Skip to main content

al enige tijd ondervind ik problemen dat ik een aantal site's niet kan bereiken 

dit betreft onder www.aegon.nl en de website van mijn ziekenhuis mijn.mzh.nl

 

ik heb al diverse dns servers geprobeerd.

de modem gereset

adblockers aan en uit gezet

pc opnieuw geinstalleerd

 

mijn ip range is 86.90.182.xxx

maar niks helpt helaas,

vanaf een hotspot of via mijn werk kan ik deze site's wel gewoon benaderen.

 

omdat ik dacht dat het een probleem was van aegon heb ik ook contact met hen gezocht maar zij geven aan dat het probleem bij mijzelf of kpn zit

 

 

 

 

zou iemand mij hier verder mee kunnen helpen?

via de klantenservice kom ik ook niet veel verder..


Voor Aegon klopt het dat ping niet werkt, dat doet het bij mij ook niet, maar op https://aegon.nl kan ik er wel na toe. Mijn trace komt ook even ver als jouw, tot de 63.225.65.206, maar zoals gezegd, ik kan de site bereiken.

 

De ping na mijn.mzh.nl werkt bij jouw, dat maakt analyse gemakkelijker.

Het zit niet op het internet gedeelte, ping lukt dus de route is goed.

Het kan zijn dat je op de website geblokkeerd bent. Voor aegon heb je dat al gevraagd, mogelijk kan het martini ziekenhuis dat ook controleren.

Misschien kun je jouw exacte ip-addres even op het internet opzoeken, of je ergens in een blacklist staat.


helaas blijk ik inderdaad op 2 blacklisten te staan

 

 

 

met KPN gesproken en zij kunnen hier niks aan doen een nieuw ip adres geven ze niet uit.

ik heb het probleem vermoedelijk sinds ik 2 jaar geleden een nieuw ip adres heb gekregen.

wie weet welke site's nog meer problemen geven hierdoor.

het enige wat ik nu kan doen volgens de medewerkers is overstappen naar een andere provider zodat ik een nieuw ip adres kan krijgen. dit lijkt me toch ook niet helemaal de bedoeling….


Kun je er wel op als je een VPN gebruikt? je kunt dat proberen door bijvoorbeeld een Nordvpn 30 dagen trial te gebruiken. 


via vpn is er geen probleem het komt dus echt vanaf mijn ip adres


Tja, dan zijn er 3 mogelijkheden:

  • verander van abonnement of regel een ander ip adres bij kpn (waarmee een andere klant vervolgens het IP adres krijgt.
  • Stap over naar een andere provider
  • Probeer de IP’s te un-blacklisten. Of beter, laat KPN dat doen.

Omdat het IP nummer niet van jou is, maar van KPN, vind ik eigenlijk dat daar toch de verantwoordelijkheid ligt. Je krijgt nu namelijk niet de afgesproken service, en je kunt het zelf niet veranderen. Dus wellicht moet je een klacht opstarten, en dit uitleggen.

 

Het is misschien leuk om te zien hoe ziggo hiermee omgaat:

https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/ip-adres-op-blacklist


Het is niet duidelijk waar die 2 blokkades betrekking op hebben. Afgezien van de info bij Ziggo, zijn er wel algemene ingestelde blokkades door providers op het draaien van een eigen e-mail server.

Maar dat staat los van blokkades voor andere diensten.

Als ikzelf mijn eigen IP-adres check bij dat https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx  kom ik aan één blokkade - TTL 300    Maar dat is al jaren zo.

Géén problemen als ik de eerdere voorbeelden van domeinen benader.

(Heb een eigen domein op mijn WAN IP-adres in gebruik).

 


Hoi @H143, welkom op ons forum!
Vanuit KPN kan ik hierin helaas weinig voor je betekenen. Beide blacklists hebben ook een pagina waar je dit aan kunt vechten, ik denk dat zij je het beste kunnen helpen.

Barracuda: https://www.barracudacentral.org/rbl/removal-request
Bij Sorbs gaat het erom dat er een bepaalde tijd geen spam vanaf jouw IP adres komt: http://www.sorbs.net/delisting/spamdb.shtml

@Babylonia mocht je er interesse in hebben, voor Spamhaus kun je terecht op deze pagina! https://check.spamhaus.org/faqs/?id=PBL_single_IP_removal_email_server


Hoi @H143, welkom op ons forum!
Vanuit KPN kan ik hierin helaas weinig voor je betekenen. Beide blacklists hebben ook een pagina waar je dit aan kunt vechten, ik denk dat zij je het beste kunnen helpen.

Barracuda: https://www.barracudacentral.org/rbl/removal-request
Bij Sorbs gaat het erom dat er een bepaalde tijd geen spam vanaf jouw IP adres komt: http://www.sorbs.net/delisting/spamdb.shtml

@Babylonia mocht je er interesse in hebben, voor Spamhaus kun je terecht op deze pagina! https://check.spamhaus.org/faqs/?id=PBL_single_IP_removal_email_server

Dit is wel een erg makkelijk antwoord van Kpn.

Inmiddels is het mij gelukt om me bin deze lijsten uit te schrijven maar helaas zijn de sites nog niet bereikbaar. Of de sites hebben tijd nodig om zich aan te passen maar vermoed dat er meer blacklisten zijn, gezien deze volgensmij alleen voor mail doeleinden zijn

Aangezien ik een ip nummer van kpn krijg is het wel degelijk hun fout sinds ik ong 2 jaar geleden een nieuw ip adres heb gekregen heb ik dit probleem.

Aangezien kpn mij niet verder wil helpen ben ik blijkbaar genoodzaakt om over te stappen naar een nieuwe provider waarbij ik wel een nieuw ip adres kan krijgen.

Een vreemde gang van zaken.....


@Babyloniamocht je er interesse in hebben, voor Spamhaus kun je terecht op deze pagina! https://check.spamhaus.org/faqs/?id=PBL_single_IP_removal_email_server

In tegenstelling tot de eerder genoemde check via  https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

waar zowel bij invulling van het WAN IP adres, alsook het  NL-domein  wat ik inzet voor het WAN IP van de internet-connectie.  Krijg ik voor beide een blokkade melding.

Check bij Spamhaus zelf: https://check.spamhaus.org/faqs/?id=PBL_single_IP_removal_email_server

is meer gespecificeerd, en geeft alleen een melding m.b.t. evt. gebruik van een e-mail server, als ik het WAN IP adres invul.  (Hetgeen ik al eerdere opperde).

Echter als het NL domein wordt ingevuld voor een check. is er géén probleem.
Dat domein zou ik dan mogelijk toch kunnen inzetten voor mail?
(Niet dat ik het nu nodig heb hoor, ik draai geen e-mail server thuis).

Maar mogelijk dat het achterliggend voor het “domein” correct functioneert omdat ik een SSL-certificaat gebruik voor het domein.  Ik gebruik wel andere services die van buitenaf te benaderen zijn. Voor die andere services geldt in ieder geval geen blokkade.


Die blacklists hebben niks te maken met bereikbaarheid van websites, maar zijn enkel blacklists voor e-mail verkeer. 

Heb je al geprobeerd met een ander apparaat vanaf je IP-adres? 


Dat is te kort door de bocht met wat je beweert.

Daar is pas wat meer over te zeggen als meer bekend is over achterliggende details van zo'n blacklist waarop wordt gefilterd.  Dat kan van alles zijn.  E-mail is slechts één onderdeel.
Het voorbeeld van mezelf is daar een voorbeeld van.

Maar er kan evengoed op andere zaken worden gefilterd. (“Besmette” IP adressen waar vandaan in het verleden mogelijk nogal wat verdacht data-verkeer heeft plaats gevonden, laten web-servers van bepaalde domeinen simpelweg inkomend dataverkeer niet toe vanuit die IP-adressen).

Die verdere details zijn niet gegeven (wel ernaar gerefereerd in een eerdere reactie).

        “Het is niet duidelijk waar die 2 blokkades betrekking op hebben”.


Kort door de bocht?
Hm…...

The blacklist check will test a mail server IP address against over 100 DNS based email blacklists. (Commonly called Realtime blacklist, DNSBL or RBL).  If your mail server has been blacklisted, some email you send may not be delivered.  Email blacklists are a common way of reducing spam.  If you don't know your mail server's address, start with a MX Lookup.   Or, just send an email to ping@tools.mxtoolbox.com


Aldus: https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

MX uit MXtoolbox staat ook voor Mail eXchange.

Bovendien als je een website niet kan bereiken, dan is er een kans groot dat er een IP-blokkade is. En nee, daar zijn geen lijsten van. Die staan op de servers of in het netwerk van de servers waarop die site draait.

Als een hele provider, of hele IP-ranges er niet op kunnen komen, kan het ook vaak een routing probleem zijn in het netwerk dat internet heet. Dan moet worden uitgezocht waar de bottleneck zit in de route. Vaak wil het wel eens gebeuren met het magische BGP-systeem dat er na enkele seconden tot minuten een nieuwe route wordt gevonden. maar als het aanhoudt, dan is er toch een spreekwoordelijke kink in de kabel van het internet.

En weinig providers zullen je zomaar nieuwe IP-adressen geven. In ieder geval geen IPv4 omdat die zeer schaars zijn. En omdat je nieuwe gebruiker ervan straks opzadelt met onbereikbaarheid omdat het een 'besmet IP-adres’ is.


Inderdaad kort door de bocht. Heb eerder al aangegeven dat bijv. “voor mijn situatie” die MX toolbox al andere resultaten geeft, dan Spamhause.  Wat moet je dan geloven?

Dus je zult eerst wat dieper in details moeten gaan om te weten over welke onderdelen het gaat.

De meldingen van de OP behelzen andere codes en andere lijst dan die bij mij.


Ik ken gelukkig geen sites die mail-blacklists gebruiken om bezoekers keihard te weren. Dat zou ook erg rigoureus en dom zijn.

Het probleem van de topicstarter @H143 draait om de bereikbaarheid van een paar sites. En gaat niet over mail. Als je zelf ergens problemen mee ervaart, dan kan je beter een nieuw topic aanmaken. De richting om naar MXtoolbox en blacklists te kijken is totaal niet relevant voor zijn/haar probleem.


Het gaat inderdaad niet om mail. Maar blacklists worden evengoed voor ander dubieus dataverkeer ingezet. Vandaar dat je eerst de verdere details moet kennen waar die filtering van de OP voor staat.

(Zelf heb ik geen problemen, dus geen behoefte aan een ander topic).


afgelopen vrijdag nog maals weer contact gehad met Aegon na 10 verschillende medewerkers en 2 uur verder ben ik geen steek verder gekomen. bij Aegon is niks bekend over een Blacklist, 

 

ik geef KPN nog 1 week de tijd om dit op te lossen, gezien ik een IP adres van KPN heb gekregen welke blijkbaar in een verleden misbruikt is.

 

dit is niet een probleem waar ik iets aan kan doen, mijn oude ip adres welke ik van KPN had had geen enkel probleem.

 

in deze heeft KPN mij zoals ik het zie een beschadigd product geleverd waar ik wel gewoon elke maand voor moet betalen. 


KPN heeft geen 'beschadigd product' geleverd. Zij hebben geen enkele weet gehad dat die IP besmet zou zijn.

Het probleem ligt bij Aegon. Ik vrees dat een gemiddelde klantenservicemedewerker daar geen weet heeft waar je het precies over hebt. Dus zulke gevallen kan je beter direct koppelen naar de technische dienst.

Ik vrees dat KPN je niet zo snel een nieuw IP zal geven gezien de boel erg schaars is. Je kan proberen om IPv6 aan te zetten in je browser, als je dat nog niet gedaan hebt. Misschien gaat het dan beter. Check op www.watismijnip.nl wat je IP-adres is.

Je kan denk ik zelf wel zien wat IPv4 en IPv6 is. 😉

En anders gooi je toch je VPN aan? Die is ideaal voor zulke situaties.

Ik ben ook benieuwd wat je precies ziet als je naar die onbereikbare sites surft? Een bepaalde pagina? Of loopt de aanvraag vanuit de browser dood?


KPN geeft alleen een nieuw IP-adres om technische redenen,  bijvoorbeeld bij de overgang van koper naar glas, verder om geen enkele andere reden