Skip to main content

In het jaar 2015 bij KPN een DualBand WiFi versterker gekocht.

Zou deze versterker nog goed werken ?

 

Hier bij mij werkt deze dual wifi versterker nog altijd prima


Ja en nee. Waarschijnlijk zal die het nog prima doen. Alleen de techniek is wel verder gegaan.

De huidige versterkers (Superwifi en Experiawifi) maken gebruik van roaming en mesh. Hierdoor merk je niet dat je overschakelt van de ene naar de ander als je met je telefoon rond loopt.

In geval van jouw witte versterker, blijft de wifi van je modem aan, maar overschakelen naar je versterker zal niet naadloos gebeuren. Wellicht blijf je wel met je modem verbonden op 1 streepje terwijl je versterker een sterker signaal geeft.

Zou je moeten testen of dit het geval is. Misschien zet je hem wel ergens neer waar je nul bereik hebt van je modem, dan ist geen probleem.

Anders is het een optie om de versterker een andere ssid te geven, zodat je handmatig kan overschakelen wanneer je dat zelf wilt.


Ook het mobiele apparaat heeft mechanismen om over te schakelen van de Experia Box naar de KPN WiFi "versterker" zodra de veldsterkte onder een bepaald minimum komt. Het kan alleen iets langer duren.

Persoonlijk zou ik de SSID's absoluut gelijk laten mits de afstand tussen de Experia Box en KPN WiFi "versterker" groot genoeg is zodat de veldsterkte van het meest ver gelegen wifi toegangspunt laag genoeg is om een switch te forceren.