Skip to main content

Hallo,

Mijn vriendin leert Russisch van een professor aan de UvA en gebruikt lesboeken van een bekende Russische uitgeverij, Zlatoust (https://www.zlat.spb.ru/).

De URL http://l.zlat.spb.ru/ wijst naar een website met audiobestanden die bij de lesboeken horen. Maar deze site wordt vanaf KPN Glasvezel Wifi geblokkeerd. (Om precies te zijn wordt de pagina omgeleid naar een pagina van de hosting company: https://bitrix370.timeweb.ru/parking/?ref=l.zlat.spb.ru alsof de site geparkeerd is).

Vreemd genoeg werkte de site eerder deze week wel gewoon. Ook de hoofdwebsite is gewoon bereikbaar.

Het probleem zit niet bij de audio-site. Die is via 4G gewoon bereikbaar, en ook bijvoorbeeld via mijn werk-VPN.

Ik heb gechat met een medewerker van KPN en die zei dat de "abuse afdeling" van KPN beslist wat wel of niet geblokkeerd wordt. 

Kan iemand ervoor zorgen dat deze volkomen onschuldige URL gedeblokkeerd wordt? Zonder de audiobestanden zijn de (dure) lesboeken zo goed als waardeloos. En dan wordt overstappen op een andere provider opeens een realistische optie.

Met vriendelijke groet,

Mathijs Panhuijsen

Hey @zeptimius! Soms wordt het IP-adres door de serverhost tijdelijk geblokkeerd. Ik spreek uit ervaring, want kort geleden konden wij hier thuis (studentenhuis) ,via de wifi, niet naar de site van Spotify. Een paar dagen later was dit (zonder enig handelen) weer opgelost. Even ter informatie. Wij blokkeren geen toegang naar websites. Mocht je ons netwerk in gevaar brengen omdat je bijvoorbeeld een virus in huis hebt gehaald, dan kan Abuse je internetverbinding blokkeren. Dit is echter zeer zelden het geval. Ik ga er dus stiekem vanuit dat je over een paar dagen de site weer kunt bezoeken. 

Wat je zelf kunt doen:
Heb je het modem al eens opnieuw opgestart of contact opgenomen met de serverhost van de site? Zij kunnen controleren of jouw IP-adres geblokkeerd is en de blokkade verwijderen (whitelisten). 

 


Ik heb niets meer van je gehoord, dus ik neem aan dat het inmiddels is opgelost of dat je het via een andere weg hebt geregeld. Als ik nog kan meedenken, hoor ik het graag. :blush: