Skip to main content

Wij hebben alles-in-een interactieve tv en willen een derde toestel aansluiten. Ik belde KPN voor een extra kastje. Deze kan niet toegestuurd worden omdat volgens KPN bij ons maximaal 12 MB internet binnenkomt en er per tv 4 MB snellheid wordt gereserveerd: er zou dan geen internet meer beschikbaar zijn. Wanneer ik een speedtest doe via de website van KPN kom ik rond de 90 MB downloadsnelheid uit. Toch is het niet mogelijk een derde TV aan te sluiten, behalve met Digitenne (geen interesse). Medewerker 1 adviseert te gaan ‘shoppen’ (ik verstond: ‘stap over naar Ziggo’) en de tweede adviseerde een klacht in te dienen zodat de backoffice misschien een monteur stuurt. Voor de volledigheid: wij wonen tegen het centrum van een kleine stad in het midden van het land en komen niet in aanmerking voor de 4G buitengebied  aanvulling omdat we niet in een buitengebied wonen. Wat een frustratie. Wat kunnen we doen? De snelheid is er maar ik kan geen derde tv aansluiten, dat is toch niet van deze tijd? P.s. Lange tijd hadden we inderdaad zeer slecht internet, daar was niets aan te doen volgens KPN tot er voor iets anders een monteur langskwam en ontdekte dat de instellingen in de KNP kast aan de weg al jaren daarvoor aangepast hadden moeten worden. Sindsdien hebben we nooit problemen gehad met internet en kunnen we makkelijk met 2 tv’s tegelijk kijken terwijl twee pubers Netflixen, Youtuben of gamen. Wat kan ik doen?

 

*Admin: tekst uit ander topic gehaald i.v.m. technische fout aan onze kant. Excuses.

Woont u in het buitengebied en heeft u misschien recht op gratis 4g ter ondersteuning van het huidige netwerk?

Wat meet de verbinding bedraad?

https://www.kpn.com/internet/internet-buitengebied.htm


Als er glasvezel voor de deur ligt, dan is dat niet van Ziggo. Want Ziggo gebruikt geen glasvezel. In ieder geval niet om klanten op aan te sluiten. Ziggo zit op coax.


12Mbt/s is inderdaad weinig. Deze snelheid zal ook op de orderbevestiging hebben gestaan.  Blijkbaar is het technisch niet mogelijk om een snellere verbinding te leveren. Waarschijnlijk omdat u te ver van de centrale zit. Overstappen naar Ziggo is dan wel een logische keuze.


@Jeroen Ruiter Nee, we wonen bijna in het centrum. We komen daar niet voor in aanmerking.

@Nick83 Een medewerker van Ziggo vertelde ons dat ze tot aan de “deur” gebruik maken van het glasvezel en verder gebruik maken van coax. 

@Joep1965 Het kan dat de snelheid op de orderbevestiging stond, maar dat zegde mij toen nog niets. Nu hoor ik dat per tv al 4 Mb wordt gereserveerd, dat is dus 8 Mb. Houden we 4 Mb over voor een gezin met thuiswerkende ouders en gamende pubers…

De centrale staat hier 250 meter vandaan. Is dat ver? Wat ik hoor is dat het waarschijnlijk niet sneller kan maar ter plekke heeft nog niemand gekeken. Een straat verder is de snelheid veel hoger. Als ik een speedtest doe op de website van KPN lijk ik 90 Mb te halen… (op mijn iPad met uitsluitend wifi).

 

 


 

Een medewerker van Ziggo vertelde ons dat ze tot aan de “deur” gebruik maken van het glasvezel en verder gebruik maken van coax.

Tis maar net hoe je het zegt. Woningen worden bij Ziggo in ieder geval op coax aangesloten. Niet op glasvezel.


Zeg je nu dat je 90Mbt/s haal?? Of begrijp ik het verkeerd??


Ik lees terug dat dit een straat achter hem is. Wat gebeurd er als je een pc bedraad aansluit op je modem en dan een speedtest doet?


Ik zie dat je nog een topic hebt lopen hierover. 2x hetzelfde is natuurlijk niet nodig. Ik heb daar al gezegd dat je even wachten  op een medewerker omdat er waarschijnlijk iets verkeerd geregistreerd staat.


Sorry @Joep1965, toen ik mijn vorige bericht plaatste was ik in de veronderstelling dat we wel 90 Mb binnenkrijgen, wat inderdaad blijkt uit de speedtest, maar KPN verzekerde mij daarna dat het echt maximaal 12 MB moet zijn. Ik ben een leek en zie door de bomen het bos niet meer. Volgens de speedtest komt er 90 Mb binnen, zo vreemd. De klantenservice zegt niets te kunnen doen en willen niets checken. 

De 90Mb/s is bij ons thuis. Volgens KPN 12Mb. Een straat verder is de snelheid 150Mb.

@Jeroen Ruiter ik kan helaas geen pc bedraad aansluiten, het alleen laptop met usbc uitgang, kan ik niet bedraadaansluiten.

 

 

 


Ik snap het. Kunt u een screenshot plaatsen van een meetresultaat gemeten via deze tool? Dan ga ik proberen u door de bomen het bos weer te laten zien:wink:


Bedoelde de KPN medewerker geen 12 mega byte? Want dat is hetzelfde als 96 mega bit. 1 byte = 8 bit. Dat u 90 mbit (=mega bit) haalt komt aardig overeen met die 12. 

Ik kan het me nauwelijks voorstellen overigens... want snelheid hoor je altijd in bit uit te drukken. En niet in byte. Maar toch, het zou het wel aardig verklaren...


Maar met 90 Mbit moet je toch aardig internetten. Zit u zoon boven tijdens het gamen? Over Wifi is al veel geschreven. Het bereik is vooral op een hogere etage niet te garanderen, wanneer er geen hulpmiddelen worden gebruikt.


Sorry @Joep1965, toen ik mijn vorige bericht plaatste was ik in de veronderstelling dat we wel 90 Mb binnenkrijgen, wat inderdaad blijkt uit de speedtest, maar KPN verzekerde mij daarna dat het echt maximaal 12 MB moet zijn. Ik ben een leek en zie door de bomen het bos niet meer. Volgens de speedtest komt er 90 Mb binnen, zo vreemd. De klantenservice zegt niets te kunnen doen en willen niets checken. 

De 90Mb/s is bij ons thuis. Volgens KPN 12Mb. Een straat verder is de snelheid 150Mb.

@Jeroen Ruiter ik kan helaas geen pc bedraad aansluiten, het alleen laptop met usbc uitgang, kan ik niet bedraadaansluiten.

 

 

 

Hoi Cr3s, 

Wat een gekke situatie zeg. Ik help je graag verder zodat jullie gewoon een derde iTV ontvanger kunnen bestellen. Ik heb je gegevens via je profiel gevonden en gebruikt om wat zaken te bekijken in mijn systemen. Mogelijk zit er een fout in onze registratie als het gaat om de verwachting van internetsnelheid op jouw adres. Deze registratie veroorzaakt nu het probleem dat het systeem denkt dat er niet genoeg bandbreedte is. Ik zie echter dat er meer dan 100 Mbit/s op je Experia Box binnenkomt, dus daar gaat iets mis. Dit probleem ben ik niet vaak tegengekomen, dus ik snap volledig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik moest zelf ook 2 x kijken.

Ik heb collega's aangesproken die hier wat mee kunnen. Ik verwacht dat ik gauw een reactie ontvang. Ik kom er dan meteen bij je op terug!


@Burhan dat is een pak van mijn hart. En dat is ook precies wat ik tegen de medewerkers van de KPN klantenservice vertelde, maar daar konden ze niets mee. Behoorlijk frustrerend. @Jeroen Ruiter Wij vinden allemaal dat ons internet goed werkt, onze zoon heeft soms problemen, maar die gamet inderdaad boven en daar is de wifi ontvangst wat minder. Wij hebben één ruimte in huis waar de wifi ontvangst slecht is, daar kunnen we mee leven, wij hebben geen wifi versterker nodig, het is ern groot vrijstaand huis.

Ik heb net via de website een test gedaan, toen heeft het systeem het kanaal in de Xperia box gewijzigd, toen was de downloadsnelheid rond de 80 a 90 Mbit/s.

@Nick83 Nee het gast echt om bits, niet om bytes. 

Dank voor het meedenken allen!!!

 


@Burhan Weet je al meer? Wij hebben voor donderdag een afspraak met een installateur en zou graag voor die tijd een extra ontvanger in huis willen hebben… Dank voor de moeite! Of heeft het zin nogmaals met de klantenservice te bellen?

 


Het is mij nu duidelijk. In het systeem van KPN staat foutief geregistreerd dat wij 13 Mbit/s bandbreedte hebben. Wij hebben een pakket alles in eenstandaard van 100 Mb. Uit speedtests blijkt dat wij ook daadwerkelijk 100 mb binnenkrijgen. Maar omdat in het systeem staat dat wij slechts maximaal 13mb ontvangen is het niet mogelijk om in het systeem van KPN een derde tv ontvanger toe te voegen en te activeren. Waarschijnlijk moet er een monteur langskomen om te controleren wat de daadwerkelijke situatie is. Wij hopen dat dit op korte termijn kan gebeuren. Ik ben nu al een week met de klantenservice aan het bellen en aan het schrijven op dit forum om de boel helder te krijgen. Onze eigen installateur heeft voor vrijdag ruimte ingepland om de boel aan het sluiten en een kabel te leggen en de tv op te hangen, maar deze zal ik naar alle waarschijnlijkheid moeten annuleren? Is het echt niet mogelijk het signaal vast aan te zetten zodat we de tv kunnen aansluiten, eventueel met een ontvanger van een andere tv? Een medewerker van de klantenservice vertelde mij dat het nog wel twee weken kan duren voor er iemand langs kan komen? Dat hoop ik niet... 


Hi! Ik heb me even ingelezen in de situatie. Het is een administratieve fout ergens in de achterliggende systemen. Klinkt simpel, maar is niet zo even aangepast.

Jij woont op huisnummer 5. Elke aansluiting heet een soort code, zodat wij weten waar welke aansluiting zit. Nu is het zo dat de code voor jouw aansluiting niet overeenkomt met jouw huisnummer. Die staat op 3 B om de één of andere reden. Je ziet dat wel eens gebeuren bij grote verbouwingen en eventuele bijbehorende kadastrale aanpassingen. Daar is dan iets niet goed doorgegeven of aangepast.

Ik hoop dit dat hier geen monteur voor nodig is (om het uit te zoeken op locatie), maar we gaan hiermee aan de slag. 

Je kan eventueel alles alvast klaarmaken zodat er, zodra we het hier voor elkaar hebben, je alleen nog de tv-ontvanger eraan hoeft te koppelen..? Dat heb je dat gedeelte al geregeld in ieder geval.

Je hoort van ons!


@Paul_ Wat goed dat je dat hebt ontdekt! Vroeger (lang voordat wij hier kwamen wonen, ik schat een jaar of 25geleden) had ons huis inderdaad een ander adres, zowel straatnaam als nummer, de straatnaam was Driebergseweg, mocht dat nog van belang zijn... 


@Paul_ Wat goed dat je dat hebt ontdekt! Vroeger (lang voordat wij hier kwamen wonen, ik schat een jaar of 25geleden) had ons huis inderdaad een ander adres, zowel straatnaam als nummer, de straatnaam was Driebergseweg, mocht dat nog van belang zijn... 

Kijk aan! Dan weet ik in ieder geval dit we op het goede pad zitten. :wink: En toen dat allemaal is veranderd, is dat ergens niet goed doorgegeven, aangepast, of wat dan ook. En dan kunnen dit soort dingen gebeuren.


@Paul_  Weet jij of onze registrtie al is aangepast? Je geeft aan dat we alles vast kunnen voorbereiden, maar van KPN krijg ik nog geen nieuw kastje. Ik zou graag alles voor elkaar hebben inderdaad zodat we niet nog langer hoeven te wachten. We hebben nu al twee weken geen tv.


Tja... gevalletje "Computer says no". Zolang de snelheid in het systeem niet is aangepast, zal u waarschijnlijk geen extra kastje krijgen. KPN medewerkers kunnen u waarschijnlijk niet alsnog handmatig een kastje toe sturen. Want het systeem accepteerd dat gewoon niet.


Cr3s schreef:

@Paul_  Weet jij of onze registrtie al is aangepast? Je geeft aan dat we alles vast kunnen voorbereiden, maar van KPN krijg ik nog geen nieuw kastje. Ik zou graag alles voor elkaar hebben inderdaad zodat we niet nog langer hoeven te wachten. We hebben nu al twee weken geen tv.

Ik heb nog niets weer gehoord. Ik ga navraag doen hoe het ervoor staat. Laat het je z.s.m. weten.

Nick83 schreef:

Tja... gevalletje "Computer says no". Zolang de snelheid in het systeem niet is aangepast, zal u waarschijnlijk geen extra kastje krijgen. KPN medewerkers kunnen u waarschijnlijk niet alsnog handmatig een kastje toe sturen. Want het systeem accepteerd dat gewoon niet.

Dit klinkt vreselijk, maar klopt wel als een bus.


@Cr3s: update gevraagd en gekregen. En is nog wat onduidelijkheid, maar ze zijn er dus nog wel mee bezig. Er lijkt zelfs nog wat meer dan alleen het huisnummer niet te kloppen. In de postcode zit een D, maar staat geregistreerd op A. Dat zou een volledig andere straatnaam betekenen. Lijkt me niet de bedoeling, dus ik het er nog een mail achteraan gestuurd. 

Ik weet niet wat daar toen is gebeurd qua veranderingen, maar het is wel een beetje een zooitje qua administratie. Excuses dat het zo lang duurt.


@Paul_  Het is inderdaad een nieuwe straatnaam en een nieuw huisnummer geworden, dus waarschijnlijk ook een nieuwe postcode. Ik heb via de klantenservice opnieuw iemand aan de telefoon gehad, deze collega heeft waarschijnlijk meer in gang gezet, maar het duurt me allemaal veel te lang. Ik blijf afwachten ...


Mijn advies is om dit niet via 2 wegen te gaan proberen. Dan is de kans alleen maar groter dat we elkaar gaan tegenwerken en dat dingen juist langer gaan duren.

Toevallig net met een specialist gebeld. De achterliggende systemen worden aangepast, en zal hopelijk komend meegaan in de updates. Volgende week zouden we resultaat moeten zien.