Skip to main content

Geen garantie voor WiFi in huis was de reactie van de medewerker op de chat. Geen begrip dat een werkkamer op zolder alleen functioneel is als er WiFi is om te werken en of ik even de tool uit wilde voeren. Zo gezegd voor de zoveelste keer gedaan…. uiteindelijk na de test nog slechter bereik en dat dus alleen maar op de begane grond. 

Dan heb je de tool nuet goed gedaan of de verkeerde.  Bij slecht Wi-Fi is de uitkomst bijna altijd gratis 2 experia wifi's.  Die bekabeld aangesloten op de experiabox. Doe em nog een keer en neem er vooral de tijd voor. Laat even weten hoe het afloopt.https://www.kpn.com/internet/wifi/manager.htm#/login


Heb hem nu meerdere malen doorlopen. 
dan zegt de test dat er een snelweg aangelegd wordt… vervolgens weer de test gedaan en wordt het weer terug bij af slecht. Metingen die gedaan worden terwijl de WiFi uitvalt ... 

Advies bekabelde versterking maar hier in huis is geen aansluiting aanwezig voor een kabel en geen lozeleidingen. Om gaten te boren in een betonijzer gewapende vloer is ook een bijzondere uitdaging. 


Een snelweg aangelegd wordt:thinking: . Anno 2020 is het niet meer mogelijk om in het hele huis wifi te hebben met alleen een modem. Gewoon omdat er teveel wifi in de lucht is. U zult dus aan de slag moeten. Kpn helpt u daarbij en biedt in het geval van slecht wifi 2 versterkers aan geheel gratis die weliswaar bekabeld moeten worden aan gesloten. Wilt u dat niet dan kunt u de super wifi's aanschaffen. deze zijn draadloos en dat schijnt super goed te werken.


De test zegt dat "er een snelweg aangelegd word"? :thinking: beetje vage melding…

Als de wifi verbinding wegvalt tijdens de WiFi manager, ga dan iets dichter bij de Experiabox staan.

Als u de Experiabox op de begane grond hebt staan, en u wilt op de zolder wifi, dan zult u hoe dan ook een kabel moeten leggen. Zonder kabel gaat daar geen goed wifi komen.

De Experia WiFi's die KPN soms gratis geeft moeten sowieso bekabeld aangesloten worden. Bij de SuperWifi's kan er 1 draadloos aangesloten worden. Maar daar gaat u het echt niet mee redden naar de zolder.

Voor een kabel naar boven hoeft u niet per definitie gaten te boren. U kunt hem ook langs de trap omhoog leggen. En nee, dat is niet supermooi. Maar beter dan geen verbinding.

Wat u nog zou kunnen proberen is een draadloze verbindingsset. 

Maar dat is een lapmiddel wat bij nogal wat mensen niet goed werkt. Bovendien kosten ze 80 euro. Voor dat bedrag kun je heel wat kabel kopen. Je kunt ze proberen. Blijken ze niet te werken, dan kunt u ze binnen 14 dagen kostenloos retour sturen.

 


Goedemiddag Kiekens en goed om te zien dat je ons via deze weg hebt weten te vinden :) 

 

Ik zie dat Joep1965 en Nick83 je al van de nodige informatie hebben voorzien! Nu blijven zolders lastige plekken om er voor te zorgen dat je ook daar goede Wi-Fi hebt. Met alleen een Experia Box red je dat eigenlijk niet meer. Uiteindelijk zou de Wi-Fi Manager met een oplossing moeten komen in de vorm van KPN Experia Wi-Fi alleen begrijp ik dat het lastig is om deze bekabeld aan te sluiten. De draadloze verbindingsset zou hier een prima oplossing kunnen zijn. Wel werkt dit systeem in de ene woning beter dan in de andere en dat komt omdat het signaal wordt verstuurd via het lichtnet van je woning. Je kunt deze apparatuur altijd testen en kijken of dit voor jou de oplossing is. Wanneer dit niet het geval is, kun je ze binnen 14 dagen retour sturen. Zou dat wellicht een optie voor je zijn?


Reageer