Skip to main content

Hallo allemaal,

 

Ik heb op 26-03-2020 een DSL abo besteld van KPN. 20 april 2020 kreeg ik een sms waarin stond dat mijn internetaansluiting klaar stond voor gebruik. Dus ik netjes alles aangesloten waaruit bleek dat mijn verbinding niet werkte. Vervolgens met klantenservice gesproken en zeiden ze dat ik moest afwachten tot de opgegeven aansluitdatum van mijn abo (28-04-2020). Ik netjes afwachten en op 28 april mijn modem aangesloten wat weer niet werkte. Dus weer gebeld naar klantenservice en een monteur naar mij toegestuurd (op 07-05-2020). De monteur zei dat de DSL lijn destijds afgeknipt was en dat er een nieuwe DSL lijn naar mij getrokken moest worden (laswerk of iets dergelijks?), eigenlijk moest ik dat zelf aanvragen volgens hem maar dat had hij voor mij intern al geregeld.

laswerker op 11-05-2020 langs geweest die weer geen toestemming kreeg om een kabel naar mijn huis te trekken. Nadat de laswerker weg is gegaan heb ik direct contact opgenomen met de klantenservice die me had doorverwezen naar KPN netwerkNL. Inmiddels volgende dag bel ik netwerkNL en die zeggen weer dat zij alleen gaan over glasvezel en dat ik KPN moet hebben over DSL. Dus ik bel KPN weer op en krijg vervolgens weer te horen dat ik 3 dagen moet wachten op een antwoord van de Back Office?

 

Wat zouden jullie doen met zo een situatie?

Hoi @ACNiC03, welkom op het KPN forum. Dat is me wel wat. Zo te lezen heb je al flink wat teleurstellingen gehad. Heel vervelend dat je ISRA-punt niet functioneert omdat de kabel tekort is afgeknipt. Aardig dat de kpn monteur hiervoor de eerste stappen heeft gezet om het te herstellen. Maar hoe nu verder? Ik wil daar graag eens voor je induiken, welke informatie we bij de back-office voor je hebben en hoe lang het nog duurt voordat je een werkende aansluiting van ons hebt. Door de verscherpte maatregelingen die we moeten treffen om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan ligt er veel werk bij mijn collega's van de backoffice. Vandaar dat het wat langer duurt dan je van ons zou verwachten. Excuses voor het ongemak. Hopelijk kan ik je snel meer vertellen. 

Zou jij je forumprofiel voor me willen invullen? Postcode + huisnummer, naam contractant, mobiel nummer en klantnummer. Geef je hier een gil als je dat hebt gedaan? Dan kunnen we voor je aan de slag :)     


Dag @Nadia bedankt voor je reactie.

Ik heb zojuist mijn gegevens ingevuld. Ik heb voor het laatst gisteren 13-05-2020 contact gehad met de klantenservice toen werd gezegd dat ik 3 werkdagen moest wachten voor een telefoontje van de back-office. Voor de zekerheid heb ik ook de naam genoteerd van de medewerker die me had geholpen omdat ik er niet meer veel vertrouwen in heb door het feit dat er paar keer de telefoon gewoon werd opgehangen terwijl het voor me werd uitgezocht en dat ik terug gebeld zou worden maar niet ben teruggebeld. Als het nodig is kan ik je de naam van de medewerker via een DM doorsturen?

 

Maar op dit moment is dit de situatie waar ik in ben beland. 

 

Afwachtend op een antwoord.


Hoi @ACNiC03, dank voor het aanvullen van je gegevens.

Mijn collega heeft gisteren voor jou een terugkoppel verzoek bij de Backoffice ingediend. Geen zorgen, dat is goed opgepakt door de klantenservice, als snap ik goed dat je wat sceptisch bent. 

Ik heb helaas slecht nieuws voor je, het kan nog wel even duren :( 
Ik heb net mijn collega van de backoffice gesproken en die heeft de opdrachtbon van de lasser opgehaald. Zoals je in het startbericht al aangeeft, de laswerkzaamheden voor het herstellen van de DSL-aansluiting zijn niet doorgegaan. De invoerkabel voor jouw aansluiting ligt in de nabijgelegen winkel, de binnenkabel is (per ongeluk) afgeknipt in winkel. De lasser moet in de winkel bij de aansluiting komen, daarvoor staat een stelling. De eigenaar kan geen toestemming geven om de stelling (tijdelijk) weghalen vanwege de ramadan. Dat kan wel aan het eind van de maand. Na het Suikerfeest, als de winkeleigenaar de stelling heeft verplaatst, kunnen wij erbij om het te herstellen. Eerder kunnen we helaas niks doen :confused:

Heb je momenteel een aansluiting bij een andere provider, en gebruik gemaakt van de overstapservice? Dan kun je totdat wij de aansluiting hebben hersteld nog gebruik maken van internet, tv en bellen. Wij zeggen pas je abonnement op wanneer de aansluiting bij ons gereed is. Helemaal geen aansluiting momenteel? Heb je een KPN mobiele abonnement? Dan zouden we je extra data kunnen geven. Ik hoor graag van je. 

Het pand waarin je woont is een opgesplitst object, die eerst uit 1 woon / werk functie bestond met daarbij één (hoofd)aansluitpunt. Bij het splitsen is dat zo gebleven.   

Om een eigen hoofdaansluiting (ISRA) te realiseren moet een infraspecialist komen. Dit is niet kosteloos. Een aanvraag voor een nieuwe ISRA kan via mijnaansluiting.nl worden gedaan. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte. 

Edit: informatie toegevoegd voor de volledigheid van het antwoord


@Nadia is het niet mogelijk om een nieuwe dsl lijn te krijgen in de meterkast bij mijn voordeur?

Als er in de toekomst iets gebeurt door wat voor reden dan ook ben ik afhankelijk van de winkel beneden waar ik niks mee te maken wil hebben? En ik denk ook dat zij niet op mij zitten te wachten.


Dat is zeker mogelijk, @ACNiC03. Ik kan dat alleen maar aanbevelen. Het pand waarin je woont is een opgesplitst object, die eerst uit 1 woon / werk functie bestond met daarbij één (hoofd)aansluitpunt. Bij het splitsen is dat zo gebleven.   

Om een eigen hoofdaansluiting (ISRA) te realiseren moet een infraspecialist komen. Dit is niet kosteloos. Een aanvraag voor een nieuwe ISRA kan via mijnaansluiting.nl worden gedaan. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte. 

Ben je huurder of eigenaar van de woning? Mocht je het huren dan zou je aan verhuurder kunnen vragen hieraan mee te betalen? Dat is naar mijn weten niet verplicht, maar je kunt het altijd vragen :)


@Nadia ik ben de eigenaar van de woning. Hoeveel denk je dat het ongeveer kan kosten? Anders kan ik direct glasvezel naar me woning laten trekken? Al mijn buren zijn al op glasvezel verbonden… volgens de lasser


Pffff, op die vraag kan ik helaas geen antwoord geven, @ACNiC03  Het is maatwerk, en per situatie verschillend. Als er een mogelijkheid bestaat dat je op glasvezel kan worden aangesloten, zeker doen! Maar dat zal wel meer tijd, materieel en expertise vragen. Via het online formulier krijg je zo snel mogelijk een inschatting van de kosten. 


Ik zie het verband met de Ramadan weer eens niet. Ze werken gewoon in die periode. Volgens mij verschuilt die winkelier zich achter “de Ramadan” om een excuus te hebben.

In de Koran zal vast niets vermeld staan over het niet mogen verplaatsen van meubelstukken tijdens die periode.

Het suikerfeest is 23 mei. V.a. maandag 25 mei zou het dan evt. kunnen.

Bizarre situatie.


Reageer