Skip to main content

Bij internetbankieren krijg ik niet meer de pop up dat ik veilig aan het bankieren ben. Ik heb mijn instellingen gecontroleerd en het item veilig bankieren staat wel aan. Nu zag ik wel laatst dat er een update van KPN veilig was geïnstalleerd en dat er iets verbeterd zou zijn mbt veilig bankieren. Is het ok dat deze pop up bij het opstarten van internetbankieren niet meer verschijnt?

 

@martje2 Welkom op het forum. 

Goed dat je zo oplettend bent bij het doen van je bankzaken. Op het moment dat je bankiert zie je als het goed is ook een webadres staan, net als bij een gewone internet pagina.

Bij een minder goed beveiligde pagina staat hier http:// voor en bij een goed beveiligde pagina staat hier https:// voor. Een internetpagina van een bank zal goed beveiligd zijn. Ik denk dat ook dat je je in dit geval geen zorgen hoeft te maken over de pop up. 


Blijft de vraag; waarom komt het pop-up venster en de balk niet meer in beeld als je aan het internetbankieren bent. Bij mij komt het ook niet meer en ik weet niet of de veiligheid in het geding is.


Ik maak gebruik van de browser Opera en niet van Microsoft Edge.

Maar voordien was de beveiliging in ook bij Opera


@lang48 en @martje2 Als het goed is zie je na de update van KPN veilig als je gaat bankieren nu groene lijnen om je scherm als je aan het bankieren bent. Klopt dat? 


Nee, dat klopt niet. En het adres is geen https maar www.abnamro.nl dan wel met een slotje.

Ik maak al een paar jaar gebruik van KPN veilig, maar sinds kort komt de beveiliging niet meer in.


Klopt inderdaad niet, bij mij ook geen groene lijnen.


@martje2 @lang48 Het zou kunnen zijn dat ik iets verkeerd heb begrepen. @Roelandkpn heb jij toevallig tijd om hier uitleg over te geven?


In het kort wat het probleem is:

Bij internetbankieren komt bij het intikken van het adres van (in mijn geval) ABNAmro het programma KPN Veilig in werking, dat kon ik zien doordat er een groene balk bovenin het beeld zichtbaar was. KPN Veilig klikte ik na het internet bankieren zelf weg omdat de andere sites werden geblokkeerd. Sinds korte tijd komt KPN Veilig niet meer in bij het intikken van het adres van de bank. Ik ben dus niet meer beveiligt. Hoe kan dit?


@lang48 formeel wordt Opera niet ondersteund door de leverancier, dus hier kunnen we geen oplossing voor bieden anders dan het gebruik van een andere wel ondersteunde browser.

 

Ten aanzien van de bankier protectie die nu niet meer werkt, welke versie van KPN Veilig gebruikt u?

Te zien in het tabblad ‘Antivirus’, rechts op het vraagteken drukken en dan ‘Over’. 

Ook graag de exacte versie van Windows.

Zelfde geldt voor @martje2 .

 

 


KPN Veilig versie 17.8

Windows 10 Pro

18363.1198


KPN Veilig 17.8

Windows 10 Pro

Build versie 18363.1198

KPN Veilig heeft het altijd goed gedaan met Opera!


@lang48 bedankt, en als u een andere browser gebruikt, werkt het dan wel? 

En bij andere banken? Bv. ING (https://mijn.ing.nl)

 

 


Windows 10 update versie 20H20 geïnstalleerd.

Ik ben alleen bij de ABNAmro bank.

De KPN Veiligheid heeft het altijd goed gedaan, maar na de laatste update is het fout gegaan.

 


Ook in Firefox komt KPN Veilig niet in!


Ook bij gebruik van Microsoft Edge komt KPN Veilig niet in!


@lang48 bedankt voor het testen. Ik vraag even door omdat dit van belang is voor de klachtomschrijving richting de leverancier. Dus bedankt voor uw geduld en bereidwilligheid.

  • Ik begrijp dat u ABN Amro heeft. Het probleem zou in theorie per bank kunnen optreden. Zou u zodoende kunnen controleren als u bijv. naar https://mijn.ing.nl gaat dat de bankier protectie dan ook niet verschijnt? U kunt ook nog een andere bank, Rabobank bv testen.
  • Heeft u voor Firefox en MS Edge de browser plugin geïnstalleerd? Dit is een voorwaarde, anders werkt het überhaupt niet.

Heb deze vraag in de chat neergelegd bij Veronica, maar heb alleen het antwoord “zoeken we uit” gekregen, daarna was de chat afgelopen, beëindigt door Veronica


Hoe kan ik een bijlage toevoegen bv fsdiag.zip?


@Rutger_ kan jij de laatste vraag beantwoorden?


Welke vraag was dat?


Ik heb in KPN Veilig de extensie in Firefox toegevoegd en nu komt KPN Veilig wel in.

Bij Opera en Edge nog steeds niet 


@lang48 Een .zip bestand delen op het forum gaat niet lukken. Wel heb je de mogelijkheid om een afbeelding te delen. 

Wellicht is het makkelijkst om een screenshot te maken! 


@Rutger_ fsdiag is een tool van F-Secure om eea op de computer te analyseren en de uitkomst wordt opgeslagen in een log (vandaar de zip). Is er geen medium beschikbaar waar KPN Forum zulke files kan ontvangen?


De KPN Veilig ondersteuning tool maakt een zip bestand aan die bestaat uit verschillende onderdelen. Het is moeilijk zo niet onmogelijk hier een screenshot van te maken.

Het bestaat uit verschillende mappen waaronder diverse log-mappen

 


KPN veilig is bij mij versie 17.8

windows 10 home versie 1903

Browser is edge