Skip to main content

Heb mijn internet veranderd naar sneller internet .maar er is nog niets veranderd.paar weken geleden al gedaan. Van 50 snelheid naar 500 snelheid.maar er is niets veranderd.hoe kan dat. Grt harrie

Hoi, Harley. Welkom terug op het forum.

Heb je al een speedtest gedaan? http://kpn.com/speedtest (bedraad met pc en verder geen internetgebruik)

Als je er met één computer, één smartphone en/of één tablet gebruik van maakt ga je dat ook niet merken.

Een website wordt naar jouw verzonden met een snelheid van 10 - 15 Mb/s en dat is hooguit enkele seconden. Dat wordt met een aansluiting van 500 dus niet sneller dan met eentje van 50 Mb/s.

HD videostreaming is 5 Mb/s. Dat verandert natuurlijk ook niet.

4k/UHD via bv Netflix: 25 Mb/s.

Het downloaden en verzenden van (grote) bestanden (w.o. foto's en video's) zal wel sneller moeten gaan indien je apparaat het natuurlijk aankan.

Een hogere snelheid is van belang bij o.a. gamen en meerdere gebruikers tegelijk.

Voor een gezin met 3 tieners is doorgaans 200/200 voldoende. Met 1 of 2 gamers in dat gezin is 500/500 dan wel aan te raden.


Heb maar 15 mbs.is wel langzaam.net getest met speed test.waarom word er met 1000 geadverteerd als je er toch niet meer uit krijg dan 15.ben een gamer maar gaat hier heel traag. Met maar 15 mbs


Hallo @Harley1965 1 Gigabit is op veel adressen mogelijk, gemeten met 1 computer bekabeld aangesloten op het modem en verder alle overige (draadloze) apparatuur uit. Draadloos meten is zinloos.

Als je een Win10/11-computer hebt, download dan eens de speedtest app van Ookla in de Micrsoftstore, die geeft de meest betrouwbare snelheid weer momenteel met als server KPN Amsterdam.

Heb je de glasvezelkast al eens minimaal 2 minuten van de stroom gehad en daarna de KPN-router een fabrieks-reset gegeven? 

 


Volgens mij kan het tot 2 weken duren voordat de migratie is doorgelopen naar een hogere snelheid