Skip to main content

Beste KPN,

 

Sinds augustus 2019 zijn wij eigenaar van een nieuwbouwwoning. Bij oplevering was de glasvezelkabel aanwezig binnenshuis met daarbij een mooie flyer van KPN ‘Gefeliciteerd met uw glasvezelaansluiting’. De maanden na oplevering hebben wij zelf nog wat aanpassingen aan het huis verricht en eind november 2019 zijn wij daadwerkelijk over verhuisd. Om niet zonder internet en tv te komen zitten, hebben wij medio november de verhuizing bij onze provider doorgegeven en daarbij een glasvezelabonnement aangesloten. Op 3 december 2019 is er een monteur van KPN langs geweest die het kastje binnenshuis gereed heeft gemaakt voor ontvangst van het signaal van de provider. Vervolgens krijgen wij van de provider medio december te horen dat er een kabelbreuk is geconstateerd door KPN en dat KPN in week 7 een monteur laat langskomen om de kabelbreuk te herstellen.. U kunt begrijpen dat wij na dit bericht zowel met provider als met KPN gebeld en gemaild hebben. Conclusie: niks aan te doen, wachten tot week 7. Week 7: geen monteur langs geweest. Uiteindelijk week 9: een monteur, om het kastje binnenshuis gereed te maken, wat op 3 december 2019 al gebeurd was, de monteur had geen opdracht om een kabelbreuk te repareren. Deze aardige monteur heeft voor ons wel geconstateerd dat er inderdaad een glasvezelkabelbreuk is, een paar meter van onze voordeur. Maar om dit te repareren heeft hij een collega monteur nodig, dus: nieuwe afspraak wordt gemaakt en wij zullen hierover nog gecontacteerd worden..

 

Wederom weken gaan voorbij, telefoontjes met KPN leiden tot niks (ons adres is onbekend, onze woning zou nog niet opgeleverd zijn, er zou nooit een breuk geconstateerd zijn en ga zo maar door, het is te hilarisch en te hopeloos voor woorden), telefoontjes met het uitvoeringsbedrijf leiden tot niks want zij moeten direct een opdracht van KPN hebben en niet van de klant, mailen met KPN is hopeloos, klachten indienen bij KPN via verschillende mailadressen, het contactformulier op de site, nergens krijgen wij respons op.. Tot vrijdag 27 maart: ineens gaat de deurbel en daar staat dezelfde monteur als in week 9: wederom heeft hij opdracht om het kastje binnenshuis gereed te maken. Monteur is verbaasd dat de breuk nog niet verholpen is, wij zijn verbaasd dat hij voor wederom dezelfde verkeerde opdracht komt. Monteur gaat wederom een terugkoppeling geven dat de breuk gerepareerd moet worden en wij horen hier nog van..

 

Op 1 april ontvangen wij bericht van KPN dat de breuk verholpen is en dat de kabel gereed is voor het signaal van de provider. Goede grap, geen monteur geweest, geen breuk gerepareerd, maar weet je wat: we houden ons wel van de domme. In al die tijd hebben we de provider van de gang van zaken van KPN op de hoogte gehouden, nu weer: goh we hebben goed nieuws van KPN, jullie kunnen eindelijk het signaal gaan doorgeven. Mooi, dat staat gepland op 8 april. Wetende dat het een kansloze zaak is, want de breuk zit er nog. 8 april gaat voorbij, 9 april nemen wij contact op met de provider en nee, het signaal kan nog niet doorgegeven worden omdat de kabel (KPN!!!!) niet gereed is. Weer de telefoon in en bellen met KPN: 15 april komt er een monteur langs, om het kastje binnenshuis te monteren (wat op 3 december 2019 al gebeurd is, en waarvoor reeds tweemaal dezelfde monteur later nogmaals de opdracht voor heeft gekregen) en nee er is niks bekend over een kabelbreuk bij jullie en er staat ook niks over in het systeem, klompen breken aan onze kant wederom, maar goed, laat de afspraak maar staan we zien graag de monteur verschijnen.. 15 april, toch even contact opnemen met KPN hoe laat de aardige monteur voor de deur staat, we worden doorverbonden met het uitvoeringsbedrijf: het uitvoeringsbedrijf geeft aan moe te worden van KPN, net als wij.. Het uitvoeringsbedrijf geeft aan geen opdracht voor ons adres te hebben voor vandaag en dat wij toch echt met KPN contact moeten opnemen. Wij begrijpen het uitvoeringsbedrijf en nemen wederom contact op met KPN: nee er staat echt niks in het systeem en het enige wat er gedaan kan worden voor ons is een terugbelverzoek voor het uitvoeringsbedrijf om een afspraak te maken voor een monteur. Hetzelfde bedrijf die wij zojuist gesproken hebben en die geen directe afspraak kunnen inplannen met ons, omdat dit de taak van KPN is.

 

KPN, waar zijn jullie mee bezig? Hoe moeilijk kan het zijn om een goede opdracht te sturen naar het uitvoeringsbedrijf om een glasvezelkabelbreuk te repareren op ons adres? Wanneer gaan jullie dit oplossen? Concrete antwoorden en oplosingen op termijn worden gewaardeerd, aangezien de breuk vanaf augustus 2019 aanwezig is.

 

Voor het gemak zijn in bovenstaande KPN NetwerkNL, KPN NetwerkNL Nieuwbouw en KPN NetwerkNL Klachten over één kam gesmeerd onder de noemer ‘KPN’.

 

Met vriendelijke groet,

Bram

Hoi Bram, welkom op het forum. Het is duidelijk dat het allemaal al even loopt. Je eindigt je bericht met: 

Voor het gemak zijn in bovenstaande KPN NetwerkNL, KPN NetwerkNL Nieuwbouw en KPN NetwerkNL Klachten over één kam gesmeerd onder de noemer ‘KPN’.

 

Dat klopt in zoverre dat die drie onderdelen allemaal vallen onder KPN NetwerkNL. Alleen die vallen niet onder KPN de provider. En dit forum is voor KPN de provider. Dat betekent dan ook dat ik je helaas toch moet terug verwijzen naar jouw provider. Die heeft z'n eigen ingang bij KPN NetwerkNL voor dit soort dingen. 

 

Wat je wel eventueel nog zou kunnen proberen is contact opnemen met 0800-0150. Dat is het nummer om kabelschade te melden.