Skip to main content

Wij hebben vandaag het oude Experiabox v9 modem vervangen door een nieuwe KPN (Experia) Box 12 + 2x Superwifi 2 punten.

 

Op zich lijkt alles wel goed te werken, sterk bereik in alle ruimtes maar toch hebben we ook problemen.

Zo zijn we wel verbonden met het WiFi netwerk maar dan komt er toch te staan op onze mobiel ‘geen internet verbinding’ 

 

We hebben KPN (Experia) Box 12 aan het begin staan en dan verderop in de ruimte staat 1 Superwifi 2 punt welke is verbonden middels een UTP kabel.

Het 2e SuperWiFi 2 punt staat verder op en die is draadloos verbonden. Op beide SuperWifi 2 punten branden de lampjes groen.

 

Ook viel het ons op dat we soms een IP adres krijgen uit een andere range, namelijk niet 192.168.2.x maar dan is het 192.168.5.x geworden

 

Kan dit alles te maken hebben met de master / master configuratie zoals beschreven staat op onderstaande website  https://tweakers.net/nieuws/193334/kpn-brengt-vernieuwde-superwifi-2-punten-uit-met-wi-fi-6-en-tweede-ethernetpoort.html  ]

Dat is omdat de SuperWifi 2-punten moeten worden ingesteld als master op het netwerk. De Box 12 en v10A en functioneren automatisch als master en dat kan niet door gebruikers worden veranderd.

 

Op welke manier kunnen we dit controleren en ook oplossen.  We hebben vandaag al wel telefonisch contact gehad met de KPN helpdesk maar volgens hun was er geen probleem.  Nu hebben niet specifiek gesproken over die master / master configuratie dus wie weet zit daar nog wel een probleem.

Hoi @BEV, welkom hier. 

Heb je de netwerken op jouw telefoon wel eens verwijderd? Je bent wel verbonden met het juiste netwerk?

 

En wat krijgt precies een ander IP? Jouw netwerk?

 

Bij mijn weten is dat master slave gebeuren met de box 12 niet direct een probleem. Het moet werken. Want zie je de telefoon wel verbonden in de KPN Thuis app?