Skip to main content

Met toestemming van mijn broertje heb ik (Kevin) toegang tot zijn forum account om dit bericht te maken. Dit omdat hij er zelf totaal geen verstand van heeft. Het profiel bevat alle gegevens voor de forum moderators.

Sinds december 2021 heeft mijn broertje Dennis zijn eerste appartement. 21 februari is KPN Netwerk geweest om in zijn appartement Glasvezel aan te sluiten. Dit was al in het appartement complex aanwezig maar nog niet in zijn appartement omdat vermoedelijk de vorige bewoner dit niet wilde. Er kwamen 2 mannen met erg veel haast. Het moest even snel gebeuren want ze liepen achter op schema en waren ook zo weer weg. Zelfs zonder te testen! Met een mega boor hebben ze flinke gaten gemaakt om de kabel naar binnen te halen en met diezelfde boor hebben ze het kastje waar de vezel op word aangesloten aan de muur gehangen. Ze waren enorm trost want ze hadden precies in de goot geboord welke aan de gevel hangt waar alle glasvezels in liggen. Dit lijkt mij niet zo best… In de bus zouden ze de boel activeren en dan moest het werken. Ik heb in de tussentijd de router aangesloten. Na 15 minuten inderdaad een smsje van KPN dat internet werkt. Maar helaas… geen internet. KPN gebeld en zij konden ook geen meting doen. Een monteur werd ingepland.

Monteur is gekomen, ontdekte dat er inderdaad iets niet goed is maar kon dit zelf niet op lossen, daarnaast was er nog iemand in het complex met dezelfde problemen op dat moment. Er moest iemand anders voor komen. De dag erna zijn er 2 mannen geweest, onduidelijk is of deze monteurs van KPN of KPN netwerk waren. Zij zijn van 9 tot 14 uur bezig geweest. Ook zij melden dat ze vonden dat de eerste heren het alles behalve netjes hadden aangesloten en hadden nooit weg mogen gaan zonder te testen. Ze hebben het kastje waar de vezel op word aangesloten los gehaald en hoger opgehangen want deze zat te laag volgens hun. (deze hangt overigens letterlijk midden in de woonkamer).

Foto van de huidige situatie. Waar de eerste monteurs het kastje te laag hadden hangen zit nu nog een gat en een schroef. Om even aan te geven hoe laag het hing.

Na 5 uur buffelen zijn de heren vertrokken. Internet werkte. Maar niet voor lang… internet was zeer onstabiel. Waar 200Mbit/s is afgesloten wisselde de snelheid maar tussen de 30 en 93 Mbit/s en viel internet continue weg. (Router staat ook midden in de woonkamer). Wederom met KPN gebeld. Er werd letterlijk gezegd dat ze het ook niet weten. Er gaat komende week een specialist bellen om een afspraak in te plannen. Maar het is druk dus dat kon wel even duren. In de tussentijd word er een 4G modem toegestuurd. De kans is zelfs volgens KPN dat het helemaal niet gaat lukken om werkend te krijgen. Mijn broertje baalt hier enorm van. We snappen dat er wel eens wat kan gebeuren. Maar inmiddels heeft het hem veel lange telefoontjes en al 3 vakantiedagen gekost. Hij werkt in de zorg en had deze liever in gezet om lekker uit te kunnen rusten...

Gezien mijn ervaring hier op het forum van de moderators altijd enorm goed is zou ik willen vragen of iemand van hun alsjeblieft in deze case zou willen duiken en zou willen kijken wat er aan de hand is en willen aansturen waar nodig om dit (spoedig) op te lossen en misschien zelf nog goede ideeën heeft. Het liefst heeft mijn broertje glasvezel werkend maar mocht dit echt niet voor elkaar komen om dan te kijken of ze via VDSL aan willen sluiten. Laten we hopen op een voorspoedige en goede afloop :)

Goedemiddag @Dennis.! Welkom en helemaal prima dat je namens jouw broer contact met ons opneemt! 

Wat jammer dat het nu allemaal niet soepel loopt en er niet goed de vinger opgelegd kan worden op hoe of wat… 
Aan de hand van de klantgegevens die je ingevuld hebt, heb ik kunnen nagaan dat er al wel een melding bij onze 2e lijn ligt (je broertje heeft ook het telefoonnummer + pincode van deze afdeling ontvangen). Er staat voor morgen ook een afspraak ingepland.

Aansturing vanuit ons is niet nodig: het ligt nu bij de juiste afdeling en laten we vooral de afspraak van morgen afwachten. 

Ik hou het vanuit onze kant in de gaten en ontvang graag een update vanuit jullie kant!


Hi @Shyrin_ , Bedankt voor je berichtje. Er was afgesproken aan de telefoon dat er eerst een specialist zou bellen en er dan ook een afspraak ingepland zou worden om een specialist langs te sturen. Echter is dit nog niet gebeurd en kreeg mijn broertje inderdaad vanmorgen een smsje dat er een monteur komt maar hij wist van niks en hij is momenteel aan het werk (dus niet thuis). Was wel handig geweest als dit van te voren telefonisch besproken was… Hij heeft nu online de afspraak verplaatst naar a.s. maandag. Hopelijk kunnen ze het dan oplossen.


 Was wel handig geweest als dit van te voren telefonisch besproken was

Dat was zeker handig geweest en ook de normale gang van zaken! Ik koppel dit terug aan mijn collega die de afspraak ingepland heeft.
 

Hij heeft nu online de afspraak verplaatst naar a.s. maandag. Hopelijk kunnen ze het dan oplossen.

:fingers_crossed_tone4:
Ik wacht je update af!


Vanmiddag is de specialist geweest. Al bij binnenkomst was de eerste constatering dat er inderdaad helemaal geen signaal binnen kwam in huis. Er bleek in de centrale weer iets niet goed te zitten en er zat een patch los… wie dat heeft gedaan is een raadsel. Hij heeft van alles hersteld. Ook zag hij dat de nieuwe KPN Box 12 af en toe een kleine storing gaf. Deze heeft hij vervangen voor een andere router. De problemen lijken nu opgelost en er word nu ook 200 Mbit/s up en down gehaald. Volgende week maandag belt de specialist of alles nog naar behoren werkt, zo ja dan laat hij iemand bellen voor een compensatie gezien mijn broertje al wel betaald maar pas vandaag voor het eerst werkend internet heeft. En zodra er weer storing is kunnen wij hem direct bellen. Word dus vervolgt. Hopelijk blijft het goed gaan nu. Voor nu bedankt @Shyrin_ voor het meekijken.


Wat een goed bericht, dit. Ik ben blij om te lezen dat het nu uiteindelijk toch opgelost is.

Geen dank! 😊 Laat het alsjeblieft weten als er nog vragen zijn of als jullie ergens tegenaan lopen!