Skip to main content

In mijn woonplaats Warmond (gemeente Teylingen) gaat Delta Fiber glasvezel aanleggen, zo werd vandaag bekend.

Nu hebben we in vrijwel het gehele dorp momenteel de keuze uit twee netwerken: koper van KPN, en coax van Ziggo. Daar komt dus straks glasvezel van Delta Fiber bij.

Het is mij bekend dat KPN geen diensten levert via het glasvezelnet van Delta Fiber. KPN-klanten blijven vooralsnog dus aangewezen op het bestaande en beperktere kopernet van KPN.

Nu is mijn vraag of KPN (Netwerk of via Glaspoort) ook plannen heeft om glasvezel aan te gaan leggen in Warmond, en zo ja wanneer. Indien dit het geval is, is het natuurlijk goed om dit nu al te weten. Het zou namelijk eventueel een onnodige overstap van KPN-klanten naar Delta Fiber kunnen voorkomen.

Piet.

Hoi @P.J.M. van der Vooren 

Ha, via de postcode check op http://kpnnetwerk.nl kun je status checken. 

KPN wil wel landelijk koper vervangen. Maar dat duurt dus nog wel even.

Zelf had ik tot voor kort een vvdsl aansluiting van 111 Mb/s. Dat is tot 3 à 4 personen tegelijk prima nmm. Bonded met ruim 200 kon zelfs ook.


Ik zou sowieso een aanmelding doen bij Delta. Internet = internet. Tv is altijd even afwachten natuurlijk. (mij boeit dat bijv. niet, wij kijken zeer weinig regulier, en anders zijn er nog wel andere mogelijkheden via apps ofzo) Je krijgt nu de kans en laat het aanleggen, kijk het vervolgens een jaar aan. Bevalt het abonnement je niet dan kun je nog altijd terug naar KPN. Maar dan heb je wel een degelijke internetaansluiting tot je beschikking nu of in de toekomst. 

Wij krijgen ook glasvezel van Delta (stap in de loop van komend jaar over naar Caiway) KPN loopt hier nog altijd op de oude koperkabel. Als ik daarop moet wachten totdat Kpn deze ooit gaat vervangen voor glasvezel, dan zijn we weer een decennium verder vermoedt ik,…

Bij afsluiten jaarabbo kost het je niks.

Laat je het glasvezel punt wel in huis aanleggen, en je wilt later overstappen. Kost het je €350,- aansluitkosten.

Laat je de glasvezel opgerold voor huis in de grond liggen en je wilt later overstappen. Kost het je €650,-aansluitkosten.

En wat is nu een jaar,... Jammer voor KPN, maar kijk naar je eigen gewin. Je weet niet wat KPN gaat doen,... Gaan ze je ook niet vertellen. Kpn flyerd vanzelf documentatie in je brievenbus als ze plannen hebben om jou regio te vezelen. 


Hallo @P.J.M. van der Vooren, wat de plannen zijn voor de komende tijd, kun je zelf vinden via: https://www.kpnnetwerk.nl/ Daar kun je jouw postcode en huisnummer invullen. lKrijg je daar nog geen resultaten wat glasvezel betreft, dan gaan we zeker het komende jaar daar geen glasvezel aanleggen. 


Hallo @P.J.M. van der Vooren, wat de plannen zijn voor de komende tijd, kun je zelf vinden via: https://www.kpnnetwerk.nl/ Daar kun je jouw postcode en huisnummer invullen. lKrijg je daar nog geen resultaten wat glasvezel betreft, dan gaan we zeker het komende jaar daar geen glasvezel aanleggen. 

@Jeroen_dB Dank voor je reactie, Jeroen.

Helaas accepteert de postcodecheck mijn adres niet. Wel die van mijn buren aan beide kanten. Ik krijg al dagen de melding dat er een fout is, en dat ik het later maar weer eens moet proberen,

Piet.


Dat is zuur @P.J.M. van der Vooren. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met KPN Netwerk. Er zijn meerdere opties om antwoord te krijgen op jouw vragen: https://www.kpnnetwerk.nl/service-en-contact/