Skip to main content

Ik post dit na een zeer teleurstellende ervaring (gedurende een periode van 3 maanden) met KPN klantenservice, de klachtenafdeling, KPN netwerk, de verkoopafdeling en onderaannemer (Circet). Uiteindelijk heeft dit geleid tot het verplicht annuleren van mijn abonnement bij KPN.

Mijn contact met KPN begon in februari van dit jaar (2022) via de website van KPN, waar ik de beschikbaarheid van glasvezel op heb gevraagd. Toen bleek dat dit nog niet beschikbaar was, heb ik wel alvast toestemming gegeven voor eventuele aanleg. Hierop zou ik een bevestiging ontvangen, wat niet gebeurd is.

In maart 2022 is mijn wijk voorzien van glasvezel. Hierbij is letterlijk elke postcode voorzien van oranje kabels in de stoep voor de deur, echter ons blok van 5 huisnummers werd overgeslagen, als enige in de gehele wijk. Hierop heb ik contact opgenomen met KPN netwerk, omdat het mij erg vreemd leek. Ik kreeg als antwoord dat ze de status niet wisten, maar dat de onderaannemer mij terug zou bellen. Wel werd mij nogmaals verzocht toestemming te geven. Uiteindelijk heeft de onderaannemer mij niet teruggebeld, en na twee dringende verzoeken om mij terug te bellen kreeg ik te horen dat de status voor mij onbekend was, en dat ik moest afwachten.

Ik was toen minimaal 5 telefoongesprekken verder.

Toen ik opnieuw toestemming wilde geven, gaf de KPN website aan dat er glasvezel beschikbaar was op mijn adres. Ik heb dat genegeerd, omdat het niet het geval was. Diezelfde week werd ik gebeld door een verkoper, die ik heb moeten uitleggen dat er geen glasvezel beschikbaar was. Hij drong aan dat dit wel het geval was, waarop ik hem heb moeten overtuigen dat dit niet klopte in zijn systeem, en dat dit mij ook opgevallen was via de website. Ook was de optie om via DSL een abonnement af te sluiten verdwenen. Hij zou mij later terugbellen. Inmiddels 6 gesprekken verder.

Een maand later werd ik teruggebeld, waarop ik wederom de verkoper moest overtuigen dat er geen glasvezel gelegd was voor de erfafscheiding. Deze verkoper wist mij te overtuigen dat KPN met “installatiegarantie” ervoor ging zorgen dat er glasvezel zou komen voor half juli. Ik was hier sceptisch over, maar de verkoper had een goed verhaal over de garantie en ik heb toen voor 38 euro per maand de eerste 12 maanden een glasvezel plus TV abonnement afgesloten dat per half juli in zou gaan.

Toen er verder geen bericht kwam van KPN betreffende de installatiegarantie, ben ik zelf gaan bellen met KPN om mijn zorgen uit te spreken over de “installatiegarantie”. Na 2 keer bellen zou er een monteur komen kijken. Deze monteur kwam uiteindelijk ergens in juni langs (weliswaar twee uur later dan afgesproken). De monteur wilde weten waar het glasvezel lag, waarop ik hem ook weer heb moeten uitleggen dat er geen glasvezel lag maar dat ik installatiegarantie had en verwachtte dat hij een oplossing zou aandragen. Dat deed de monteur niet, hij plakte enkel een sticker in de meterkast en maakte zich weliswaar beleefd uit de voeten.

Toen heb ik weer met KPN gebeld, ik hoefde me geen zorgen te maken. Inmiddels 9 gesprekken verder, en 1 monteur verder die ook nog eens te laat kwam en niets wist over de situatie.

Begin juli kreeg ik een mail van KPN, dat mijn abonnement ingangsdatum op 16 juli in zou gaan. Hierop heb ik opnieuw gebeld, om aan te geven dat er geen glasvezel voor de deur lag. Hierop moest ik na 1 of 2 doorverbindingen nogmaals de medewerker ervan overtuigen dat er geen glasvezel beschikbaar was, want het stond toch echt in het systeem. Toen begon mijn geduld toch ook wel op te raken. Na nog een paar telefoontjes werd er door de medewerker en manager besloten dat ik tijdelijk over zou gaan op “koper”, en dat er 8 augustus glasvezel beschikbaar zou zijn en ik dan daarop over zou gaan. Inmiddels waren ook alle apparaten al geleverd door KPN. Op mijn vraag of hier ook alle materialen bij zaten voor een koperaansluiting was het antwoord volmondig ja. Gelukkig had ik in mijn kennissenkring iemand die verstand heeft van installatie, en is het DSL kastjes in mijn meterkast vervangen door een moderne, maar zonder deze ingreep had KPN me wederom laten zitten zonder goede DSL aansluiting.

Omdat ik inmiddels niet meer helemaal vertrouwde op de informatievoorziening van KPN netwerk, heb ik gevraagd om te dubbelchecken of er per 8 augustus echt glasvezel beschikbaar was. Dit konden ze niet garanderen, dus zouden ze navraag doen bij de onderaannemer (Circet). Na een half uur in de wacht werd mij verzocht om ze zelf te bellen. Dit heb ik toen gedaan, maar ook Circet was niet beschikbaar voor vragen en ze zouden me de volgende dag terugbellen. Dit gebeurde niet, waarop ik ze heb teruggebeld. Een dag later zouden ze weer bellen. Wederom niet gebeld. Toen zelf na enig aandringen toch antwoord gehad: 8 augustus was slechts een richtdatum maar glasvezel aanleg moest ik dat niet van uitgaan voor die datum. Een indicatie wilden ze ook niet geven.

Op 16 juli had ik geen internet verbinding. Wederom met KPN gebeld. Mij werd verzocht om te wachten, omdat ik in de werkzaamheden nog meegenomen moest worden (omzetten glasvezel naar DSL). Ik heb de medewerker er toen op gewezen dat mijn abonnement ingegaan was inmiddels en dat mijn geduld na meer dan 15 gesprekken nu wel op begon te raken. Hij meldde mij dat ik de volgende dag moest terugbellen als dat nog niet geregeld was tegen die tijd. 17 juli ook geen internet verbinding. Opnieuw in gesprek met KPN werd mij gemeld dat ze een ticket aan gingen maken, waarop mijn vraag was waarom dat de dag ervoor niet al gedaan was. Hierop kreeg ik geen duidelijk antwoord. Na enig aandringen kreeg ik wel de garantie dat er binnen 48 uur contact met mij opgenomen zou worden.

18 juli belde een KPN medewerker mij met het verzoek om een nieuw abonnement af te sluiten: 200Mbit DSL voor een prijs die ver boven de initiële afgesproken prijs van 38 euro per maand lag. Toen ik hier ronduit verbaasd en teleurgesteld op reageerde en hier niet mee akkoord ging, werd ik voordat ik verhaal kon halen doorverbonden met de klantenservice. Daar heb ik een gesprek gehad over de gang van zaken, en op de melding dat ik elke dag zou blijven bellen tot het geregeld was, werd mij verteld dat dat niet gewenst was en dat ik gewoon geduld moest hebben. Dit was voor mij de absolute druppel. Het moge duidelijk zijn dat ik 3 maanden verder was, en meer dan 20 zo niet 30 gesprekken verder als de doorverbindingen meegeteld worden. Een oplossing had mevrouw niet, ik moest rustig wachten.

Nadat de frustratie weggeëbd was, heb ik nogmaals later op die dag met KPN gebeld. Om dan toch het duurdere DSL abonnement af te sluiten. Hierop meldde de medewerker mij dat ik enkel een abonnement voor glasvezel kon afnemen. Ook hij kon niet anders “in zijn systeem” en “andere afdelingen nemen niet op”. Hij kon mij toen alleen aanbieden om mijn huidige glasvezel abonnement te annuleren. Hij kon mij ook niet vertellen hoe ik wel een DSL abonnement kon afsluiten. Via de website is het voor mij ook niet mogelijk, omdat ik “glasvezel” beschikbaar heb op mijn adres. Iets waar ik KPN 3 maanden geleden al op had gewezen en meermaals tussentijds ook.

Conclusie is nu dat ik meer dan 20 telefoontjes heb gepleegd met KPN en onderaannemer. Met doorverwijzingen erbij meer dan 30. Een grove schatting is dat hier inmiddels meer dan 5 uur tijd in is gaan zitten. En uiteindelijk heeft het geleid tot een annulering van mijn glasvezel abonnement, zonder mogelijkheid om (tijdelijk) een DSL abonnement af te sluiten. Of ik tevens de apparatuur z.s.m. terug wil sturen.

Ik ben benieuwd er er mensen zijn met dezelfde ervaring, want via klachtenservice kom ik ook niet verder. Wellicht kunnen we hierin samen iets betekenen?

Wat een verhaal. Zeer vervelend en begrijpelijk. Maar zoals ik het begrijp heeft KPNnetwerk verzaakt om glasvezel aan te leggen. KPN de provider,  waar dit forum van is, kan niet eerder diensten leveren als er geen kabel ligt. (Die koper even daargelaten) Ook al lijkt het één en al KPN. Het zijn toch het 2 los staande  bedrijven. Evt klachten moeten dan ook richting KPNnetwerk. Zij hadden moeten aanleggen, en vooral ook reageren/terugbellen.


@Smo_80 Het is wel duidelijk dat de ellende begonnen is bij die onderaannemer, die is dus gewoon een heel blok maar vergeten aan te sluiten. Bent u de enige in dat blok van 5 die hierover een klacht is begonnen of gaat dat namens alle 5? KPN Netwerk is hier de verantwoordelijke partij in. Dat zij het uitbesteden aan een onderaannemer verslaat ze niet van die verplichting. Ik zou samen met de andere bewoners in uw blok een aangetekend schrijven op stellen aan KPN Netwerk en ze daarin om tekst en uitleg vragen waarom uw woningen niet zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en ze een redelijke termijn geven om dat alsnog te realiseren.punt!

 


Thanks voor de suggesties!

Voor mij als klant ken ik alleen KPN, hoe het bedrijf zich organiseert om mij uiteindelijk een dienst te verlenen.. daar heb ik geen kennis van en zou ook niet hoeven, toch? En niet alleen KPN Netwerk verzaakt; ook de klantenservice schuift mijn vragen af zonder te informeren of terug te bellen. Of beloven me een tijdelijke DSL verbinding wat dan later weer niet aangevraagd blijkt te zijn, of waar ik dan ineens meer voor moet betalen.

Dank voor de suggestie om dit met buren op te pakken, helaas zitten zij allen nog bij de concurrent op COAX, dus weinig animo..


Hoi @Smo_80 . Welkom op het forum.

Wat een treurige gang van zaken.  Anders kan ik het niet noemen.

Ik weet niet of ik iets voor je kan doen maar ik wil wel even meekijken. Kun jij je profiel aanvullen en mij daarna hier een seintje geven?


Beste Erwin, dank je wel voor je bericht. Helaas heb ik vandaag weer een poging gedaan om op DSL over te gaan die wederom na een gesprek van 40 minuten niet verder kwam dan dat KPN beweerde dat ik wel glasvezel beschikbaar heb en nog geen toestemming heb gegeven. Dit was de absolute druppel, en ik heb besloten dat ik deze treurige zaak ga afsluiten en permanent geen zaken meer doe met KPN.


@Smo_80 vervelend om te horen. Wel snap ik je beslissing. Mocht je ons toch een kans willen geven laat het dan hier met een ingevuld profiel weten. Dan zetten we ons voor je in! 


Ik post dit na een zeer teleurstellende ervaring (gedurende een periode van 3 maanden) met KPN klantenservice, de klachtenafdeling, KPN netwerk, de verkoopafdeling en onderaannemer (Circet). Uiteindelijk heeft dit geleid tot het verplicht annuleren van mijn abonnement bij KPN.

Mijn contact met KPN begon in februari van dit jaar (2022) via de website van KPN, waar ik de beschikbaarheid van glasvezel op heb gevraagd. Toen bleek dat dit nog niet beschikbaar was, heb ik wel alvast toestemming gegeven voor eventuele aanleg. Hierop zou ik een bevestiging ontvangen, wat niet gebeurd is.

In maart 2022 is mijn wijk voorzien van glasvezel. Hierbij is letterlijk elke postcode voorzien van oranje kabels in de stoep voor de deur, echter ons blok van 5 huisnummers werd overgeslagen, als enige in de gehele wijk. Hierop heb ik contact opgenomen met KPN netwerk, omdat het mij erg vreemd leek. Ik kreeg als antwoord dat ze de status niet wisten, maar dat de onderaannemer mij terug zou bellen. Wel werd mij nogmaals verzocht toestemming te geven. Uiteindelijk heeft de onderaannemer mij niet teruggebeld, en na twee dringende verzoeken om mij terug te bellen kreeg ik te horen dat de status voor mij onbekend was, en dat ik moest afwachten.

Ik was toen minimaal 5 telefoongesprekken verder.

Toen ik opnieuw toestemming wilde geven, gaf de KPN website aan dat er glasvezel beschikbaar was op mijn adres. Ik heb dat genegeerd, omdat het niet het geval was. Diezelfde week werd ik gebeld door een verkoper, die ik heb moeten uitleggen dat er geen glasvezel beschikbaar was. Hij drong aan dat dit wel het geval was, waarop ik hem heb moeten overtuigen dat dit niet klopte in zijn systeem, en dat dit mij ook opgevallen was via de website. Ook was de optie om via DSL een abonnement af te sluiten verdwenen. Hij zou mij later terugbellen. Inmiddels 6 gesprekken verder.

Een maand later werd ik teruggebeld, waarop ik wederom de verkoper moest overtuigen dat er geen glasvezel gelegd was voor de erfafscheiding. Deze verkoper wist mij te overtuigen dat KPN met “installatiegarantie” ervoor ging zorgen dat er glasvezel zou komen voor half juli. Ik was hier sceptisch over, maar de verkoper had een goed verhaal over de garantie en ik heb toen voor 38 euro per maand de eerste 12 maanden een glasvezel plus TV abonnement afgesloten dat per half juli in zou gaan.

Toen er verder geen bericht kwam van KPN betreffende de installatiegarantie, ben ik zelf gaan bellen met KPN om mijn zorgen uit te spreken over de “installatiegarantie”. Na 2 keer bellen zou er een monteur komen kijken. Deze monteur kwam uiteindelijk ergens in juni langs (weliswaar twee uur later dan afgesproken). De monteur wilde weten waar het glasvezel lag, waarop ik hem ook weer heb moeten uitleggen dat er geen glasvezel lag maar dat ik installatiegarantie had en verwachtte dat hij een oplossing zou aandragen. Dat deed de monteur niet, hij plakte enkel een sticker in de meterkast en maakte zich weliswaar beleefd uit de voeten.

Toen heb ik weer met KPN gebeld, ik hoefde me geen zorgen te maken. Inmiddels 9 gesprekken verder, en 1 monteur verder die ook nog eens te laat kwam en niets wist over de situatie.

Begin juli kreeg ik een mail van KPN, dat mijn abonnement ingangsdatum op 16 juli in zou gaan. Hierop heb ik opnieuw gebeld, om aan te geven dat er geen glasvezel voor de deur lag. Hierop moest ik na 1 of 2 doorverbindingen nogmaals de medewerker ervan overtuigen dat er geen glasvezel beschikbaar was, want het stond toch echt in het systeem. Toen begon mijn geduld toch ook wel op te raken. Na nog een paar telefoontjes werd er door de medewerker en manager besloten dat ik tijdelijk over zou gaan op “koper”, en dat er 8 augustus glasvezel beschikbaar zou zijn en ik dan daarop over zou gaan. Inmiddels waren ook alle apparaten al geleverd door KPN. Op mijn vraag of hier ook alle materialen bij zaten voor een koperaansluiting was het antwoord volmondig ja. Gelukkig had ik in mijn kennissenkring iemand die verstand heeft van installatie, en is het DSL kastjes in mijn meterkast vervangen door een moderne, maar zonder deze ingreep had KPN me wederom laten zitten zonder goede DSL aansluiting.

Omdat ik inmiddels niet meer helemaal vertrouwde op de informatievoorziening van KPN netwerk, heb ik gevraagd om te dubbelchecken of er per 8 augustus echt glasvezel beschikbaar was. Dit konden ze niet garanderen, dus zouden ze navraag doen bij de onderaannemer (Circet). Na een half uur in de wacht werd mij verzocht om ze zelf te bellen. Dit heb ik toen gedaan, maar ook Circet was niet beschikbaar voor vragen en ze zouden me de volgende dag terugbellen. Dit gebeurde niet, waarop ik ze heb teruggebeld. Een dag later zouden ze weer bellen. Wederom niet gebeld. Toen zelf na enig aandringen toch antwoord gehad: 8 augustus was slechts een richtdatum maar glasvezel aanleg moest ik dat niet van uitgaan voor die datum. Een indicatie wilden ze ook niet geven.

Op 16 juli had ik geen internet verbinding. Wederom met KPN gebeld. Mij werd verzocht om te wachten, omdat ik in de werkzaamheden nog meegenomen moest worden (omzetten glasvezel naar DSL). Ik heb de medewerker er toen op gewezen dat mijn abonnement ingegaan was inmiddels en dat mijn geduld na meer dan 15 gesprekken nu wel op begon te raken. Hij meldde mij dat ik de volgende dag moest terugbellen als dat nog niet geregeld was tegen die tijd. 17 juli ook geen internet verbinding. Opnieuw in gesprek met KPN werd mij gemeld dat ze een ticket aan gingen maken, waarop mijn vraag was waarom dat de dag ervoor niet al gedaan was. Hierop kreeg ik geen duidelijk antwoord. Na enig aandringen kreeg ik wel de garantie dat er binnen 48 uur contact met mij opgenomen zou worden.

18 juli belde een KPN medewerker mij met het verzoek om een nieuw abonnement af te sluiten: 200Mbit DSL voor een prijs die ver boven de initiële afgesproken prijs van 38 euro per maand lag. Toen ik hier ronduit verbaasd en teleurgesteld op reageerde en hier niet mee akkoord ging, werd ik voordat ik verhaal kon halen doorverbonden met de klantenservice. Daar heb ik een gesprek gehad over de gang van zaken, en op de melding dat ik elke dag zou blijven bellen tot het geregeld was, werd mij verteld dat dat niet gewenst was en dat ik gewoon geduld moest hebben. Dit was voor mij de absolute druppel. Het moge duidelijk zijn dat ik 3 maanden verder was, en meer dan 20 zo niet 30 gesprekken verder als de doorverbindingen meegeteld worden. Een oplossing had mevrouw niet, ik moest rustig wachten.

Nadat de frustratie weggeëbd was, heb ik nogmaals later op die dag met KPN gebeld. Om dan toch het duurdere DSL abonnement af te sluiten. Hierop meldde de medewerker mij dat ik enkel een abonnement voor glasvezel kon afnemen. Ook hij kon niet anders “in zijn systeem” en “andere afdelingen nemen niet op”. Hij kon mij toen alleen aanbieden om mijn huidige glasvezel abonnement te annuleren. Hij kon mij ook niet vertellen hoe ik wel een DSL abonnement kon afsluiten. Via de website is het voor mij ook niet mogelijk, omdat ik “glasvezel” beschikbaar heb op mijn adres. Iets waar ik KPN 3 maanden geleden al op had gewezen en meermaals tussentijds ook.

Conclusie is nu dat ik meer dan 20 telefoontjes heb gepleegd met KPN en onderaannemer. Met doorverwijzingen erbij meer dan 30. Een grove schatting is dat hier inmiddels meer dan 5 uur tijd in is gaan zitten. En uiteindelijk heeft het geleid tot een annulering van mijn glasvezel abonnement, zonder mogelijkheid om (tijdelijk) een DSL abonnement af te sluiten. Of ik tevens de apparatuur z.s.m. terug wil sturen.

Ik ben benieuwd er er mensen zijn met dezelfde ervaring, want via klachtenservice kom ik ook niet verder. Wellicht kunnen we hierin samen iets betekenen?

Een heel herkenbaar verhaal. Bij een vriend gaat dit ook zo beroerd en je krijgt er geen hoogte van wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Je wordt iedere keer weer met een nieuwe smoes het moeras in gestuurd en er is totaal geen zicht op verbetering eerder verslechtering.

Mensen die uitzien naar glasvezel zijn gewaarschuwd. Wanneer dit in één keer afspreken niet lukt, afkappen die handel en blijf mooi bij adsl of ga naar de kabelboer. Maar de meeste mensen blijven maar aanmodderen omdat ze graag glasvezel willen gebruiken en dan blind geworden zijn door de mooie praatjes van met name de kpn.