 00,15, maar nu wordt ws 4 g  modem niet meer herkent en zit op 11 mb ipv 66 zoals bij aanvang)zal morgen contact opnemen, resetten  beide ed helpt niet, het zal een ip iets zijn denk ik.

wat ik bedoel het wordt tijd dat ziggo hun macht verliest in buiten gebieden, want hier woon je al gauw 2,5 km van een kpn kastje en koper al oud.. dus.. geen snelheid. hier in de straat heeft iedereen ziggo.

nu heeft gemeente project, van glas en draad ,om glasvezel aan te leggen, maar daar zijn kosten aan verbonden 250 euro en er moeten genoeg aanmeldingen zijn en iedereen die hier ziggo heeft denkt abbo al duur genoeg, waarom zou ik.die mensen haal je niet over met een 4 g modem

bijv de boer hier achter op 900 meter heeft samen met 4 anderen wel glasvezel, waarom een straat niet waar 40 huizen staan en rest in woonwijk nog veel meer.daar zou kpn op moeten inzetten, valt veel te halen en kunnen mensen in buitengebieden ook snel internet hebben en keuze van provider. eerder ,moest kpn ook netwerk opengooien voor anderen, waarom ziggo niet.. geen idee.

als je snel internet wil moet je hier wel ziggo nemen, andere opties zijn er niet en 4 g is wel een iets, maar niet perfect blijkt vanavond, maar zal een techies iets zijn,groet erik


@erikje2014  Dit topic gaat over de KPN Buitengebied variant SIB4G. Dat is een losse Huawei 4Gmodemrouter waarmee je dan eigenlijk een soort van tweede provider in huis hebt, naar het nog werkende ADSL (zij het traag). Dat SIB4G wordt niet meer verkocht, nu is het een hybride combinatie van DSL en 4G genoemd SIB, je hebt daardoor maar 1 thuisnetwerk.

Als Ziggo gewoon wel stabiel internet kan leveren bij jouw thuis, lijkt het me onverstandig dat je op zo’n complexe hybride verbinding gaat zitten. Maar ik hoor en zie genoeg mensen, ook bij ons in echt buitengebied waar helemaal geen coaxkabel ligt, dat mensen vanwege TV terugstappen van glasvezel naar DSL. Glasvezel koste bij ons 1900 euro, er was 60% vooraanmelding. Die boeren bij jullie hebben wellicht zelf een glasvezel van een geheel andere partij aan laten leggen. Als je over 10 jaar rekent is misschien 10.000 euro met een klein zakelijk groepje wel de betere keuze i.p.v. voor onbepaalde tijd wachten totdat KPN voor 0 euro alle uithoeken van glasvezel gaat voorzien.


tmoesel, het is niet alleen internet en van ziggo is zeker niet stabiel na elke update en dat bijna dagelijks moest ik netwerkkaart aan en uit zetten dns accepeert verbinding niet, na wat pogingen verbindingen, blijven langer hangen, had ik weer internet,je moet het maar weten...vele niet, het voornaamste dat ik terug ben bij kpn de incasso afschrijvingen van ziggo, ook storten ze terug ik via ideal betalen, zou verkeerde rekening opgegeven, werd zelfs gebeld alsof ik fraudeur was , na acht maanden chatten erover en het zal goed zijn nu anders eet ik schoen op en dat gelul, die acht maanden werden 11 maanden.

dus dat was een goede  reden om over te stappen, dreigen met kosten terwijl men niet in staat was echt uit te zoeken,ook niet nadat ik alle betalings bewijzen had op gestuurd, de volgende reden film 1 niet in dolby kon , wat me juist een kanaal lijkt,,daarvoor wel rtl enz.. alsof iemand daarop wacht boulevard in dolvy ….na wat tips van mij wel, netflix ook niet, moest maar andere kabels kopen, pfft bouw eigen buizen versterkers met optische en allerlei ingangen.. dus vertel me daar niets over ziggo.

en ja  hier wordt ook glasvezel aangelegd een deal tussen gemeente en glas en draad aanmelding 250 later als er genoeg zijn idd later 1900 en ik woon echt buitengebied 200 meter van duitse grens na de laatste oorlog. het gaat niet alleen om internet, het gaat ook om probleem oplossing de service en kennis van klanten service bijv, bij ziggo moest ik eerder een aurorefresch in stellen om in chat te komen, bij kpn, u staat in de wacht er zijn zoveel voor u, van die dingen tmoesel en wat moet je met 1 gig internet, welke servers kunnen dat uploaden... en de pc kan die het aan, kaart wel ssd schijf ws niet.

dus ik wil goed internet, goede service en afschrijven zodat ik er geen omkijken naar heb en misschien hybride het zal is een saga zag ik net, met 60 mb ben ik tevreden in later uren nog meer.

ben nog uit tijdvak van 56k modem en ook toen uplode ik al films op


en sorry als ik in verkeerde topic poste


Als internet over de coaxkabel van Ziggo niet stabiel is kan ik de keuze voor KPN SIB wel begrijpen. Het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak is, maar als het een coaxkabel probleem of iets anders met kabels of kasten is buiten de deur is, loop je al gauw tegen een een muur van onwil aan. Iets met modemrouter is vaak nog wel op te lossen of te omzeilen, maar moet je dan wel helemaal zelf uitvogelen.

Op zich wel merkwaardig dat je Ziggo coaxkabel hebt en ook de mogelijkheid van KPN tot SIB hebt. Aan de grens kan het natuurlijk zo zijn dat relatief veel overtollige dekking richting DE is, moet je kijken naar de masten en de hoeken van de antennepanelen om dat te kunnen verklaren. Zie misschien https://antennekaart.nl/kaart/4g?lat=53.11258465&lng=7.16233000&zoom=14&providers=kpn

Met jouw 11 Mbps DSL kun je nog wel aardig uit de voeten kwa TV/streaming, als basis. Helaas heeft de ExperiaBox V10a niet een erg goed trackrecord als het gaat om SIB, maar jouw uitval heeft denk ik eerder met iets in de infrastructuur te maken. 4G bijschakeling heeft lagere prioriteit dan smartphonegebruikers. Op termijn kan het best zo zijn dat o.a. KPN meer fijnmazig 5G gaat plaatsen, dan zou men meer klanten draadloos kunnen bedienen, maar hangt van erg veel factoren af. Ziggo vertoont tot nog toe geen enkel teken dat ze voor 0 euro op bestaande lokaties naar de huizen gaan graven.


trmoesel, kpn 4 g mast staat, niet zover weg, paar straten ongeveer 1,5 km. het was idd effe uitzoeken.ook via die site gevonden dus. idd vlak bij de grens, die loopt wat warrig hier tussendoor op 200 meter via normale ex grens overgang een paar km.. en ik  heb een orientatie vermogen van een visstick in de atlantische oceaan:kissing: . zet mij in een stad, met ringwegen ga is steevast de verkeerde kant op, in een bos verdwaal ik nooit raar genoeg.dus was effe uitzoeken 2 streepjes, misschien op zolder 1tje meer

dat snelheid van 4 g uitviel, kwam door een update, dacht dat nieuwe dingen de nieuwste software hebben maar niet dus, kortom 4 g router van saga werd niet meer herkent door de experia  v 10a. dacht dat aan uit een harde resset wel zou helpen ( had gekeken op forum hoe kom ik in modem het ip adres en zag niet de 4 g ding niet  staan)maar niet dus was een klein geval wat ik in moest drukken, met een pennetje. zit nu weer op 65 mb, met dank aan kpn chat.Het is simpel ik  ken  dit systeem nog niet echt, wel de basis waarop het werkt.

niet wat je bedoeld met trackrecord en sib, die termen zijn mij onbekend.verder glas en draad is geen provider maar de graafmensen in samenwerking met gemeenten en daarna kan je een provider zoeken is wel verplicht,tja wat heb je aan glasvezel zonder een provider..denk ik dan, weinig..

en ziggo.. ook zoiets raars, heb alles opgezegd, heb nu nog steeds tv van hun,daar gekeken geen producten gevonden, want  ik dacht straks heb ik internet van kpn en tv van ziggo ,wacht nog op kpn mediabox vergeten tv erbij te bestellen, mijn  eigen fout, maar is aangevraagd afgelopen maandag men kon lopende bestelling niet veranderen maar zal wel snel komen.gehe rare is eerder haalde ik 14 mb,ik ben niet verhuist huis staat hier al een eeuw, het kastje ook niet lijkt me(zonder buitengebied ding)zoals ik zei heb nu 60mb en das genoeg,zoals ik zei meeste externe servers )ftp)kunnen dat niet eens uploaden of willen niet microsoft enz.

ook zoiets ziggo had buurvrouw er zomaar afgekickt, terwijl ze alleen tv afneemt voor 50 euro per maand , oud abbo..betaald dus veel teveel bleek…. ,mensje is 93, dus eigenlijk had men mij moeten afsluiten denk ik, het verschil tussen  huisnummer 1 en 3 snapt men niet eens. tuurlijk ik bellen chatten,, schoot niet op,mensje kwam mij vragen of ik ook storing had , ik bellen zegt ze  mobiel andere deed het niet meer ze zou ze zou abbo hebben opgezegd ,ik heb maar een coax van mij naar haar gedaan. ze zei heb veel meer zenders nu, ik zei ja ook filmkanalen zolang het duurt. stabiel internet of niet, maar daar wil je toch geen abbo hebben. bij die klunzen.gepraat met haar, ze gaat ook naar kpn, of ik dan wil aansluiten monteur is duur, ik zei komt wel goed. oo ook porno ik terug ja das lang geleden he, ze grinnikt ja dat is waar

zo kan het ook heet hier noaberschap in het hoge noorden