Skip to main content

Mijn flatgebouw wordt gereedgemaakt voor glasvezel van KPN. Ik zit zelf (voorlopig) nog bij Ziggo, maar er moet dus wel een aansluitpunt in mijn woning gemaakt worden zodat ik in de toekomst eventueel kan overstappen.

 

Ik kreeg bijgevoegde brief voor een afspraak om deze aansluiting te monteren.

Nu vind ik dit er nogal… verdacht uitzien. Een brief zonder KPN-logo, geen persoonlijke activeringscode, en ik moet mailen naar een gmail-adres.

 

Het gaat toch om iemand die mijn huis moet betreden, dus ik ben er skeptisch over.

 

Is dit betrouwbaar? Stuurt KPN dit soort brieven?

 

Het gaat om KPN  netwerk en niet KPN zelf, hebben de buren ook deze brieven ontvangen.

KPN netwerk is dagelijks te bereiken tussen 8.30 uur tot 17.00 uur tel. Nr 

0880-063744


In elk geval mijn directe buren hebben deze ook ontvangen, en vragen zich hetzelfde af.


Vind deze brief ook verdacht. Er lijkt het één en ander te missen en de opmaak ziet er niet helemaal goed uit. Je kunt contact opnemen via telefoon, email, twitter of facebook.
https://www.kpnnetwerk.nl/service-en-contact/ (bijna onderaan)


Ik vind de brief niet in de haak, je moet namelijk reageren naar een ….@gmailaccount. Een zichzelf respecterend bedrijf gebruikt géén GMailaccount.

Even via www.kpnnetwerk.nl contact opnemen of dit wel klopt @Highhouse 

CC @jimny en @VwDt 


Niets aan de hand in deze brief, is een ZZP/eenmansbedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van glasvezelnetwerken. Mijns inziens niks mis mee. Vermoedelijk ingehuurd door kpn netwerk. Enkel had die beter een Iets andere opmaak kunnen gebruiken in de berichtgeving. 

Handelsregister geeft genoeg betrouwbare informatie.

 

En er zal ongetwijfeld ook vanuit kpn netwerk eea qua berichtgeving zijn uitgezonden. Lijkt mij iig dat er op zeker meer is gecommuniceerd. 


Gebruikelijk is dat de bevestiging gaat via een website of een telefoonnummer. 
 

Dit ziet er wat raar uit. 
 

Staat er geen enkel telefoonnummer in de brief? 
 

Nu moet ik zeggen dat de brief die ik een aantal jaar terug ontving van “Digitale Stad” nu ook niet bepaald geweldig was. Maar daar stond in ieder geval een telefoonnummer en een website in vermeld. 
 

Kortom : Even bellen naar KPNNetwerk kan geen kwaad. 


Via kvk.nl kom ik uit op “Logic Techniek Poppinga”, “Glasvezel monteur”.
De brief kan dus kloppen.


Wat Noordzee al aangaf het kan geen kwaad om navraag te doen bij KPN netwerk. Vooral het gedeelte van het gmail adres klinkt vrij vreemd.


Hi @Highhouse. Ik heb meegelezen en ben heel benieuwd naar de uitkomst van deze situatie. Zou je willen bellen met KPN Netwerk NL en hier laten weten wat daarvan de uitkomst is?


Hi @Highhouse! Heb je nog reactie gehad van KPN Netwerk?


Het is best duidelijk, communicatie vanuit KPNNetwerk hoort op briefpapier van KPNNetwerk te gebeuren. Dus allerminst is er niet aan de interne regels van KPNNetwerk gehouden. Toch @Ward_ ?

 

Verder verwacht ik wel dat bovenstaande berichtgevingen klopt, je kan ook altijd 0880063744 bellen om het te regelen.


Heel duidelijk. Geen enkele communicatie met bewoners mag afwijken van vooraf opgestelde brieven. En zeker niet zonder KPN Netwerk briefpapier.

We zien dit helaas vaker bij onderaannemers en waar we het zien of horen, grijpen we in. Als dat hier ook het geval blijkt te zijn, dan is het goede nieuws dat het wel legitiem is. Maar zeker niet zoals je zou wensen als KPN Netwerk.

@Highhouse Kan je aangeven welke plaats/wijk dit is? Daarmee kan ik achterhalen welke hoofdaannemer dit is en kunnen we zorgen dat ze hier op aangesproken worden. En wellicht een goede nieuwe brief laten sturen. 


Grammaticaal klopt de brief niet. Ook wordt U en je allebei gebruikt.

Een gmail adres is ook dubieus.

Tevens wordt gesproken over de aansluitpunt, ik zou deze brief ook niet vertrouwen.


@Highhouse ik heb het topic nu op beantwoord gezet omdat ik verder geen reactie meer van je gezien heb. Mocht het voor je mogelijk zijn, laat dan nog weten welke plaats of wijk je de brief is gestuurd. Dan kunnen we verder in onderzoek. Ik ga er nu vanuit dat het gewoon gaat om een wat slordig opgestelde brief. Maar meten is weten.