Skip to main content

Gisteren al de klantenservice gebeld maar ze hebben geen storingen wordt vermeld.

Het probleem is dat in de namiddag tot in de avond rond 22:00 de download snelheid op alle apparaten in huis, terug zakt van overdag 92mbps naar 0.2 mbps zodat je eigenlijk niks meer kan doen.  

Opvallend hierbij is dat de upload snelheid wel goed blijft overdag en in de avond. Lijkt wel iets van belasting probleem als het aantal gebruikers toeneemt? 

Kan hier naar gekeken worden? Helaas kan ik geen screenshot van de speedtest toevoegen. De download zit nu al op 3mbps .. (wordt weer wat vanavond..)

 

EDIT: Betreft regio Flevoland Lelystad. Gisteren met de klantenservice ook het glasvezel kastje en het modem van stroom gehaald maar heeft niet geholpen. Ook een factory reset van het modem helpt niet. 

Hallo @SpikeX101 , haal de glaskast eens van de stroom af voor minimaal 2 minuten en haal de modem ook van de stroom af.

Start na minimaal 2 minuten eerst de glaskast op en wacht totdat deze volledig ‘op stoom’ is en start dan de modem/router weer op en wacht totdat deze weer volledig ‘op stoom’ is. Welk merk en type modem?

Du nu een snelheidstest bekabeld met 1 computer rechtstreeks op de modem en verder alle overige (draadloze) apparatuur uit. 

Hoe kom je nu uit?

 


Het modem is een ZTE Xperia Box V10. Bedraad aansluiten op het modem geeft natuurlijk een iets hoger resultaat in de download en upload maar haalt wat download snelheid betreft max 10mbps (van de 93 die ik overdag en na middernacht normaal op wifi zie). 

Moet erbij vermelden dat ik dit probleem u een dag of 3 constateer. Daarvoor had ik gevoelsmatig geen vertraging en heb dus ook geen snelheidstests gedaan.


status nu .. 

https://imgur.com/zXu7PeU

 


Ik heb hetzelfde probleem. Ook in Lelystad.

Overdag is de snelheid prima, maar ‘s avonds zakt het volledig weg. Sommige sites (zoals KPN zelf zijn trager dan andere). Speedtest van KPN laat een lagere snelheid (3 mbit/s) zien dan speedtest.nl (77 mbit/s) op een 500/500 mbit/s verbinding.

 


Jammer dat de service pagina van KPN onbereikbaar is en de telefonische klantenservice blijkbaar zo druk is dat ik al 20 minuten in de wacht sta…..


Ok. Hopelijk kunnen ze via de klantenservice iets vinden. Toch jammer dat 9 van die 10 keer je met een linkje het riet ingestuurd wordt 😛 Mogelijk speelt dit bij meer mensen binnen Lelystad zodat het meer aandacht kan krijgen.

 


20:07 / 28-08-2020

https://imgur.com/yr1Oj8f

 


Ik heb via de online klantenservice een melding kunnen achterlaten. Ik ben benieuwd of het wat oplevert.


21:24 ..

https://imgur.com/7VX3MjY

 

Ondertussen zit ik via 3G op internet. Via glas is het niet meer te doen.


KPN heeft blijkbaar wel wat gedaan. Nu (20:00) is mijn download rond de 110 mbit/s en upload 150 mbit/s. Niet de 500/500 wat het zou moeten zijn, maar de speedtest bij anderen (zoals Ookla) laten rond de 250 mbit/s download zien. De ping en jitter zijn ook veel beter (resp. 8 en 1 ms)

 


Hier ook acceptabel. Ik blijf nog wel geld weggooien maar ok .. Hopen dat het zo blijft.

https://imgur.com/oeKWXOT

Er staat tevens al een dag of 3 een storingsmelding voor mijn postcode.. Zat al Ziggo pakketten te kijken :p


Toch niet dus ..Zit nu op de 0.3 mbps ..


https://imgur.com/K1LeKgt

 


Hoi,

 

Wat ontzettend vervelend dat dit gebeurt en dat bij meerderen voorkomt is wel bijzonder. Hebben jullie allebei jullie forum profiel al helemaal ingevuld? Dan kunnen de moderators wat sneller in jullie gegevens kijken namelijk.

Ik raad wel aan om de speedtest altijd te doen met een netwerkkabel aan de experia box en zonder ander netwerk apparatuur aangesloten te hebben.

 


Helaas bij mij ook weer helemaal ingestort. 

0,9 mbit/s download maar wel 224 mbit/s upload. Het is dus nog niet opgelost….

 


Ze zijn vroeg vanavond. Nogmaals gebeld. Het schijnt nu bekend te zijn binnen Lelystad (328 meldingen). Er is aangegeven dat ze proberen voor dinsdagavond het probleem op te lossen.


ok, bedankt. Ik wilde ook al weer bellen maar ik wacht dinsdagavond dan even af.

 


https://forum.kpn.com/internet-9/weekend-lange-storing-met-belachelijke-internet-snelheden-508160
Identiek probleem ook lelystad

ik werk zelf bij kpn (apeldoorn fausstraat).. elke stap al gedaan..

  • gbic in de pop laten vervangen
  • De glasvezel koppeling vervangen in de meterkast (NTU)
  • Modem vervangen door een V12
  • Kabels vervangen door CAT6


Op een 500/500 lijn..


Ze zijn vroeg vanavond. Nogmaals gebeld. Het schijnt nu bekend te zijn binnen Lelystad (328 meldingen). Er is aangegeven dat ze proberen voor dinsdagavond het probleem op te lossen.

voor dinsdagavond ? onacceptabel, sinds donderdag of vrijdag speelt dit probleem al, verwachten jullie serieus dat klanten (en collega’s) 5 dagen met dit soort onacceptabele verbindingen gaan werken ?

@KPN  medewerker/collega: ik kan jullie wel even het nummer van mijn managers geven, melden jullie dan even dat ik komende dagen geen data voor KPN Sec kan indienen ?


p.s. nu om 00:39 werkt het wel redelijk naar behoren.. 
Waarom vermoed ik dat er zwaaaaaaar overcommit is op de verbindingen in de pop.. in kort nederlands.. een capaciteitsprobleem ?

 


Hier op de botter 31 in Lelystad afgelopen zaterdag een kpn monteur geweest (zit zelf bij xs4all). We ervaren sinds donderdag storingen.

De glas lijn was goed kon die meten. Maar met de Fritzbox was de download niet hoger dan 16mbit om 15:00. Rond 19:00 gaat alles down tot geen internet en TV.  Ik krijg een nieuw modem/router. Maar nu ik dit lees gaat het niet uitmaken. Er is iets fundamenteel mis in de infra van KPN. Ook op de schoener in Lelystad zijn er problemen.

postcode gebieden zijn 8231KM bijvoorbeeld.

nu om 00:45 haal ik 90/90 met een 100/100 abbo.


Hier ook de Schoener. Mogelijk nuttig om alle wijken even te benoemen zodat men beter kan pinpointen binnen de infra. Je zou denken dat enige netwerk monitoring dit soort problemen zou kunnen voorkomen.. doe de groeten aan Hendriksen in Apeldoorn. Heb er zelf ook gewerkt :p


https://forum.kpn.com/internet-9/weekend-lange-storing-met-belachelijke-internet-snelheden-508160
Identiek probleem ook lelystad

ik werk zelf bij kpn (apeldoorn fausstraat).. elke stap al gedaan..

  • gbic in de pop laten vervangen
  • De glasvezel koppeling vervangen in de meterkast (NTU)
  • Modem vervangen door een V12
  • Kabels vervangen door CAT6


Op een 500/500 lijn..

Dan neem je contact op met infra glas? Die kunnen vast wel zien waar het probleem ligt.


Ik woon ook in de Schoener (8243)


Spikex Hendriksen.. Das m'n oude manager.. Sinds vorige maand Marc en Peter.. Dan weet jij wel wat ik uitvreet :)