Skip to main content

Binnenkort gaan ze in onze gemeente glasvezel aanleggen, de vraag is gaan we daarin mee. Je bent niet verplicht om over te stappen en we zouden dat ook niet zo snel doen maar gezien de klachten die we de laatste tijd hebben,[ uitval tv, en internet] denken we er hard over het toch te doen.
Vraag is, waarom KPN in onze gemeente geen glasvezel en in een veel kleinere gemeente enkele km verderop wel KPN

We zouden het natuurlijk erg jammer vinden als je besluit over te stappen naar een andere provider, @Claire25. 

KPN NetwerkNL (onze netwerkbeheerder) is constant bezig om het netwerk te verbeteren en is dan ook hard aan het werk om glasvezel in meer gebieden beschikbaar te maken. Bij de aanleg van glasvezel moeten echter meerdere agenda's naast elkaar gelegd worden. Het kan daarom voorkomen dat de ene gemeente eerder glasvezel heeft dan de andere. Je kunt op de website van KPN NetwerkNL controleren of jouw adres op de planning staat voor glasvezel. Staat jouw adres nog niet op de planning? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief. Hierbij vul je ook je postcode in en zo hoor je het als eerste als glasvezel bij jou beschikbaar wordt. Je kunt ook een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. KPN NetwerkNL zoekt dan voor je uit of het mogelijk is om jouw woning aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.


Kunnen wij iets doen als klant om je storingen op te lossen?


Nou als je meerdere keren per dag alles opnieuw moet opstarten dan ga je toch echt wel nadenken of je wel bij KPN wil blijven. Niet leuk als je een film of wat dan ook zit te kijken en ineens bevriest het beeld en is er totaal geen beweging meer, ligt het internet eruit terwijl je druk doende bent. Het enige advies wat we kregen was je moet gaan bekabelen terwijl de monteur die alles heeft aangelegd ons adviseerde draadloos te gaan. Dat is ook ruim 2 jaar prima gegaan maar nu is het echt slecht, zoals gezegd diverse keren per dag alles opnieuw opstarten, nieuwe software downloaden waarbij de installatie heel lang op 75% blijft hangen, internet zo traag is alsof het lijkt dat het nog uit het stenen tijdperk komt. Dus ja dan ga je nadenken en omdat de kans zich nu voor doet en ze hier ook glasvezel aan gaan leggen, maar liever bleven we gewoon bij KPN omdat het altijd goed was….


Ik kan me voorstellen dat je hier dan over na gaat denken. Ik zie dat dit probleem ook al in een ander topic besproken wordt. Ik stel voor om je daar verder te helpen, zo houden we het overzichtelijk.


Nee wordt alleen gezegd dat we een kabel moeten leggen meer niet, maar laat maar……..we weten wat we doen.


Nee wordt alleen gezegd dat we een kabel moeten leggen meer niet, maar laat maar……..we weten wat we doen.

Dat is ook het beste advies wat gegeven kan worden want de kans is behoorlijk groot dat de oorzaak van de problemen in die "draadloze" verbindingsset gezocht moet worden.

Dat ze in het verleden goed werkte wil niet zeggen dat ze dat ook altijd blijven doen.

De kleinste interferentie op het lichtnet kan desastreus zijn voor de werking vsn zo'n "draadloze" verbinsjngsset. Een nieuwe telefoonoplader aangesloten of een ledlamp aangesloten ... oeps dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn.

Maar er is nog een stap die je daarvoor kunt proberen en dat is de adapters van de "draadloze" verbindingsset opnieuw met elkaar te koppelen.

Koppel de adapter bij de televisie los en steek deze in de rug van de adapter bij de Experia Box. Druk op de reset knop van beide adapters en wacht totdat ze opnieuw gekoppeld zijn.

Plaats vervolgens de adapter weer terug.