Skip to main content

Via welk communicatiemiddel kun je het beste contact opnemen met KPN Klantenservice? 
 

Tot op heden heb ik het via Twitter (@KPNWebcare) en telefonisch geprobeerd maar op een of andere manier krijg ik steeds zeer incompetente medewerkers aan de lijn die alleen maar kunnen zeggen: ‘Nog even geduld aub’

Tot op heden is het volgende gebeurd:

Ruim 2 weken geleden ontving ik het installatie pakket, na aansluiten van de FTU kwam de glasverbinding niet tot stand en heb ik dit gemeld. Helaas bleef actie uit want de verbinding zou pas na een paar dagen actief worden.

Op de dag van oplevering uiteraard nog steeds geen glasverbinding dus maar weer gebeld. Toen kreeg ik te horen dat ik 2 (!) weken moest wachten op een installatiemonteur. Dus aangegeven dat ik geen installatiemonteur nodig had maar een storingsmonteur. Maar de klantenservice bleef onvermurwbaar en zei dat ik een nieuwe aansluiting was en dus een installatiemonteur nodig had.

Vervolgens kwam de installatiemonteur en die zei zoals verwacht: Uhhh hier kan ik niks mee want er is iets mis met de glasverbinding.

Vervolgens contact gehad met KPN Netwerk op advies van KPN Klantenservice maar die wilde niets voor me doen zonder ticketnummer. 

Na wederom contact met KPN Klantenservice te hebben gehad werd eindelijk KPN Netwerk aangestuurd welke weer een onderaannemer stuurde. Maar goed die heeft uiteindelijk de glasverbinding in orde gemaakt. Het probleem bleek een verkeerde las in de FTU.

Hierna kon ik dan eindelijk de installatie beginnen maar ook nu stuit ik weer op allerlei problemen:

  • In de MijnKPN app staat mijn bestelstatus nog op ‘onderweg’
  • Als ik een mailadres wil aanmaken krijg ik de melding dat er nog geen (actief) KPN internetabonnement aan mijn KPN ID is gekoppeld.
  • Online op Mijn KPN staat alles onder Abonnementsgegevens op ‘Niet beschikbaar’
  • Op mijn KPN+ box staan mijn pakketten zoals opnemen, 4K, pluspakket e.d. niet onder mijn pakketten maar een kbx-apk-2007 foutmelding.
  • Als ik Netflix (wat bij mijn KPN abonnement zit) probeer te activeren via netflix.kpn.com krijg ik een 403 Forbidden foutmelding.

Kortom mijn KPN abonnement lijkt ergens te ‘zweven’ tussen leveren/inactief en geleverd/actief. En het enige wat ik nodig heb is dus een medewerker van KPN die deze koppeling handmatig administratief voor mij kan verwerken zodat ik verder kan. Ze hebben namelijk al wel mijn vorige provider opgezegd dus zou graag gebruik willen maken van de KPN diensten waar ik (dik) voor betaal. KPN Webcare komt wederom met hun standaard reactie: Nog even geduld aub…

 

 

 

 

Ik denk dat je gelijk hebt @MaikelL Dat de opdracht ergens is vastgelopen.  Je zit hier goed. De moderators kunnen veel. Alleen de wachtijd is een dag of drie. Als jij je profiel invult met alle relevante gegevens ga ik proberen om dit wat eerder opgepakt te krijgen. Een moderater reageert hier op jouw topic. 


Ik denk dat je gelijk hebt @MaikelL Dat de opdracht ergens is vastgelopen.  Je zit hier goed. De moderators kunnen veel. Alleen de wachtijd is een dag of drie. Als jij je profiel invult met alle relevante gegevens ga ik proberen om dit wat eerder opgepakt te krijgen. Een moderater reageert hier op jouw topic. 


@Joep1965 Done! Hopelijk gaat het dan toch nog goed komen…


Ik had de handdoek al lang in de ring gegooid. 


Ik had de handdoek al lang in de ring gegooid. 

Ja die neiging heb ik ook vaak genoeg gehad…

Mijn ervaringen met KPN (en dan met name de klantenservice) waren al niet best vanuit het verleden maar blijkbaar is het in al die jaren helaas nog steeds niets verbeterd.

Achteraf gezien had ik wellicht beter/liever bij mijn vorige provider gebleven maar op enig moment kun je ook niet meer terug.

Hopelijk lost KPN het snel op en komen ze uit zichzelf met een compensatie voor alle tijd die ik er in heb moeten stoppen en gaan ze pas facturen sturen vanaf het moment dat ALLES werkt.


@Joep1965 Zo te zien komt dit probleem inderdaad vaker voor en heeft KPN z’n (administratieve) zaakjes (nog steeds) niet op orde getuige dit ander topic over exact hetzelfde probleem.

Toen hebben @Erik_ en @Marcia_ het uiteindelijk opgepakt en is het opgelost maar ik mag hopen dat het bij mij geen maanden gaat duren aangezien KPN blijkbaar weet waar de fout zit.


Goedemorgen @MaikelL dat komt zeker vaker voor maar met 2.5 miljoen klanten gaat het niet bij iedereen vlekkeloos. Het is alleen vervelend als er net bij jou een probleem is.


Goedemorgen @MaikelL dat komt zeker vaker voor maar met 2.5 miljoen klanten gaat het niet bij iedereen vlekkeloos. Het is alleen vervelend als er net bij jou een probleem is.

Helemaal mee eens! Mits het dan maar netjes (en snel) opgelost wordt. Zeker als het reeds een bekend IT probleem betreft. 

 

 


Hoi @MaikelL . Leuk je even gesproken te hebben.

Gisteren heb jij contact gehad met een collega.  Er is nu een actief ticket waar exact jouw issue beschreven staat.   Die ligt bij de backoffice.

Of zij dit op afstand kunnen fiksen weet ik simpelweg niet. Dat zullen we moeten afwachten.  We hebben afgesproken dat als jij morgen niks gehoord hebt je mij hier een berichtje gaat sturen.

Ik ga dan verhaal halen bij de backoffice.       Het zou kunnen dat er tóch een monteur achteraan moet.  Dat kan ik nu nog goed inschatten.

Zoals besproken ben ik er de hele week inclusief zaterdag.    Ik hoop uiteraard dat we het snel kunnen repareren.

 


Hoi @MaikelL . Leuk je even gesproken te hebben.

Gisteren heb jij contact gehad met een collega.  Er is nu een actief ticket waar exact jouw issue beschreven staat.   Die ligt bij de backoffice.

Of zij dit op afstand kunnen fiksen weet ik simpelweg niet. Dat zullen we moeten afwachten.  We hebben afgesproken dat als jij morgen niks gehoord hebt je mij hier een berichtje gaat sturen.

Ik ga dan verhaal halen bij de backoffice.       Het zou kunnen dat er tóch een monteur achteraan moet.  Dat kan ik nu nog goed inschatten.

Zoals besproken ben ik er de hele week inclusief zaterdag.    Ik hoop uiteraard dat we het snel kunnen repareren.

 


Helemaal top! Bedankt voor je inzet, zoals gezegd raakt mijn geduld een beetje op en ben ik veel tijd kwijt met bellen, mailen, appen enz. om dit relatief simpele probleem op te lossen. Maar goed jij kan geen ijzer met handen breken dus ik ga er gewoon van uit dat jij je stinkende best doet! 😉👍

Ik zal nog even geduld hebben en afwachten wat morgen gaat brengen. We houden contact!


@Erwin_ Helaas de status is nog steeds onveranderd. Geen mail, app, belletje o.i.d. en ook geen verandering in de door mij beschreven problemen.

 


@Erwin_  Heb je een update voor me?

Er zijn wel wat zaken gebeurd maar daar word ik niet echt vrolijk van!

Gisterenmiddag werd ik gebeld door iemand van KPN Netwerk of ze langs konden komen voor de glasvezel!? Geen idee waar dat ineens vandaan kwam want die was al gemaakt. Toen ik dit aangaf werd het stil aan de andere kant waarna er gezegd dat ze toch langs wilden komen. Prima maar die middag was ik niet thuis dus ik gaf aan dat dat niet kon. Waarop ik heel brutaal terugkreeg waarom het niet kon!? Uiteindelijk kwamen ze vandaag en hebben ze mijn halve meterkast verbouwd en het glasvezelkastje gesloopt. Daarna gingen ze terug naar de centrale en heb ik nooit meer iets van ze vernomen! Dus ik zou het waarderen als ze hun werk hier in huis komen afmaken…

Daarna werd ik vanmiddag gebeld door iemand van KPN zelf die het ook allemaal niet meer snapte en aangaf dat hij de afspraak met de monteur er wel uit kon halen. Hierna kreeg ik allerlei mailtjes dat de verbinding opgeleverd zou zijn. Ik had goede hoop maar helaas er is nog steeds niet veranderd en alle problemen zijn nog exact zoals voorheen.

Kortom ik ben er dankzij een verbouwde meterkast en gesloopt NT kastje alleen maar op achteruit gegaan.

HIER WORD IK NIET VROLIJK VAN! 


@Joep1965 Kun jij hier nog iets in betekenen? 
 

@Erwin_ had namelijk beloofd hier achteraan te gaan en dat we hier vrijdag contact over zouden hebben indien het nog niet opgelost was maar het blijft wederom angstig stil. Daarnaast ga ik er alleen maar op achteruit ipv vooruit. 


Beste @Erwin_ en @Joep1965,

Ik had goede hoop, zeker na het telefonisch contact met @Erwin_ vorige week, dat mijn probleem nu eindelijk serieus opgepakt zou worden.

Helaas blijkt dat ook jullie mij, als klant, gewoon keihard laten vallen. En dat valt me echt ENORM tegen van jullie als persoon maar ook van KPN als bedrijf.

Ik ben dan wel niet geholpen maar hopelijk kan ik met dit topic dan nog anderen waarschuwen:

BEZINT EER GE BEGINT!!!

https://nl.trustpilot.com/review/www.kpn.com

https://nl.trustpilot.com/review/kpnnetwerk.nl

 

 

 


Hey @MaikelL ik ben maar een forumlid en geen medewerker. Ik ben ook wel een beetje verbaasd dat @Erwin_  zo stil is.


@Joep1965 Dat snap ik, ik had alleen gehoopt dat jij wellicht op de achtergrond nog wat kon bespoedigen.

 

En het valt me ook tegen van @Erwin_ want aan de telefoon was hij erg behulpzaam. En ik dacht dat hij mogelijk ziek was ofzo maar in andere topics reageert hij wel. 


Oeh, dit is niet goed gegaan.   Ik heb geen alerts gehad helaas.   Maar de fout ligt bij mij en de afgelopen 2 dagen heb ik verlof gehad. Mijn excuses.
Ik zie een log dat je telefonisch contact hebt gehad vandaag. Wat is daar precies besproken?

 


Oeh, dit is niet goed gegaan.   Ik heb geen alerts gehad helaas.   Maar de fout ligt bij mij en de afgelopen 2 dagen heb ik verlof gehad. Mijn excuses.
Ik zie een log dat je telefonisch contact hebt gehad vandaag. Wat is daar precies besproken?

 

@Erwin_ Er is net telefonisch contact opgenomen en afgesproken dat ze morgenochtend terugbellen. Blijkbaar is het een nogal complex probleem. Ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen want na 1,5 week aan het lijntje gehouden te zijn en van kastje naar de muur gestuurd te worden ben ik er aardig klaar mee!

 

 


Ja. Een collega van KR(klachtenafhandeling) heeft je nu onder zijn/haar hoede.  Er is tevens een monteur aangestuurd lees ik. Ik hoop dat dit zoden aan de dijk zet. 


@Erwin_ Klopt, jammer dat het zover heeft moeten komen. De monteur kan uiteraard niets ter plaatse doen want alles werkt behalve dat mijn abonnement niet aan KPN ID is gekoppeld. Maar wellicht kan hij een administratief trucje uithalen.

We gaan het zien, maar na al deze ellende ben ik enigszins sceptisch.

Ik zal mijn ervaringen hier blijven delen, in de hoop dat anderen er nog iets aan hebben in de toekomst.


@Erwin_ Nou het lijkt wel een soap maar gisteren en vandaag weer de volgende ervaringen opgedaan:

Gisteren tussen 13.00 en 17.00 zouden zowel een KPN monteur als een KPN Netwerk monteur langskomen. De KPN monteur kwam netjes langs echter kon zoals verwacht niks betekenen buiten zoveel mogelijk tickets die nog openstonden sluiten. Het enige wat hij wist te vertellen was dat in het systeem stond dat ik de diensten niet meer wilde!? Hij zag wel dat de demping op de glasvezel veel te hoog was, maar daar zou de KPN Netwerk monteur voor komen. Helaas is de KPN Netwerk monteur nooit op komen dagen.

Vandaag belde Debbie van de KPN klachten afdeling terug om te vragen hoe het gisteren was gegaan. Helaas was er geen verbetering dus Debbie wist het ook niet meer en ging het nog hoger op escaleren.

Die afdeling belde een tijdje later echter was dit een erg vreemd gesprek. Deze mevrouw luisterde niet naar wat ik zei en was enorm afwezig. Toen ik hier naar vroeg gaf ze aan niet lekker te zijn en bijna flauw te vallen. Hierop heb ik gevraagd of ze een collega wilde inschakelen aangezien ik bang was dat er iets mis met haar was. Toen gaf ze aan dat ze het zelf wilde afhandelen. Helaas kon zij ook niks betekenen en kreeg ik als standaard reactie: ‘Wacht nog maar even tot volgende week’ waarop ik aangaf dat we dan week 4 in zouden gaan van deze (administratieve) verstoring en dat wel erg lang vond duren. Maar goed ze kon en wilde niks betekenen en het gesprek liep niet echt soepel dus heb haar aangegeven dat ik wel zou afwachten en heb haar beterschap gewenst. Hierop begon ze ineens te huilen en hing ze op. Kortom een erg vreemd gesprek en hoop dat het goed gaat met deze medewerker.

Vervolgend zelf maar weer de onderaannemer voor het glas gebeld en een afspraak gemaakt voor morgen. Hopelijk komen ze nu wel opdagen.

To be continued…


Nou de vlag mag uit! Het is EIN-DE-LIJK opgelost…

De onderaannemer die mijn FTU van de woonkamer naar de meterkast had verplaatst had z’n werk niet goed gedaan wat al deze ellende heeft veroorzaakt.

De demping op de glasverbinding moest eerst opgelost worden. Eerst heeft KPN Netwerk de las in de FTU moeten vervangen aangezien die niet goed was. Daarna was het nog niet goed dus vandaag is ook de las in de voortuin vervangen. Hierna was de demping weg en kon eindelijk mijn abonnement geactiveerd worden.

 

Jammer dat het allemaal zo moeizaam moest en zo lang heeft geduurd. Het heeft me stiekem best wat tijd, vrije dagen energie gekost.

 

Wel nog 1 vraag voor @Erwin_ :

Ik kreeg vanmiddag een SMS en een mail met de volgende inhoud:

SMS: 

“Beste klant, maak alsjeblieft zo snel mogelijk op kpn.com/maakinstallatieafspraak een afspraak met onze monteur. Wij hebben je ook een e-mail gestuurd hierover. Groet, KPN”

Mail:

“Onze monteur moet het aansluitpunt op je adres aanpassen. Deze aanpassing is gratis, omdat je dat niet zelf kan doen.”

Nu heb ik de laatste weken meerdere monteurs over de vloer gehad (2 van KPN en 9 van KPN Netwerk) maar moet ik nou weer een afspraak maken? Zou namelijk niet weten wat ze nog aan mijn aansluitpunt zouden moeten aanpassen?

Wellicht kan jij dat nog verduidelijken? 

 


@MaikelL : 

Dit ziet er al een stuk beter uit!   

Als jij nu werkende, stabiele diensten hebt en je haalt ook de snelheden die bij je abo horen, dan laten we die melding over die monteur even voor wat het is. 

 


@Erwin_ Bedankt voor de check!

Ik weet niet wat de aanpassing van het aansluitpunt inhoud?

De verbinding werkt en is redelijk stabiel, qua snelheid weet ik niet wat ik moet halen? Ik snap dat de volle 1000 Mbps niet haalbaar is maar als ik een aantal tests doe via https://www.kpn.com/internet/speedtest.htm dan kom ik op maximaal 880 Mbps (bekabeld met alleen het testapparaat aangesloten)


@Erwin_ Bedankt voor de check!

Ik weet niet wat de aanpassing van het aansluitpunt inhoud?

De verbinding werkt en is redelijk stabiel, qua snelheid weet ik niet wat ik moet halen? Ik snap dat de volle 1000 Mbps niet haalbaar is maar als ik een aantal tests doe via https://www.kpn.com/internet/speedtest.htm dan kom ik op maximaal 880 Mbps (bekabeld met alleen het testapparaat aangesloten)

Ik zou me kunnen voorstellen dat wij ons vergissen en denken dat jij daar nog een glasvezelaansluitpunt hebt hangen die niet met zulke hoge snelheden overweg kan.  

Soms hangt er nog een verouderde  FTU/NT en die ver\vangt een monteur dan. Is bij jou niet nodig. 


@Erwin_ Ok, dus dan zou nu alles in orde moeten zijn en is 880 Mbps gewoon het maximaal haalbare?