Skip to main content

Mijne heren, op adres (...) vandaag op de dag af al 2 weken geen internet. Al 5 keer een monteur geweest die elke keer constateert dat het probleem niet binnen het perceel valt. Hoe efficiënt kun je werken?  Vorige week vrijdag is de oorzaak van de storing, een kabelbreuk 571 meter verderop, opgegraven. Monteur die kabels heeft opgegraven wilde om 2 uur weekend gaan vieren en heeft de boel de boel gelaten. Is gewoon vertrokken zonder check of het werkte. KPN beloofde dat het maandag weer zou werken.  Moet je er zelf achterheen dat er niets gebeurde.  Woensdag Jesse aan de lijn gehad die correct teruggebeld heeft met een oplossing. Hulde  voor Jesse. Dit probleem had urgentie gekregen. Zou een monteur komen die ook mocht graven en het probleem zou oplossen. Gisteren met veel moeite een monteur gekregen die absoluut niet op de hoogte was van het probleem, kwam bij dat het geen type was waarvan je wilt dat die meneer je bedrijf vertegenwoordigt. ‘Al die KPN mensen van de klachtendienst moeten niet denken dat ze er iets van snappen'. In Hollands: meneer Collin (...) is ronduit onbeschoft en heeft de wijsheid in pacht waarvoor je dan als klant heel dankbaar en vooral nederig moet buigen. Weigerde naam en telefoonnummer van zijn chef te geven. Hij maakt dat zelf wel uit.  KPN verschuilt zich achter de vergunning die moet worden aangevraagd voor de werkzaamheden. Daarom duurt het zo lang.  De heer (...) van gemeente Barneveld bestempelt dit als flauwekul want bij calamiteiten heb je met één telefoontje toestemming. Wordt papierwinkel achteraf geregeld. En vervolgens van die 'meneer’ (...) te horen gekregen dat ze pas volgende week vrijdag een gaatje hebben. Mag ik dankbaar voor zijn want ‘soms duurt het wel 6 weken’ Het is een opeenstapeling van fouten, niet terugbellen, niet luisteren naar klachten, monteurs hebben geen logboek van de klacht. . Misschien ludiek dat ik vast op de plaats de kuil ga graven, en de plaatselijke klant te bellen voor een foto dat ik de kuil graaf omdat bij KPN niemand vuile vingers wil krijgen. Misschien dat iemand bij KPN bereid is zijn handen te laten wapperen, de draadjes aan elkaar knoopt. Leuk stukje in de krant.

p.s. als u hierop reageert, kan ik het niet lezen want ik heb geen internet. Moet paar keer per dag naar Mcdonalds voor free Wifi. 

 

*Admin: titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid

*Admin: gegevens verborgen i.v.m. privacy

Triest, veel succes


Beste @Wilger Van de Beek, hoewel je aangeeft dat je dit niet kan lezen, wil ik dit bericht toch versturen. Ik zie dat Volker Wessels is aangestuurd door ons. Zij dienen dit voor je in orde te maken. Zij komen 30  Daarnaast is er een noodpakket besteld voor je, zodat je eerst toch even uit de voeten kunt. Je zult dit toch even af moeten wachten, ben ik bang!


Dag Marcia, sorry, maar ik word niet goed van deze bureaucratie. Wie is de ‘beheerder' c.q. contractant want die is in de wettelijke ketenaansprakelijkheid verantwoordelijk voor niet-presteren. Gebruikelijk in het bedrijfsleven, je spreekt degene aan die contractant is en de service levert. Hoofdaannemer Van Gelder  is de kluns die de kabels over midden heeft getrokken. Die gaat met armen over elkaar afwachten, die kent zijn KPN-pappenheimers. Dan komen de klunzen van KPN in actie omdat die klanten hinderlijk gaan bellen. Heel veel mensen geweest  om allemaal te constateren dat het niet op dit perceel zit maar 571 meter verder. Maar handen laten wapperen? KPN moet Volker Wessels aanspreken op fout en niet verwachten dat klant dit doet en dat zelfs aansporen als de oplossing. Pak je verantwoordelijkheid.

Overigens over dat noodpakket: het is KPN door omstandigheden al 2 ½ week niet gelukt om dat noodpakket te activeren. Dat door onkunde medewerkers die zelf geen idee hebben wat de regels zijn. Nu al 3 dagen wachten op bericht dat er een kastje bij een postafhaalpunt gehaald kan worden met de toegezegde  100 GB. Ging zo weer een weekend overheen. Zou er maandag zijn, is nu dinsdag en nog niets. Om je een idee te geven van de KPN effectiviteit: mijn telefonische klacht tegen Monteur *** , die zich de Verlosser vindt, kun je pas indienen als de klacht is opgelost. Los dan verdorie snel de klacht op. Of verander je regels. 

Ik had destijds aandelen KPN voor bijna 28 euro. Heb die uiteindelijk gedumpt voor 3 euro. Begin nu te snappen dat met zo'n performance  de beleggerswereld geen vertrouwen heeft in het bedrijf. Eerst misschien nog een potentiele overnamekandidaat maar elke eurocent is eigenlijk teveel. 

p.s. de regering vindt dat we moeten thuiswerken. Mijn vrouw is afgelopen jaar eens per kwartaal op de zaak geweest. Nu door deze storing al 12 dagen met de auto heen en weer want de (digitale) dienstverlening aan zorgverleners moet via ingewikkelde, GB-vretende automatiseringsprocessen aangestuurd worden. Als zij die handelingen niet doet, krijgen zorgverleners geen fiattering en dus niet betaald. En verlenen die geen zorg meer aan patiënten. En omdat thuiswerken het parool is geen km-vergoeding of uren. Zij staat echter op het standpunt dat je cliënten nooit in de kou laat staan. Is het cirkeltje rond van verantwoordelijkheid nemen. 

 

Admin: achternaam collega verwijderd i.v.m. privacy 


Ik begrijp helemaal wat je zegt, maar Volker Wessels heeft ongetwijfeld een werkvoorraad en jij past op de 30e in de agenda. Ik snap dat dit voor jou lang duurt, maar ik kan daar helaas niets anders van maken 😞. Voor wat betreft het noodpakket: deze kan je per vanmiddag bij de Spar ophalen. Ik zie daarnaast dat er géén gratis 100 GB bundels op jullie 06-nummers gezet zijn. Ik zie twee nummers staan: wil je dat ik die daar alsnog op zet?


Dream on. Dinsdagmiddag gebeld met 1200. Die betweter wist te vertellen dat het pakket bij de Spar lag. Gevraagd waarom ik niet zoals beloofd een SMS met die aankondiging had. Bleef beweren dat ik die had. Bleek dat het 06 van iemand anders was. Zijn check leerde dat pakket niet verstuurd was om zijn collega het formulier verkeerd had ingevuld. Terwijl hij me 5 minuten daarvoor nog op de fiets naar SPAR wilde sturen. Werd het vervelend omdat ondanks alle toezeggingen KPN het niet voor elkaar krijgt binnen een week die oplossing daadwerkelijk op mijn adres te krijgen.  Kastje komt nu per post. En ook bij deze man kun je geen klacht indienen zolang de storing niet verholpen is. Ook nu weer verhaal Volker Wessel: wanneer snapt KPN eens dat al je partner een waardeloze prestatie levert, je hem op het matje roept. En je je er niet achter verschuilt.  Laten we het erop houden dat KPN een geheel eigen idee van dienstverlening en over governance heeft van in een benauwd  en heel beperkt kringetje denken. Benieuwd of Volker vrijdag überhaupt komt opdraven.   


Dream on. Dinsdagmiddag gebeld met 1200. Die betweter wist te vertellen dat het pakket bij de Spar lag.

Dat is vreemd, want hij ligt er nog steeds. Tot eind van deze week en dan wordt ‘ie teruggestuurd naar ons. 

 

Gevraagd waarom ik niet zoals beloofd een SMS met die aankondiging had. Bleef beweren dat ik die had. Bleek dat het 06 van iemand anders was. Zijn check leerde dat pakket niet verstuurd was om zijn collega het formulier verkeerd had ingevuld. Terwijl hij me 5 minuten daarvoor nog op de fiets naar SPAR wilde sturen. Werd het vervelend omdat ondanks alle toezeggingen KPN het niet voor elkaar krijgt binnen een week die oplossing daadwerkelijk op mijn adres te krijgen.  Kastje komt nu per post.

Heb je deze inmiddels binnen?

 

En ook bij deze man kun je geen klacht indienen zolang de storing niet verholpen is. Ook nu weer verhaal Volker Wessel: wanneer snapt KPN eens dat al je partner een waardeloze prestatie levert, je hem op het matje roept. En je je er niet achter verschuilt.  Laten we het erop houden dat KPN een geheel eigen idee van dienstverlening en over governance heeft van in een benauwd  en heel beperkt kringetje denken. Benieuwd of Volker vrijdag überhaupt komt opdraven.   

Ik ga er vanuit dat Volker Wessels morgen gewoon komt om het op te lossen. Mochten we toch nog iets voor je kunnen doen, laat het gerust weten!

 

Overigens kan je, als het opgelost is inderdaad, via onze website een vergoeding aanvragen. Ook daar kan ik je bij helpen als je daar t.z.t. nog vragen over hebt. 


Marcia, ga je diep schamen!! Ik ga er vanuit dat je bij KPN in loondienst bent. Misschien dat je daarom niet kunt voorstellen hoe het is dat  je als KPN-klant van het kastje naar de muur wordt gestuurd? En dat je daarom verre van objectief bent doordat je je niet in de problemen van de cliënt wenst te verplaatsen. Dat is een voorwaarde voor serviceverlening. WAT EEN MINACHTING VOOR DE KLANT DIE OOK JOUW SALARIS BETAALT!!!! Dan kun je beter gewoon zo'n stoïcijnse monteur antwoord laten geven.  Dat van het kaliber van de gozer tegen wie ik een klacht wil indienen maar wat niet mag omdat de klacht nog niet is opgelost. Snap je het kromme van de KPN redenering? Jullie zorgen namelijk niet dat mijn klacht wordt opgelost!!!

EN NEE, jouw werkgever is vandaag ook weer zijn belofte niet nagekomen. Nu om 21.55 uur werkt internet nog steeds niet. Sterker nog: op het betaalde Digitenne abonnement (wat los staat van internet) kunnen we nu alleen nog Nederland1.2.3 ontvangen.  In het strafbankje!!! De andere zenders geven aan dat WE GEEN ABONNEMENT HEBBEN.  Als je belt  krijg je een bandje dat je maandag kunt bellen. Verdorie,  BETALEN WE DAARVOOR elke maand stipt? Worden we gestraft omdat we een kritische noot plaatsen bij jullie wanprestatie dat je na 22 dagen nog steeds Internet niet aan de praat hebt gekregen?  

Volker Wessels is volgens ons niet geweest want het werkt nog steeds niet. Ondanks dat ze volgens jouw collega-medewerker gemeld hebben dat om 8. 55 uur de zaak hersteld was. Volgens een andere medewerker ook niet nodig want ook uit de veelvoudige contacten vandaag,  met het niveau uitzendkracht, bij die absurde 1200-'servicedienst’blijkt dat jullie al 2 weken weten dat het probleem ligt bij een contactkast aan het begin van de lijn aan de Schoutenstraat.  STUUR DAAAR IEMAND HEEN MET EEN PAAR GRIJZE HERSENCELLEN, IS DIT NIET NODIG. 

Bellen met 1200; nadat meerdere keren de verbinding verbroken werd 15 minuten WEER HET PROBLEEM UITGELEGD WANT DE MEDEWERKER KAN HET LOGBOEK NIET INZIEN. EN ZONDER KAN IK U NIET HELPEN MENEER!! Dan wordt de lijn doorgemeten en komt de al 3 weken bekende oorzaak naar boven. Als ik vraag wat jullie OPLOSSING is word ik in de wacht gezet want de damE kan me niet doorverbinden in dit digitale tijdperk. Een postduif is sneller met zijn communicatie. Om er vervolgens na 20 minuten grafmuziek gewoon uitgeflikkerd te worden. TUUT, TUUT , TUUT . Weer gebeld en wederom ‘excuus , wat naar meneer'. Maar vertelt u het hele verhaal nog maar een keer want zonder kan ik u niet helpen. GRRRRR!!

Na een paar uur de oplossing: weer dat er een monteur komt. Pas maandag tussen 8.00 en 10.00 uur en dan moet ik deemoedig het hoofd buigen want de gesprekpartner besluit dat het dit is of niks. Dat is de 4e of 5e nitwitmonteur op rij die hetzelfde komt doen als zijn voorgangers: niets

Laten we er op wedden dat ook hij maandag niet voor een oplossing zorgt en weer verwijst naar die vermaledijde Volker die ik volgens KPN zelf had moeten bellen. Heb een mail naar Volkers gestuurd maar die onderneming is aan KPN gelieerd en geeft gewoon geen antwoord.

Marcia, zullen we afspreken dat als maandag om 12.00 uur mijn internet niet werkt, jij er omwille van je geloofwaardigheid en integriteit de brui aangeeft en een andere baan zoekt? Krijg je van mij een bos bloemen dat je een van de beste beslissingen in je ongetwijfeld prille leven hebt genomen.


Gisteren, zondag, Tamara aan de lijn gehad. Doorvragen leert dat ze er alleen zit om de telefoon te beantwoorden. Extra bundel kan pas op maandag worden beoordeeld want dan zijn de diensten weer operationeel. Voor het weekend trekt gewoon iedereen de deur achter zich dicht en maandagmorgen ná de koffie begint de gemiddelde KPN’er weer aan datgene te denken waar hij zijn brood mee verdient. Lijkt het stadshuis wel. En dan op zondag een arme uitzendkracht de telefoon laten beantwoorden. 


Hallo, @Wilger Van de Beek, jammer te horen dat het nog niet opgelost is .Ik kan me voorstellen dat je aardig wat frustratie ervaart hierdoor. Het is echter niet nodig om dat op deze manier op ons te botvieren.

Wij doen ons uiterste best om jou te voorzien van zoveel mogelijk informatie, en je te helpen waar we kunnen. Echter ligt het oplossen van dit probleem niet bij KPN de internetprovider maar bij KPN de netwerkbeheerder (die vervolgens daar Volker Wessels voor inschakelt). Wij, de forum moderators, zijn in dienst van KPN de internetprovider en kunnen maar beperkt dingen inzien en doen die bij KPN de netwerkbeheerder liggen. Het is echt geen onwil, maar het kan (en mag, wettelijk gezien) niet anders. 

 

Dat allemaal gezegd hebbende, Marcia heeft nu vakantie, dus ik neem dit over en ik heb gekeken wat ik verder kon achterhalen. Zoals Marcia op de 29e aangaf, op dat moment zagen wij hier een geplande monteur voor de 30e. Die is op de 30e in de ochtend ook bij de wijkcentrale geweest en heeft daar de conclusie getrokken dat de kabels in de grond in orde zijn, maar in de wijkcentrale zelf een defect zit. Later die dag heb jij gebeld en toen is er een nieuwe monteur gepland voor gisteren, 2 augustus. 

Die monteur is ook geweest en geeft aan dat er een discrepantie zit in de meting vanuit jouw huis en de meting vanuit de wijkcentrale. Wat er op wijst dat er een kruising aanwezig is. Een kruising houdt in dat in de wijkcentrale jouw grondkabels niet aangesloten zitten op de de poort waar jouw internetsignaal op zit. Het vermoeden is dat dit is ontstaan bij het verhelpen van de eerdere kabelbreuk. Hiervoor is nu een specialistische monteur aangestuurd. Die afspraak staat voor morgen, 4 augustus, in de ochtend. Ik kan daarbij niet garanderen dat die ook bij jou thuis komt. Met een beetje geluk is het voldoende om in de centrale aanpassingen te maken. 

 

Dan, de Digitenne. Je geeft aan issues te hebben met je eigen Digitenne ontvanger die in je abonnement hoort. Is dat al opgelost? Want als ik hier je beide eigen ontvangers check dan staan ze beiden actief en zouden moeten werken. Als dat niet zo is, dan zit het probleem hem eerder in de ontvangst van het signaal. Controleer in dat geval de antenne(s) en pas eventueel de plaatsing aan. Voor de zekerheid heb ik de beide ontvangers een refresh gegeven waardoor ze het activatiesignaal even opnieuw doorgestuurd krijgen. Zet degenen waar je eventueel nog problemen mee ervaart dan een uurtje aan. Dat zou voldoende moeten zijn.


Dag Erik, met alle respect. Ik heb de 'tig’ KPN-medewerkers die ik de afgelopen weken aan de lijn had, steeds gezegd dat het niet persoonlijk is maar dat het gaat om het bedrijf dat ze representeren. Jullie zijn gewend je interne problemen van miscommunicatie bij de klant neer te leggen door je handen in onschuld te wassen en te verzoeken 'vooral te wachten en geduld te hebben'.   Door te verwijzen naar een vage structuur -van onder-aannemertjes- waarvan je weet dat die niet werkt.  Of zoals een monteur ‘de kantoorpikjes als niet kundig’ neer te zetten.

Het gevolg: gisteren is de 5e monteur geweest die niet wist wat hij kwam doen. Hij had geen rapportage van het voorgaande want dan stond hij er ‘onbevangen in'. Hij kwam, zoals ik bovenstaand voorspelde, tot dezelfde conclusie als zijn 4 voorgangers. Hij kon er niets aan doen want 'het probleem zit in de wijkkast’. Wat een verrassing. Hij zal de sleutel wel niet hebben gehad wat logisch is als je geen idee hebt wat voor soort storing je ter plekke moet oplossen.  

En op dag ACHTENTWINTIG van de storing gaat er morgen een monteur komen met de sleutel van de kast om die twee draadjes aan elkaar te knopen?  DAT IS NAMELIJK HET HELE PROBLEEM! Waarmee je de 5 monteurs degradeert als niet-kundig. 

 Afgelopen vrijdag zou er gegraven worden, op die graafmonteur moesten we een week wachten. Gisteren contact met de gemeente gehad die me consequent verzekerde dat er voor afgelopen vrijdag geen belletje was aangekondigd en dat er NIET GEGRAVEN is. Die vrijdagkluns heeft de zaak om 8.55 uur het systeem wel 'werkend’ gemeld. ‘Operatie geslaagd, patiënt overleden'. Wat een kortzichtigheid in het oplossen van een probleem. Als hij naar de kast was gereden en die had opengemaakt……. 

Even voor de goede orde zoals we in het zakenleven rekenen. 5x monteur die in een autootje voor niks kwam terwijl het probleem duidelijk was. Stel dat op 2 uur per keer. Is al 10 uur. Praat ik niet over autokosten. Volker is de 2e vrijdag geweest, heeft een kuil gegraven maar verder niets gedaan. Waren 2 man met een graafmachine. Is 2 x 5 uur = 10 uur. Laten we daar eens 5 uur bellen met jullie bijrekenen voor jullie uitzendkrachten. Praten we over minimaal 25 uur. Ben je nu goed € 2.000 euro aan behandelkosten kwijt terwijl het probleem niet is opgelost. Hoop dat jullie een nacalculatie maken dat je naar de 2500 euro ex. BTW gaat om 2 draadjes aan elkaar te knopen. Vind je het gek dat je beurskoers vandaag op € 2,80 staat. De belegger wil in dynamische bedrijven. Wat mij betreft neemt HUAWEI het netwerk over.  Beter Chinezen dan deze poldercultuur. 

Kijk even in het dossier over die Digitenne. Als er al jaren voor 2 abonnementen netjes betaald wordt, moet je die twee gewoon in de lucht houden vooral als je interactieve TV niet levert. Dat je die betaalde abonnementen denkt in te ruilen voor een Digitenne noodkastje is dat een sigaar uit eigen doos. Ook weer bijna een uur via jullie 1200 servicenummer aan het kloten geweest voordat we weer beeld hadden.

De olympische spelen zijn eens in de 4 jaar. Als je dat goed wilt volgen, kun je beter niet op KPN vertrouwen maar het vliegtuig naar Tokyo pakken. Voor mij hebben jullie dit evenement verkloot!

Tot slot: gaat de monteur morgen onze Verlosser worden? Ik heb er een idee over. 


Dag Erik, met alle respect. Ik heb de 'tig’ KPN-medewerkers die ik de afgelopen weken aan de lijn had, steeds gezegd dat het niet persoonlijk is maar dat het gaat om het bedrijf dat ze representeren.

 

Dat is ook zoals het hoort, je mag prima aangeven dat je het niet eens bent met een gang van zaken. En het is ook duidelijk dat het hier niet helemaal soepel verloopt. Maar de opmerkingen die jij specifiek richting Marcia maakte in je bericht van 30 juli zijn wél op de persoon gericht. En dat is niet zoals het hoort. 

 

Wat betreft de rest van het verhaal, het is duidelijk, zoals ik net ook benoemde, dat dit allemaal een stuk vloeiender had gekund. Van daaruit is het ook goed dat je dit hier onder de aandacht hebt gebracht. Zo kunnen we dit meenemen ter verbetering. Op dit moment zie ik hier geen melding meer openstaan. Is het gisteren door de monteur verholpen en heb je weer diensten?

 

Tenslotte nog even terugkomend op de Digitenne: daar hebben wij niets mee gedaan. Die staan hier allebei netjes actief. Maar, Digitenne komt door de lucht, en is daardoor afhankelijk van goede antenneplaatsing om een zo goed mogelijk signaal te krijgen. In dat signaal wordt ook periodiek een check gedaan of de ontvanger eentje is met een abonnement. Als het signaal niet goed (genoeg) is, dan kan het zijn dat de ontvanger dus niet die check kan doen. Dat kan dan weer leiden tot een foutmelding, en het verdwijnen van de abonnementszenders. Meestal is dat op te lossen door de antenne te verplaatsen, de ontvanger opnieuw zenders te laten zoeken, en hem minimaal een uur aan te laten staan.