Skip to main content

Pas op met het omzetten van je abonnement naar 1Gb (via glasvezel). Het is een simpel schuifje in mijnkpn, maar als je niet oplet heeft dat grote gevolgen voor wat je betaalt. Ondanks dat het verschil tussen 500Mb en 1Gb maar € 10 per maand is, vervalt je KPN compleet en kun je dus alle extra's die je daar had direct kwijt zijn. 

Hier wordt door KPN niet voor gewaarschuwd. Je hebt nog 14 dagen om het terug te draaien maar daarna (dus als je de rekening krijgt en ziet dat ie veel hoger is dan je verwachtte) kun je niet meer terug. Je kunt dit misleidend noemen.

Voor ons was dit reden om alle TV producten direct te cancelen en de snelheid weer terug naar 500Mb te laten zetten. In de praktijk haal je die 1Gb overigens toch niet. Je komt tot maximaal 800Mb up/down. Ik kan me voorstellen dat dit niet per definitie door KPN komt, maar dat hier nog andere factoren bij meespelen.

Pas dus goed op voordat je nonchalant denkt dat je voor € 10 euro per maand een dubbele snelheid krijgt. 

 

Hoi Gveldik, welkom op het forum! De Gigabitsnelheid is alleen beschikbaar bij een Husselabonnement. Dit staat ook aangegeven op de website. Als je op dit moment nog geen Husselabonnement hebt, dan zul je over moeten gaan naar een Hussel. En dan raak je in dat geval op je vaste abonnement het Compleetvoordeel van het gratis zenderpakket kwijt. Je krijgt er Husselvoordeel voor terug. Dat is in grote lijnen hetzelfde. Alleen is er dan geen gratis zenderpakket meer, maar €5 entertainmentkorting.


Het kan niet teruggedraaid worden. Als je 1maal over bent naar Hussel, dan kun je niet meer terug naar je oude situatie met compleet voordelen.

Je kunt binnen 14 dagen inderdaad annuleren. Je nieuwe Hussel abonnement word daarmee inderdaad geannuleerd. Met als gevolg dat je niets meer hebt. Geen internet, geen tv, geen telefonie meer. Alle e-mail adressen vervallen. Je bent meteen KPN klant af.


Helaas. Te laat. Slechte voorlichting heeft ervoor gezorgd dat we voor een deel geen KPN klant meer zijn. Dus jullie communicatie heeft wel zijn effect bereikt. Succes.


Het kan niet teruggedraaid worden. Als je 1maal over bent naar Hussel, dan kun je niet meer terug naar je oude situatie met compleet voordelen.

Je kunt binnen 14 dagen inderdaad annuleren. Je nieuwe Hussel abonnement word daarmee inderdaad geannuleerd. Met als gevolg dat je niets meer hebt. Geen internet, geen tv, geen telefonie meer. Alle e-mail adressen vervallen. Je bent meteen KPN klant af.

Dit laatste is niet waar.

 

Een overstap naar Hussel kan geannuleerd worden mits die met een wensdatum in de toekomst is ingediend. Dan kunnen we de order annuleren. Als Hussel al geleverd is, dan kun je inderdaad niet meer terug naar het pre-Hussel pakket. Wel kunnen we dan met je kijken wat we kunnen aanpassen in het pakket om je weer terug te krijgen op iets dat zoveel mogelijk lijkt op wat je voorheen had. Maar helemaal hetzelfde lukt dan over het algemeen niet. 


Ok, dus bijvoorbeeld: het is nu 7 april. Stel je verlengt vandaag naar Hussel, met ingangsdatum / wensdatum 15 april. Dat kun je tot 15 april annuleren. En dan blijf je bij je huidige abonnement. Correct?

Na 15 april heb je nog 14 dagen om te annuleren toch? Als je dat dan doet, dan kun je niet meer terug naar naar "pre-Hussel" zoals u dat noemt. Klopt dat zo?


Correct. En als een klant in zo'n geval buiten contract is, en echt niet akkoord met het gewijzigde pakket of het voorstel dat we doen, dan is opzeggen natuurlijk een optie. Maar niet iets wat we dan zo maar doen. Vandaar ook dat het zo belangrijk is dat klanten goed worden voorgelicht wat een overstap naar Hussel inhoudt. 


Klantenservice voor de omzetting van Alles in in één 500MG glasvezel geeft niet juiste informatie. Was er achtergekomen toen ik de bevestiging kreeg met alle details waaronder nieuwe modem terwijl de medewerker juist zei dat er niets hoefde te gebeuren. Gaat automatisch de verhoging en huidige apparatuur blijft ongewijzigd. Meteen gebeld naar KPN en de wijziging ge-annulleerd wat ook meteen is gedaan alleen werd de nieuwe modem wel verstuurd. Goed doorvragen want er wordt slecht geïnfomeerd!