Skip to main content

Hallo

Mijn van KPN gehuurde Fritz!Box 7590 maakt geen verbinding meer nadat de stroom er af is geweest en geeft de volgende error mededeling:

“The internet connection check failed. The internet service provider is not responding to PPPoE packets. Repeat the test at a later point in time.”

Aansluitpunt heeft 2 groene lichtjes, oranje KPN kabel zit in de ‘blauwe WAN sport van de Fritz!Box 7590. Heeft tot nu toe altijd gewerkt!

En ‘hoe nu verder’?

MVG

Hans Haringa

alles een keer uit en weer aan? te beginnen bij de glasvezel modem.


@Bearded  “Aansluitpunt heeft 2 groene lichtjes, oranje KPN kabel zit in de ‘blauwe WAN sport van de Fritz!Box 7590. Heeft tot nu toe altijd gewerkt!”

Bedoel je twee groene lichtjes op de converter? (glasvezel modem). Deze moet er drie hebben, zie afbeelding Power= netspanning, PON = glasvezel, LAN = verbinding met de FB7590   

 

 


Niet bij mij.

 

 


Alle varianten van aan / uit etc. nu wel gehad.

Nu een ander foutmelding: 

“The internet connection check failed. The reason for the error could not be determined.”

 

 


Hallo @Bearded als je een gehuurde FrtizBox hebt van KPN heb je ook een abo op de gespecialiseerde helpdesk, heb je die al geraadpleegd?

 


@Bearded idd. : 0800-0402 . De uitgebreide helpdeskservice zit waarschijnlijk in jouw pakket. Het lijkt op een glasvezel c.q. omvormer probleem.  


@Bearded idd. : 0800-0402 . De uitgebreide helpdeskservice zit waarschijnlijk in jouw pakket. Het lijkt op een glasvezel c.q. omvormer probleem.  

Hallo @GGPL-ALK voor die speciale helpdesk is ook een speciaal telefoonnummer volgens mij, maar dat nummer weet je pas als je daar ook een abo op hebt.

 

 


Hallo @GGPL-ALK voor die speciale helpdesk is ook een speciaal telefoonnummer volgens mij, maar dat nummer weet je pas als je daar ook een abo op hebt.

Nee die hebben geen speciaal nummer. De contactgegevens zijn gekoppeld aan je telefoonnummer en worden automatisch doorgestuurd zodra je 1200 of 0800-0402 belt. Dan stuurt deze je door naar de serviceplus desk. Mocht het niet lukken dan moeten de reguliere klantenservicemedewerkers de klant altijd doorverbinden met serviceplus. 


Beste @Bearded, welkom! Het advies om even te bellen met de KPN Service Plus desk is inderdaad een hele goede! Zij kunnen meteen met je meekijken en voor je aan de slag gaan. Mocht je toch via het forum geholpen willen worden, doen we natuurlijk ook onze uiterste best voor je. Heb je het glasvezelkastje al eens twee minuten stroomloos gehad?


Beste @Marcia_  @Chrizziey @JanD @GGPL-ALK @EAZ1964  dank jullie wel voor alle reacties. Met de service+ mensen contact gehad en ze sturen een monteur. Ik heb ook nog een Ziggo connectie dus ‘zit niet zonder Internet’.


@Bearded,

 

Zet je glasvezel kastje en Fritz!Box eens uit? Vervolgens zet je het glasvezel kastje weer aan. Wacht even tot de lampjes branden en zet dan pas de Fritz!Box aan. Werkt het dan wel?


De KPN monteur is geweest, netjes zoals afgesproken inclusief bevestiging e-mail en vooraf contact dat hij onderweg was, prima!

De Genexis mediaconverter die over de TK01 grondplaat wordt geschoven bleek defect te zijn. Ondanks dat het ‘Alarm’ lampje uit was en de ‘Power’ en ‘Connection’ lampjes groen waren.

Het lijkt er dus op dat het ‘Alarm’ lampje alleen rood wordt als er upstream problemen zijn met de verbinding en dat de downstream verbinding (via de oranje RJ45 kabel naar de Fritz!Box) niet wordt gemonitoord.

De monteur zag snel wat het probleem was omdat het lampje bij de RJ45 connector niet aan was. Dit lampje is overigens moeilijk te zien en je moet maar net weten (en ik wist dit dus niet) dat dit lampje er is.

Nadat een nieuwe Genexis mediaconverter was geplaatst en aangemeld werd de internet verbinding door de Fritz!Box automatisch weer gemaakt en werkt het geheel nu weer zoals voorheen.

Prima service en weer wat geleerd.


Top! Fijn dat je de bevindingen van de monteur hier nog even deelt 🙂.


@Bearded , mooi dat het opgelost is! Je had dus toch 3 lampjes moeten hebben.