Skip to main content

Vanwege abonnement beëindigen zal ik jullie spullen terugsturen. Echter begrijp ik het goed dat het ontvangstkastje niet retour hoeft? Alleen dus de experiabox en de twee ontvangststekkers?

Retour moet de router inclusief de stroomadapter en de eventuele TV boxen met de stroomadapter en afstandbediening x het aantal wat je in gebruik had.

Welk ontvangst kastje bedoel je, in het geval van glasvezel, de NT hoeft niet retour, deze is van KPN netwerk en niet van de provider.


Met het ontvangstkastje bedoel ik een zwart kastje waarop je kan zien welk kanaal je kijkt en waarop de opnames opgeslagen worden. 


@Elselien  Ook dat “ontvangstkastje” moet je retourneren, inclusief de bijbehorende voedingsadapter. Dit is de TV-ontvanger die je in bruikleen hebt zolang jouw KPN abonnement loopt.


Met ontvangkastjes bedoel je waarschijnlijk de SetTopBoxen (zo herken je die ook in de KPN en andere software). KPN blijft die dingen ontvangers noemen, deed de PTT waarschijnlijk ook bij radiodistributie. KPN heeft de nare gewoonte nergens meer op slaande termen te gebruiken, bijna uit de tijd van vlak na de 2e wereldoorlog. Zo noemen ze een experiabox een modem. (Dat was bijvoorbeeld dat apparaat dat achter een telefoontoestel hing rond 1970 bij de eerste datacom verbindingen). Een wel goede term voor die SetTopBoxen is een “Mediabox” maar om alles nog ingewikkelder te maken heeft KPN de Router/Modem (de Experiabox) nu ook box genoemd. 

Maar al met al, die SetTopBoxen had je waarschijnlijk volgens KPN ook in bruikleen (Hoewel dat ter discussie kan staan want heel lang hebben ze geschreven als “Je krijgt…..) en dan niet in bruikleen, maar wat moet je met die dingen, je kan ze nergens meer voor gebruiken.  

Maar de mensen die bij KPN werken begrijpen het KPN jargon direct, daarom is communicatie met KPN vaak zo moeilijk. 


Dank voor jullie reacties. 


@CorL , Wat is er mis met de term “modem”, alle Experia boxen en de Box12 zijn gewoon Modem en router in 1, dus niks vreemds aan om ze modem te noemen.


@CorL, Wat is er mis met de term “modem”, alle Experia boxen en de Box12 zijn gewoon Modem en router in 1, dus niks vreemds aan om ze modem te noemen.

Het is gewoon verwarend. Wat KPN levert is geen modem (een modem zou je bijvoorbeeld nooit behoeven te resetten, want het heeft geen software maar is alleen maar ijzer). In een experiabox zit een modem ingebouwd, maar ze noemen die dingen ook niet lampje. 

Maar bij KPN komen ze waarschijnlijk ook allemaal op de “fiets” naar kantoor en noemen hun auto gewoon “fiets”, want dat is kenmerkend aan het KPN jargon. 

Als termen goed zouden worden gebruikt kunnen klanten van KPN eenvoudiger van Internet gebruik maken bij problemen. Heel veel staat op Internet, maar een KPN’er  naar informatie over zijn Bentley fiets zoekt zal hij waarschijnlijk dit vinden. 

Bentley fiets


Hallo @CorL , KPN/TFT noemen de DVS 1200 powerlines ook consequent 'draadloze verbindingssets', terwijl er niets draadloos aan is.:thinking: