Skip to main content

Sinds twee weken ben ik een KPN gebruiker, overgestapt vanaf een andere provider omdat op de plek van mijn kantoor net geen dekking was. Echter, ik loop nu tegen een (voor mij) totaal onverklaarbaar probleem op: als ik op mijn laptop probeer te werken via het internet van mijn telefoon (hotspot) is dat verschrikkelijk traag en laden afbeeldingen en CSS vaak niet. Mijn Outlook kan geen verbinding opbouwen, OneDrive kan niet synchroniseren, enz enz. Weinig werkt, en browsen is op z’n best krakkemikkig: ik krijg fouten die varieren van timeouts tot fouten als ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH.

 

Als mijn vrouw haar laptop met mijn hotspot verbind: zelfde probleem

Als ik mijn laptop met haar hotspot verbind: geen probleem

Ik heb 2,5 jaar met mijn toestel via de vorige provider zonder problemen getethered

 

Kortom, het ‘voelt’ alsof er iets is waardoor mijn verbinding niet werkt via het KPN netwerk. Support al gebeld, maar dat leverde bijzonder weinig op. Zijn er andere mensen met vergelijkbare ervaringen en oplossingen en/of durft support de handschoen hier wel op te pakken?

Beste @HB2, welkom! het klinkt alsof je met KPN ook geen dekking op je kantoor hebt. Wat zegt de dekkingskaart? Als jij als test buiten je kantoor gaat staan, werkt het dan allemaal wel daar behoren? En heb jij daar geen vaste verbinding? Mobiel internet is niet echt als vervanging voor een vaste lijn te gebruiken. Je loopt ook tegen een daglimiet van 8 GB aan, waarna je per sms nog meer GB aan kunt vragen. 


Hallo @Marcia_ , dankjewel en dank dat je de moeite neemt om te reageren.

 

Helaas is je aanname dat dit probleem enkel speelt bij mij op kantoor onjuist. Geen dekking van de vorige provider was enkel de reden om over te stappen. Het probleem wat ik beschrijf speelt op elke locatie. Ook nu, thuis, waar ik op mijn telefoon zelf via speedtest.nl 100mbit down, 20mbit up haal door een zware regenbui heen haal. Echter, gmail op mijn laptop heeft drie refreshes en daarna 15 seconden nodig om te laden. Locatie is het probleem niet, internet naar de telefoon niet, het is de hotspot die niet werkt in combinatie met de KPN 3/4/5G verbinding (wat het bij de vorige provider wel deed)

 

On a side note… je opmerking over het gebruik van thetering kan ik me totaal niet vinden. Ik werk al 5 jaar lang, 2-3 dagen “ergens in Nederland” vanuit kantoren, hotels, treinen en soms zelfs de open lucht via de hotspot en nooit via een gratis WIFI verbinding. Dat ging 5 jaar goed. Enkel het feit dat mijn vorige provider een zwarte plek heeft op een locatie waar ik veel kom deed mij overstappen, verder werkte alles perfect. Verder overigens niet on-topic denk ik.

 

Terug naar het issue..., ik denk niet dat je in de juiste hoek zit. Als je een ander idee hebt, houd ik me aanbevolen. Misschien relevant, het is een Samgsung Galaxy S20 Ultra 5G en ik vermoed dat OF KPN iets doet met verbindingen als ze thetering detecteren OF er zijn specifieke toestelinstellingen nodig. Maar daar kan ik niks over vinden.


Ik zie ook dit topic: 

 

En dat lijkt dezelfde situatie. Zou jij jouw forumprofiel aan willen vullen met je 06-nummer en adres? Ik ga kijken of ik meer informatie kan achterhalen.


Dat klinkt inderdaad zeer vergelijkbaar. Ik heb de gevraagde gegevens aangevuld, ik hoor graag meer. Want dit kan niet de bedoeling zijn en, zoals ook uit het andere topic blijkt, het probleem speelt alleen bij KPN verbindingen., dus ik hoop dat KPN de handschoen oppakt.


Hi @HB2! Ik heb het topic dat @Marcia_ aangaf in beheer. Vanuit daar zijn nog een paar vragen.

Wil je controleren of je telefoon tijdens het gebruik van de hotspot je minder streepjes bereik hebt? En of het verschil maakt of je tijdens gebruik de telefoon in de hand of op tafel hebt?

Wil je ook nog het internet op je telefoon opnieuw instellen? Zet nadat je dit gedaan hebt je telefoon eerst helemaal uit en doe deze daarna weer aan. Probeer daarna nogmaals de hotspot opnieuw te gebruiken. Zowel met de telefoon in de hand als deze plat op tafel. Let daarbij dus specifiek op of het voor het bereik uit maakt of je telefoon wel of niet op tafel ligt.

Laat hier even weten wat het resultaat daarvan is. Ik neem die resultaten mee in het overleg met de specialist. 


@HB2 in het andere topic lijkt het opgelost na het updaten van Android op het toestel. Daarbij is Android 13 geïnstalleerd. 

Wil je eens kijken of dat voor jou ook de oplossing is?


Dat ik dit nog mee mag maken, een Android update die geen problemen geeft, maar ze oplost 🤡

 

Het lijkt te werken 🙂 Dankjewel!


Heel fijn, @HB2! Ik geef het ook nog even door aan @Bram_. Bedankt voor je geduld!