Skip to main content

Sinds een week geleden i.v.m. het hoogwater in Zuid-Limburg de elektriciteit een dag was afgesloten in ons huis hebben wij geen internet meer. Na opnieuw opstarten van de primaire Experia Wifi werkt de Wifi voor enkele minuten. Daarna is het netwerk wel zichtbaar, maar is verbinding maken niet mogelijk. 

Daarom hebben wij gisteren 2 uur met de klantenservice gebeld en allerlei opties (resetten, wisselen, nogmaals resetten, meten, etc..) geprobeerd. Conclusie volgens de klantenservice was dat beide (!!) Experia Wifi’s op hetzelfde moment defect zouden zijn gegaan, helaas net buiten de garantie. We zouden dus zelf 2 nieuwe versterkers moeten aanschaffen, dezelfde of Experia Superwifi’s.

Echter hebben wij een V10 modem. Dit terwijl sinds kort de V10a mesh-functionaliteit heeft gekregen. Na nieuw contact met de klantenservice blijkt het toch onmogelijk om het modem te vervangen en worden wij gedwongen om twee versterkers aan te schaffen, omdat in ons huis nou eenmaal een verouderd modem is aangesloten. 

Wij zijn al jaren klant bij KPN en worden nu afgescheept met het simpele, en zeer klantonvriendelijke bericht zelf maar gewoon te moeten betalen. ‘Het gaat immers toch maar om een klein bedrag’. 

Het enige dat wij willen is op een redelijke en vooral betaalbare manier weer wifi verbinding in het hele huis, zoals dat was voordat twee versterkers precies tegelijk (heel bijzonder) kapot zijn gegaan. Wat ons betreft hoeft er niet perse een V10a modem te komen, maar dan vinden is het niet eerlijk om dubbele kosten (2 experia superwifi’s i.p.v. 1) te moeten maken t.o.v. klanten die geen verouderd modem hebben gekregen.

Ik hoor graag of er toch enige redelijkheid mogelijk is bij deze tot nog toe slechte service. 

 

Na resetten gaan de experiawifi’s de wifi gegevens uit de v10 kopiëren plus updates ophalen. Dit kan best een kwartier duren waarbij de experiawifi’s een aantal keren opnieuw opstarten. Dan valt er dus ook niet goed te verbinden met wifi op de momenten dat de experiawifi’s nog druk bezig zijn. Brand naast het 1e groene lampje ook een blauwe? Dan zouden ze in theorie moeten werken. De wifi gegevens zouden die achterop de v10 staat moeten zijn, mits dit op een andere manier is vastgelegd (thuisapp, servicetools) Inloggen op de experiawifi’s is ook mogelijk, bekabeld, om de wifi gegevens te achterhalen.


Dank voor de reactie, echter is dit al allemaal verschillende keren geprobeerd, zonder resultaat.


Hoi @MARC33, wat vervelend om te horen. 

Is de situatie inmiddels veranderd?


We kunnen niet opeens iedereen een v10a gaan opsturen. Je behoud je modem totdat ie stuk gaat of echt niet meer mee kan. Het moet trouwens nog maar blijken of het met de v10a gaat werken. Het updaten loopt nu maar ik heb nog niet vernomen of het nu foutloos werkt. Het word het eerste modem met mesh dan. Iedereen heeft tot nog toe minimaal 2 versterkers nodig (bij de v8, v9, v10, box12)

 

Alsnog wel vervelend dat je spullen stuk gaan (ervan uitgaande dat ze dus echt stuk zijn) Het zijn helaas geen bruikleen apparaten. Een tv buiten de garantie zul je ook zelf moeten betalen, hoe rot ook.

 

Wellicht een positief iets is dat de Superwifi’s tegenwoordig goedkoper zijn dan de Experiawifi's (29,50 p/s tegenover 49,-) De Experiawifi’s houden we ook nog eens mee op. De Superwifi’s zijn een stuk sterker dan de Experiawifi’s dus het zal er beter van worden.

 

Â