Skip to main content


Gesprek met iemand van KPN over aanleg glasvezel. Alle kosten besproken, monteur gratis en ons wordt verzekerd dat de monteur niet eerder vertrekt dan wanneer alles werkt.

 

Maandag 10 juli 2023

15.00 uur - Monteur komt glasvezel aanleggen. Vertelt dat er eerst een kabel moet worden getrokken, kosten 35 euro. Kabel wordt getrokken, modem aangesloten. Na veel moeite werkt internet en telefoon. Televisie moet aangesloten worden op een kastje. Na veel gedoe komt monteur erachter dat het kastje niet werkt. Reden: licentie verlopen. Komt de laatste weken heel vaak voor. Voorstel van monteur: nieuw kastje ophalen en zelf installeren want de monteur komt maar 1 keer! Monteur verdwijnt om 17.30 uur, want einde werktijd. Telefoon en internet zouden moeten werken, TV niet, want geen kastje.

19.00 uur KPN belt omdat erbij ons een storing zou zijn. Bovenstaand verhaal verteld, hij gaat overleggen en zal terugbellen. 19.30 uur: belt terug met voorstel dat er over 10 dagen iemand komt, maar vind dit zelf eigenlijk ook niet acceptabel. Belooft terug te bellen met een nieuw voorstel. Nooit meer Wat van gehoord.

 

Dinsdag 11 juli

Zelf KPN afgebeld om een monteur te regelen. Lang gesprek met ene Patrick, verhaal verteld en tevens gezegd dat het internet signaal veel te zwak is en signaal constant weg valt. Hij gaat de lijn doormeten en inderdaad, waar we 100 G zouden moeten hebben, hebben we maar 25 G. Zijn conclusie: glasvezel is helemaal niet aangesloten. Er moet een monteur komen, gaat hij regelen. De monteur zal ook het nieuwe kastje voor de TV meebrengen. Hij belooft dat we bericht krijgen over wanneer de monteur komt. We horen niets.

 

Woensdag 12 juli

15.30 uur. Nog steeds niets gehoord van KPN, dus zelf gebeld. Gesprek met ene Arie. Weer het hele verhaal verteld, ook hij meet de lijn door. Internet is slecht. Mogelijk komt dit door de kabel die door de monteur is getrokken??? Arie vindt ons verhaal ongelofelijk en zegt een monteur te regelen voor vrijdagochtend 14 juli tussen 08.00-10.00 uur. We ontvangen hierover nog een bevestiging belooft hij. Om 16.30 uurkrijgen we een e-mailbericht van KPN met de tekst: Hoera, u  bent aangesloten op het glasvezel netwerk! Nog geen 10 minuten later weer een e-mailbericht van KPN met de tekst: Bevestiging van de annulering van de monteur. Reden wordt niet aangegeven. Monteursafspraak op vrijdag 14 juli die een uur eerder is gemaakt wordt dus zonder opgaaf van reden geannuleerd.

 

In de loop van de dag worden we gebombardeerd met SMS jes en e-mailberichten van KPN met de tekst: Gefeliciteerd met uw glasvezel verbinding, u heeft nu supersnel internet! 

Eveneens bericht van KPN: U kunt uw pakketje met het TV kastje ophalen bij het PostNL punt, maar pas na bevestiging per SMS bericht van PostNL dat het binnen is gekomen. Er komt geen ophaalbericht van PostNL, dus we kunnen het kastje niet ophalen.

 

Godgeklaagd!!! Hoe kan het dat KPN zo met zijn klanten omgaat. Na al die dagen nog steeds geen goedwerkend internet en helemaal geen TV. En niet bereid eindelijk eens die monteur te sturen die ons al zo’n 10 x is beloofd! SCHANDE!!!!!!!

 

Hi @W1nnie en welkom op het forum! Jeetje dat is niet bepaald een soepele start. 😥 Ik snap dat je hier niet echt vrolijk van wordt. 

Mocht het nog niet opgelost zijn, wil je dan je forumprofiel zo volledig mogelijk aanvullen en hier een seintje geven? Dan kan ik de systemen in duiken om te zien hoe het er nu voor staat.

Gezien de berichten over dat glasvezel actief is ben ik ook benieuwd naar het aansluitpunt waar je modem nu op aangesloten is. 
Op onze pagina over de aansluitpunten van KPN kun je zien hoe het aansluitpunt (FTU) voor glasvezel eruit ziet. Is je modem daar al op aangesloten en is het internet nu beter?