Skip to main content

Goedemiddag,

Ik wil hierbij ook graag mijn beklag doen over jullie installatiepartner Roamler.

Ook ik heb een brief gehad eind september om snel een afspraak met Roamler te maken om de glasvezelaansluiting verder in orde te maken. Ik heb op dit moment al ca. 12 jaar een abonnement bij KPN op het kopernetwerk en beschouw mijzelf daarmee als een vaste klant. 
In deze brief stond bij mij ook haast te maken, aangezien ik anders over minder dan 2 maanden geen internet en telefoon meer heb. 
Ik heb een afspraak gemaakt voor 26 oktober, maar die werd de avond van te voren om 19 uur via de mail afgezegd. Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt voor 23 november en die werd 2 dagen van te voren weer afgezegd. 
Ik heb nu voor de derde maal een afspraak gemaakt, maar ik kan van Roamler niet de garantie krijgen dat deze wel doorgaat. 
Kpn wil dit graag omzetten, ik heb zelf nergens om gevraagd, dus ik wil daar aan meewerken en houdt rekening met deze afspraak. Ik moet hier ook gewoon iedere keer vrij voor nemen, maar volgens mij denkt Roamler dat ik onbeperkt vakantieuren heb, want zij zeggen rustig steeds af. Daarbij wordt er in de afzegging ook iedere gemeld dat ze geprobeerd hebben contact op te nemen, maar ik ben door niemand gebeld. Leugens houd ik dus al helemaal niet van. 
Ik probeer nu de garantie te krijgen dat afspraak nummer 3 niet weer wordt gecanceld, maar die kan niemand mij geven. Maar ik ben niet van plan om afspraken te blijven plannen tot Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. 
 

Ik zou Kpn dan ook sterk willen aanraden om de samenwerking met Roamler te beëindigen en dit via een betrouwbare partner te regelen of eigen monteurs. 
 

Ik ontvang graag een reactie hoe dit op te lossen, want ik wordt hier pisnijdig van. 

 

Admin: eigen topic voor je aangemaakt

Hi @Priscilla de Fluiter! Ik wil je graag helpen dit weer in goede banen te leiden. Hoe staat het er op dit moment precies voor? Heb je al zicht op een nieuwe afspraak?

Zo niet, laat het hier dan weten. Dan kijk ik voor je wanneer deze kan worden ingepland. Ook neem ik in dat contact gelijk de feedback mee over de vorige afspraken. 


Hoi Allemaal,

Och ja Roamler

Op de eerste rij zitten is altijd duurder.
En bij Roamler zit je waarschijnlijk op de achterste rij.
😁


Hoi @Bram_ ik heb op 21 november, toen de afspraak voor de 2e maal werd afgezegd, meteen een nieuwe afspraak gemaakt voor 14 december. Maar niemand bij Roamler kan mij dus garanderen dat deze wel doorgaat en niet weer kort van tevoren wordt afgezegd. Ik was niet van plan nieuwe afspraken te maken totdat Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Ik heb namelijk zelf nergens om gevraagd. Het is KPN die van het koper af wil. 
Ik wil dus in ieder geval de garantie dat er niets wordt afgesloten zolang Roamler zijn verplichting niet nakomt. En het zou fijn om te weten dat er niet steeds wordt afgezegd. Ik moet ook rekening houden met de afspraak in mijn planning. 
Tot slot heb ik hier op het forum al een stortbui aan klachten voorbij zien komen over Roamler, dus ik heb weinig vertrouwen in dit bedrijf en ik zou mij als KPN toch zeker achter de oren krabben of hierin wel de geschikte partner is gekozen. Elke klacht is er naar mijn mening een teveel. 


@genetic ik heb ook al menig review over Roamler gezien en ik heb er inderdaad ook weinig vertrouwen in. Niet alleen in het nakomen van afspraken, maar ook in de vakkundigheid van het werk. Een installatiebedrijf dat glasvezel aansluit voor KPN, kasten in elkaar zet voor Ikea, ketels onderhoudt voor Eneco en GPS installeert op e-bikes moet van alle markten thuis zijn en daarin gespecialiseerd. Volgens mij is dat onmogelijk. 

Ter aanvulling @Bram_ misschien is het een beter als er gewoon een monteur van KPN komt die zijn vak verstaat. Daar heb ik meer vertrouwen in als die prutsclub van Roamler


@Priscilla de Fluiter vraagje: is het bij jou inmiddels opgelost? Ik heb namelijk hetzelfde probleem. December mijn laatste vrije dag voor opgenomen . Dag van tevoren melding dat ze niet komen. Gebeld en mijn probleem voorgelegd - geen vrije dagen meer en niemand die voor mij op de monteur kon komen wachten. Vervolgens zou men notitie maken dat ik na 18.00 een monteur moest hebben. Kwam maar geen reactie. 
 

nogmaals gebeld en er zou zsm iemand mij bellen voor een afspraak. Na 3 dagen nog geen belletje, dus nog maar een keer online afspraak gemaakt voor aankomende donderdag 5 januari. En je raad het al… net een mail dat monteur niet kan komen.

 

hoe nu verder???? 13 januari wordt internet stop gezet en ik werk sinds 1 januari dagen thuis - dus moet internet hebben.

 

vandaar even nieuwsgierig of het bij jou inmiddels is opgelost…


Beste @Carina D bij mij is de monteur de derde keer wel gewoon op komen dagen. Ik heb ook veel klachten gezien van mensen die zeggen dat Roamler niet terug belt. Daar zou ik dus niet te veel op rekenen. Overigens was de monteur met 15 minuten klaar met zijn werkzaamheden. Hij hoefde er zijn jas er niet eens voor uit te trekken. Als je zelf handig bent, kun je het waarschijnlijk zelf wel aansluiten. 
Anders, en dat was ook mijn tactiek geworden, gewoon iedere keer online een nieuwe afspraak plannen op een moment dat je toch al thuis aan het werk bent. Dus geen extra verlof voor opnemen, dat is echt zonde van je dagen. Ik weet niet waarom ze bij jou langs moeten komen. Bij mij was het omdat KPN op den duur de koperverbinding (het ouderwetse ADSL) ging stopzetten, maar geloof me, ze kunnen nooit je internet maar zo stopzetten als deze werkzaamheden nog niet zijn voltooid. Je bent klant en je betaalt voor je abonnement, dus ze kunnen je niet afsluiten als Roamler steeds de afspraak voor de laatste stap in het proces afzegt. Ik zou er dan in mijn geval rustig een rechtszaak van hebben gemaakt als het wel was gebeurt, maar ze dreigen alleen zodat jij die afspraak niet op zijn beloop laat. 
Overigens komt hier op het forum ook weinig reactie vanuit KPN, vindt, maar dat terzijde. 

Ik hoop voor je dat het toch snel geregeld is. Succes ermee in ieder geval. 


Kunnen we dit allemaal ook niet melden bij Radar en/of Kassa, misschien kunnen zij er eens aandacht aan besteden.

KPN laat haar vaste klanten gewoon in de kou staan, een tegemoetkoming is al teveel gevraagd terwijl mensen gewoon dagen vrij hebben gevraagd voor niets. 

Maar bij nieuwe klanten kan alles, daar kan het niet gek genoeg met welkomst cadeaus. 


@Priscilla de Fluiter dacht zelf ook wel dat ik evt zelf kon doen, maar dacht weer wat een gezeur het dan zal zijn als het niet werkt. Dan krijg je weer dat een monteur het niet gedaan heeft… heb net weer een afspraak gemaakt en nu afwachten. @j3roentje zou je onderhand wel gaan doen ja. Maar dan ook de melding in de mail ‘u was telefonisch niet bereikbaar’ gebruik m’n tel ook voor het werk en ieder telefoontje binnen gehad , behalve Roamler 🤦‍♀️


Beste @Carina D,

Ik denk zelf dat ze niet bellen. die van roamler (geen hoofdletter, verdienen ze echt niet)
Het is echt geen professionele organisatie.
Ik denk dat het amateurs zijn, gelegenheid monteurs.

Ik heb in 2017 mijn installatie gehad van een medewerker van KPN, een echte deskundige monteur.
Van alle markten thuis, en alles met een glimlach. 
En ben daarom "denk ik” tot nu toe geen problemen tegen gekomen, op geen enkel gebied.


 Maar dan ook de melding in de mail ‘u was telefonisch niet bereikbaar’ gebruik m’n tel ook voor het werk en ieder telefoontje binnen gehad , behalve Roamler 🤦‍♀️

Klopt, bij mij in de afzegging stond dit ook steeds, maar ik was ook nooit gebeld hoor. 
Het komt er gewoon op neer dat ze een dramatisch personeelstekort hebben, maar daar moet je je klant niet mee opzadelen en dan niet net doen of je binnen x periode wordt afgesloten van internet als het nog niet werkt. 
En inderdaad @j3roentje KPN zelf geeft ook nergens thuis. Het is al belachelijk dat je alles via een forum moet regelen en vooralsnog zie ik op dat forum vooral reacties van andere klanten en niet van KPN. Ik wil KPN gewoon per mail of post een klacht kunnen sturen. 


@Carina D ik blijf bij mijn tip overigens om gewoon steeds weer een nieuwe afspraak te maken als je toch al thuis bent (niet extra voor vrij nemen als dat mogelijk is). Ik geloof echt niet dat je per 13-1 geen internet meer hebt. En anders is er altijd nog zoiets als Radar etc. 


Hier het zelfde verhaal. 

Alleen ik heb vanwege privé omstandigheden elke keer moeten uitstellen. Omdat ze steeds zelf dagen inplannen en dat ik niet meer kon regen dat ik thuis was.

Nou kreeg ik 2 weken terug een brief dat ik afspraak moest maken dat gister mijn koperverbinding stopte.

Neem je contact op met kpn wat al belabberd slecht is geregeld word je naar roamler gestuurd. Daar word je te woord gestaan door een slecht Nederlands sprekend en begrijpend persoon die me weer door verwees naar kpn.

Eindelijk na paar pogingen iemand daar aan de telefoon gekregen. Meneer zou het regelen dat ik niet zonder verbinding zou komen. Want dat mocht niet gebeuren beweerde hij. Ik moest de mail in de gaten houden.

Tot op heden niks ontvangt. Alleen dat mijn internet sneller was gezet. Wtf wat heeft dat met alles te maken?

Nou zit ik dus zonder diensten en als je zegt niet meer te betalen, beginnen hun dat dan problemen kan veroorzaken. En dat ik wanneer alles geregeld is naar een vergoeding werd gekeken. Ik moet het nog maar zien. 

Van mij krijgen ze geen cent meer voor de vaste aansluiting zolang ik niks gebruik. Heb dat geld wel nodig voor de extra MB's van mijn telefoon!!


Tja... als je stopt met betalen doet KPN helemaal niets meer. Dus... heeft u een Ziggo aansluiting? Dan zou ik daar maar eens naar bellen...


Ziggo zijn helemaal oplichters. Deurwaarders op mensen afsturen die totaal geen aansluiting of contract bij ze hebben of hadden. 

Ben al zowat 20 jaar vaste klant bij kpn.

En dat kpn zich laat met zulk stelletje amateurs kan ik en veel anderen niks aan doen. Wij worden hier wel de dupe van.