Skip to main content

Goedemiddag allemaal,

Over 1 week komt KPN bij ons de nieuwe glasvezelaansluiting aanleggen. 

Gezien deze kabel nog naar binnen getrokken moet worden, dachten wij dat dit een kans is om de glasvezelaansluiting in de meterkast aan te laten leggen ipv onze woonkamer. Dan hebben we geen last van allerlei snoeren en kastjes in de woonkamer en kan dit netjes worden opgeborgen in de meterkast.

 

Nu hebben we echter nog wel een varkensneus aansluiting voor de telefoon in de woonkamer. Deze telefoonaansluiting gaat nu naar de DSL poort in de experiabox die ook in de woonkamer staat.

 

Onze vraag is nu wat voor mogelijkheden er zijn om de telefoon aan te sluiten in de meterkast op het glasvezelnetwerk, zodat de varkensneus aansluiting  in de woonkamer ook weg kan. Het internet kunnen we gewoon draadloos door het huis laten connecten met superwifi punten etc.

 

Dus is het mogelijk als we KPN de glasvezelaansluiting in de meterkast laten uitkomen, om daarop de experiabox aan te sluiten en daarop op een of andere manier ook de telefoon, zonder varkensneus aansluiting? Is de oplossing dan VOIP bellen? Of moeten we KPN dan toch een telefoonaansluiting in de meterkast laten maken of laten verleggen? Zo Ja, zitten hier kosten aan? Of is het tegenwoordig al anders op te lossen met een telefoonaansluiting?

 

Ik verneem graag of iemand ons hier de mogelijkheden voor uiteen kan zetten. Alvast vriendelijk bedankt!

Hallo @EmilyNico je kunt de telefoon met een RJ11-stekker meteen in de Tel1- of Phone1-aansluiting steken en je hebt verbinding. Je zult dan wel een DECT-systeem moeten hebben met een basisstation, die je dan ook in de meterkast aansluit en de handset in de woonkamer neer legt.

Het feit dat je de telefoon op de modem/router aan moet sluiten is al VOIP-bellen, omdat het allemaal via internet gaat en niet meer, ouderwets, via de centrale.

 

 


Hallo @EmilyNico je kunt de telefoon met een RJ11-stekker meteen in de Tel1- of Phone1-aansluiting steken en je hebt verbinding. Je zult dan wel een DECT-systeem moeten hebben met een basisstation, die je dan ook in de meterkast aansluit en de handset in de woonkamer neer legt.

Het feit dat je de telefoon op de modem/router aan moet sluiten is al VOIP-bellen, omdat het allemaal via internet gaat en niet meer, ouderwets, via de centrale.

 

@EmilyNico, of je neemt een Fritz!box 7590, daaraan kun je 6 DECT handsets draadloos koppelen.  Daarmee bel je VoiP (Voice over Internet Protocol) en vervalt je oude telefoonaansluiting.