Skip to main content

hallo forum, 

ik wil graag overstappen naar KPN maar er wordt gezegt dat ik MAX 11Mb kan krijgen.
Nu checkte ik hoe dat zat met de overige buren (flat/gallerij woningen) en die hebben wel gewoon een glasvezel aansluiten die tot 1GB kan. Hoe zit dit en hoe kan ik dit oplossen waardoor ik wel van kpn glasvezel kan genieten. 

 

MVG 

 

Kay

Hallo @Kay Van Ballegoie, welkom! 11 Mbit/s is wel heel weinig hè 😞. Wat vreemd dat al jouw andere buren wel glasvezel kunnen krijgen! Is er bij jou ook verder nog niets aangesloten? En bij jouw buren wel? Wat zegt de glasvezelcheck als je jouw postcode + huisnummer invoert?


Wat zie je op http://netwerk.kpn.com staan als je daar je adres ingevuld? 


Hallo @Kay Van Ballegoie ,

Woon jij pas sinds kort op dat adres? 
 

Laten we het niet hopen, maar een mogelijkheid kan zijn dat de vorige bewoners geen toestemming hebben gegeven voor de aanleg van de glasvezelkabel naar binnen toe. In dat geval moet dat dan alsnog gebeuren, maar dan wel voorzien van een duur prijskaartje. 
 

Dit soort toestanden verwacht ik de komende jaren steeds vaker. Bij ons in het dorp heeft ook zeker 25% van de bewoners geen toestemming gegeven. Je zal maar de volgende bewoner zijn en dan daarmee geconfronteerd worden……


Indien glasvezel al ligt in de wijk, wordt koper binnen 3 jaren uitgeschakeld. Dan worden ook overige bewoner gratis op glasvezelnetwerk aangesloten, het is ondenkbaar dat KPN voor een paar bewoners een extra wijkcentrale voor koper met tienvoudige energiekosten nog onderhouden.


Indien glasvezel al ligt in de wijk, wordt koper binnen 3 jaren uitgeschakeld. Dan worden ook overige bewoner gratis op glasvezelnetwerk aangesloten, het is ondenkbaar dat KPN voor een paar bewoners een extra wijkcentrale voor koper met tienvoudige energiekosten nog onderhouden.

Het is ondenkbaar en dat hoor ik vaker maar dit is gewoon onjuist. Koper wordt uit gezet op adres niveau en niet op postcode, wijk of plaats. Al dat speculeren helpt niemand en zorgt enkel voor indianen verhalen. 


Het is ondenkbaar en dat hoor ik vaker maar dit is gewoon onjuist. Koper wordt uit gezet op adres niveau en niet op postcode, wijk of plaats. Al dat speculeren helpt niemand en zorgt enkel voor indianen verhalen. 

Met alle respect, je ben een monteur maar niet van management, ieder winstgericht bedrijf moet overwegen tussen kosten en baten. Indien de kosten voor onderhouden de koper wijkcentrale in een paar maanden al meer dan aansluitingskosten voor glasvezel voor de rest van de bewoner, gaat de management zeker hun een aanbod maken met de aankondiging dat koper lijn wordt deactiveert. Inden de bewonder ook dan weiger, heeft KPN de mogelijkheid de koper lijn toch te deactiveren. Ik heb al zulke brief gezien.


Als een klant weigert is een andere situatie TDN, maar is het niet mogelijk wat ook gewoon voor komt dan gaat KPN geen contracten ontbinden. Dit kan voorkomen in Hoogbouw waar een onder buurman/vrouw weigert, in winkelcentrums of monumentale panden/centrums. Dan is het technisch soms gewoon niet mogelijk om een klant over te zetten op glasvezel en dan sluit KPN het koper niet af.

 

Wat wel gebeurt maar daar merk je weinig van is dat in gebieden met voornamelijk glas de klanten in de centrale op een zelfde reeks worden gezet en andere blokken uit kunnen. Zo kan een centrale soms wel 10 keer zo klein worden of gesloten/gesloopt worden. Dit scheelt ook al een hoop kosten.


Allen,

 

Er wordt weer flink gespeculeerd… Laat ik beginnen met te zeggen dat na-aansluitingen kosteloos zijn voor de bewoners ( @Noordzee ) .

Daarnaast kondigen wij ook koperuit aan voor adressen die niet aangesloten zijn (tenzij dit komt door een technische blokkade of het ontbreken van toestemming van de VVE of Woco) dus ook voor adressen waar geen aansluiting ligt omdat de klant/bewoner zelf weigerde. Daar gaat koper toch echt gewoon uit als de datum is bereikt. 

 

 

We zijn vooralsnog nog steeds bezig met het volgen van de glasvezeluitrol voor het aankondigen van adressen voor koperuit. Over enkele jaren zal die uitrol tot stilstand komen en dan moeten de beslissingen genomen worden over wat te doen met gebieden achter een kast of een centrale.  Die beslissingen zijn nu nog NIET genomen en dus heeft het geen zin om te speculeren.

@Ik_Combineer heeft gelijk als hij zegt dat we nu nog geen adressen afsluiten uit economische redenen

@TDN heeft ook gelijk als hij zegt dat dit op de lange termijn niet houdbaar is. Daarom zijn er ook projecten gestart om panden die in het verleden niet konden worden aangesloten, alsnog weer te proberen (uit projecten die inmiddels zijn opgeleverd) zodat ook daar over enkele jaren het koper uit kan.

Wijkcentrales worden bijvoorbeeld ook verkocht aan projectontwikkelaars waarbij de KPN apparatuur verhuist naar een klein pre-fab gebouwtje (ca 15M2) in een hoek van het terrein. Dat op zich bespaart ook al heel veel geld.

En zijn er ook elders binnen KPN genoeg initiatieven om een alternatief te vinden voor de koperlijn, daar waar glas niet beschikbaar is of komt.

Dit is een lange termijn plan en de techniek staat niet stil dus we zullen vanzelf zien wat er na 2030 nog over is en gedaan kan worden.

 

 


Reageer