Skip to main content

Hallo,
 

Sinds vandaag merk ik een dramatische daling in mijn internetsnelheid, zowel bedraad als draadloos.

Ik heb een 1 Gbit abonnement en merk dat ik bedraad op elk apparaat waarmee ik een speedtest doe ik amper boven de 600mbps uitkom, waarbij dit voorheen altijd rond de 900mbps was. Draadloze verbindingen komen niet verder dan 400-450mbps.

Ik heb de router (Experiabox v12) meerdere keren opnieuw opgestart en heb de router ook al naar fabrieksinstellingen gezet, dit hielp echter niet.

 

Graag hoor ik van iemand die me hiermee kan helpen.

 

Groetjes,

 

Wesley

@Wesley0104  Er vanuit gaande dat het hier gaat om glasvezel, heb je het glasvezelkastje al eens minimaal 2 minuten stroomloos gemaakt ?


@Wesley0104  Er vanuit gaande dat het hier gaat om glasvezel, heb je het glasvezelkastje al eens minimaal 2 minuten stroomloos gemaakt ?

 

Ik heb zojuist het glasvezelkastje twee minuten stroomloos gemaakt en dit heeft helaas niet geholpen.

 

Edit: Zojuist een aantal testen gedaan en het lijkt erop dat de snelheid bij mijn bedrade verbindingen 100mb hoger is dan gisteren, echter alsnog veel lager dan dat zou moeten.


Iemand die me verder kan helpen met mijn probleem?


Hoe is de situatie nu, @Wesley0104? Als je nog hulp nodig hebt, dan meten we je verbinding eens door!  Zou je jouw KPN Forum profiel willen voorzien van de naam van de contractant, je postcode / huisnummer, je mobiele nummer en je klantnummer? (Uiteraard zijn je gegevens alleen zichtbaar voor jou en de Moderators.) Laat je het weten als je dit gedaan hebt?


Hoe is de situatie nu, @Wesley0104? Als je nog hulp nodig hebt, dan meten we je verbinding eens door!  Zou je jouw KPN Forum profiel willen voorzien van de naam van de contractant, je postcode / huisnummer, je mobiele nummer en je klantnummer? (Uiteraard zijn je gegevens alleen zichtbaar voor jou en de Moderators.) Laat je het weten als je dit gedaan hebt?

Dag @Bart_,

 

De situatie is niet veranderd, de verbinding is nog steeds veel trager dan normaal, zowel bedraad als draadloos.

 

Ik heb net mijn profiel bekeken en alle informatie waar je om vraagt staat op mijn profiel.

 

Groetjes,

 

Wesley


Hoi @Wesley0104,

Ik heb je verbinding doorgemeten maar kan geen fouten in de lijn vinden. Je geeft aan dat je zowel het glasvezelkastje als het modem al stroomloos hebt gemaakt / opnieuw hebt opgestart, maar dit lijkt ook geen oplossing te zijn. Daarom lijkt het mij het beste dat je contact opneemt met de telefonische klantenservice (0800 0402, gratis) zodat zij samen met jou één en ander kunnen controleren, zoals de manier van aansluiten bijvoorbeeld. Dat gaat makkelijker en sneller via de telefoon omdat je dan direct contact hebt.


Beste @Jose_  en @Bart_ , ik zal even een status-update geven aangezien er veel is gebeurd sinds ik mijn forumpost heb gemaakt.

  • De eerste monteur die is geweest heeft na zijn testen alles vervangen wat er te vervangen valt. De NT, de Experiabox, de kabel tussen de NT en de Experiabox en aansluitingen in de centrale aangezien er toch een aantal fouten op de lijn waren. Echter loste dit mijn probleem niet op, aangezien al mijn apparaten die voorheen volledig gebruik konden maken van de 1 gbit dit nog steeds niet konden.
  • Een aantal dagen later kwam er een specialist, die nog even wat metingen deed (via zijn Argus) maar zag dat ik de 1gbit (940mb in de praktijk) wel binnen kreeg, maar geen enkel apparaat van mij kwam nog steeds boven de 500-600mb download uit.
  • Gisteren kwam een tweede specialist en die heeft nog wat testen gedaan en mijn eigen kabels getest. daaruit kwam dat de kabels allemaal in orde zijn en dat de verbinding die binnenkomt op de experiabox nog steeds 940mb aangeeft. Hij gaf ook aan dat het hierbij eigenlijk wel ophoud aangezien KPN haar deel van het contract dus nakomt (de verbinding komt goed binnen) en hij verder niks meer kon proberen.

De specialist gaf aan dat misschien een andere router zoals de Fritzbox misschien wat zou helpen, echter wil ik niet  vastzitten aan een contract van 6 maanden terwijl dat misschien niet eens helpt, dus dat is geen optie.

Dus al met al is mijn probleem niet opgelost en op het moment van schrijven zakt mijn downloadsnelheid zo wat met de dag. Ik begrijp er niks van en ben behoorlijk gefrustreerd, ondanks dat de monteurs heel hard hun best hebben gedaan om mij te helpen. Het lijkt er op dat er niks anders opzit voor mij dan over te stappen.