Skip to main content

LS,

Aangezien u ons per brief meldt dat onze huidige KPN aansluiting op tv,vast bellen en internet op termijn wordt uitgezet en kosteloos vervangen wordt door een glasvezelaansluiting hebben wij toestemming gegeven voor werkzaamheden. Wij kunnen ons geen onderbreking van onze aansluiting permitteren.

Wij verzoeken u bij deze de monteur te zijner tijd kosteloos ons internet aan te laten sluiten op de glasvezelkabel indien deze gelegd is in verband met de continuïteit van onze verbinding.

Zelf hebben wij niet om een glasvezelkabel gevraagd en wij stellen dan ook KPN volledig aansprakelijk voor het probleemloos aansluiten van de nieuwe verbinding.

Voor onze werkzaamheden zijn wij afhankelijk van een continue internet- en telefoonverbinding. Indien deze onverhoopt onderbroken wordt hebben wij inkomstenderving en zullen KPN ook daarvoor aansprakelijk stellen.

In afwachting van uw bevestiging van kosteloze aansluiting door de KPN monteur op de glasvezelkabel, met vriendelijke groet,

 

KPN Klantenserviceontvangers

Hoi @Klantenserviceontvanger 
Als ik het zo lees ben je een zakelijke klant

In dat geval kun je beter bij het zakelijk forum je vraag indienen, hier hebben ze geen enkele gegevens van je, dit is n.l. het consumentenforum.

Overigens gaat het koper niet eerder uit voor de glasvezel werkende is aangelegd, dus geen paniek.😎


Zelfs bij een zakelijk abonnement kunt u KPN niet aansprakelijk stellen voor inkomstenderving. Dat hebben ze echt wel juridisch dichtgetimmerd.

Als u een KPN EEN abonnement heeft, dan heeft u een Experiabox of KPN Box met een 4G dongel. Deze zorgt voor internet via het mobiele netwerk als internet via de kabel onverhoopt weg valt. Wellicht is dit minder snel, maar het kan een goede tijdelijke oplossing zijn.


Hallo @Klantenserviceontvanger dan zul je een KPN EEN MKB abonnment moeten hebben/nemen met een bijbehorend SLA, zie onderstaande link:

Service levels | Standaard 8 uur oplostijd | KPN zakelijk

Dit forum is consumenten gericht en zelfs KPN kan je op dit niveau niet helpen en zul je met de zakelijke helpdesk, 0800 0403, moeten bellen.

Succes.