Skip to main content

dat eind januari 2020 KPN liet weten interesse te hebben om het glasvezelnetwerk in de gemeente Oss aan te leggen.

 

He wat leuk eindelijk KPN gaat glasvezel aanleggen in de gemeente Oss.

Of toch niet? Bij KPN bestaat de gemeente Oss blijkbaar alleen maar uit de dichtbevolkte gebieden.

Krentepikkers!

Nieuwsbericht 18 okt 2019:

De aanleg van glasvezelkabel in Nederland gaat langzamer dan mogelijk is. Vooral in steden gaat de aanleg traag. Dat wordt voor een groot deel veroorzaakt door trucjes die marktleider KPN uithaalt om concurrerende netwerkbedrijven te slim af te zijn.

Dat stelt de Autoriteit Consument en Markt (ACM), naar aanleiding van een marktstudie naar glasvezel in Nederland, die het vrijdag heeft gepubliceerd. De toezichthouder ziet niet dat KPN de wet overtreedt, maar waarschuwt wel dat deze manier van concurreren 'een negatieve impact kan hebben op de uitrol van glasvezel'.

Niet de hele gemeente

Volgens de toezichthouder probeert KPN met gerichte investeringen de concurrentie te ondermijnen. Een voorbeeld hiervan is de gemeente Breda. Daar heeft aanbieder E-Fiber zich uiteindelijk teruggetrokken, nadat KPN aankondigde twee wijken in centrum van de stad te gaan 'verglazen'.

E-Fiber was van plan om in de hele gemeente glasvezel aan te leggen, dus zowel de wijken waarin relatief veel geïnvesteerd moest worden – omdat de huizen verder uit elkaar liggen - als de relatief goedkopere, dichtbebouwde wijken in de binnenstad. Toen KPN twee 'goedkopere' wijken voor zijn rekening nam, viel de businesscase van E-Fiber uiteen.

@Leo20 

KPN kan natuurlijk niet in heel Nederland tegelijk glasvezel aanleggen. Op zich logisch dat ze dan beginnen met de dichtbevolkte gebieden.

Heb je nog een verdere vraag? 

 

 


Leuk dat de KPN medewerker Noordzee reageert maar wat nadat KPN alle dichtbevolkte gebieden heeft aangelegd?

Het is dan te duur en onrendabel om de rest aan besluiten dus doet KPN dat maar niet.

Het is gewoon zoals de AFM al zei en tijdje terug bij Radar was KPN probeert de concurrentie ui te schakelen of te ontmoedigen. En dan kan net welke KPN medewerker of directeur dat wel ontkennen maar het is zoals het is


Reageer