Skip to main content

Hallo allen, 

 

Ik heb gister, na 20 minuten gewacht te hebben, eindelijk iemand aan de telefoon. 

Het volgende is er aan de hand. 

We gaan verhuizen, hebben een vrijstaand huis gekocht in het buitengebied. Hier was alleen een telefoon aansluiting. Nu willen we graag ons abonnement van KPN meenemen. Internet en TV.  Dit is niet mogelijk volgens de jongeman aan de telefoon., Hij denkt dat KPN niet meer gaat investeren in een aansluiting, omdat er glasvezel komt. Alleen is niet bekend wanneer dit komt. Ik kan dus dadelijk niets meer. Hoe gek is dat in een welvarend land als de onze? 

Advies van de jongeman aan de  telefoon, probeer het bij ZIGGO. We zijn al jaren klant, BETALENDE KLANT bij KPN, ik ben dus zeer boos over dit antwoord… alias de oplossing. 

Wat kan ik hiermee, ik wil gewoon klant blijven en gewoon kunnen internetten (zonder is geen optie!!! ) nodig voor werk ook. En TV kunnen kijken.

Iemand een idee hoe en wat ??

 

dank alvast voor de reactie

Dag @Boze Jo in het buitengebied is het vaak lastig zoniet onmogelijk om een goede internetverbinding te hebben omdat de afstand tussen de centrale en het huis te groot is. Hoe groter de afstand hoe lager of soms geen snelheid. Dat is gewoon de techniek.  Als Ziggo wel levert dan is overstappen de enige oplossing.  Levert die niet dan zijn er nog mogelijkheden om via satelliet te gaan werken.  Wellicht is sneller internet buitengebied  bij u mogenlijk maar daarmee kunt u geen tv kijken. Wat zegt de site over de mogelijkheden? Postcode en huisnummer invullen en u ziet het. Ik ben benieuwd. 


Hoi, @Boze Jo 

Vervelend dat het lijkt dat kpn niet (goed) kan leveren op je nieuwe adres.

Zou je eens willen checken wat kpn via DSL kan leveren op je nieuwe adres? Je kunt hiervoor de postcodecheck gebruiken: https://www.kpn.com/shop/internet-tv/internet-tv. En dat met ons delen. Dan kunnen we je (beter) adviseren. Dank je wel.

En als het qua FttH daar nog niet staat kun je de status van glasvezel hier checken: http://kpnnetwerk.nl .

KPN kan (nog) niet goede snelheden leveren als je meer dan een km of 4 van de dichtstbijzijnde centrale zit bij DSL. Bij FttH kan het vele km's zijn.

Je kan wel boos zijn maar kpn is afhankelijk van het type aansluiting en waar je woont wat beschikbaar is. DSL of FttH.

Om eventueel de periode totdat glasvezel beschikbaar is… is Ziggo (of een andere kabelaar in die regio) beschikbaar / mogelijk?

Wat ik jaren geleden schreeft geldt nog steeds zolang niet heel Nederland verglaasd is.

https://breedbeeldweetjes.wordpress.com/2016/11/16/neem-ook-internetmogelijkheden-mee-bij-keuze-nieuwe-woning/


Goed verwoord Peter.

Aanvullinkje, KPN is begonnen met internet over de oude telefoonlijnen, dat was voor KPN de enige mogelijkheid, met knappe truken  heeft men dat voor elkaar gekregen, met als beperkende factor de kabellengte.

Uitleg :

https://forum.kpn.com/internet-9/signaal-hoe-werkt-dat-tv-internet-via-1-draadje-436837

Hier een eerdere soortgelijke vraag :

https://forum.kpn.com/internet-9/glasvezel-in-zeist-mogelijk-488397