Skip to main content

Beste Klant en KPN, dit klinkt zo herkenbaar!

Ook bij mij thuis (zowel in vorige als in nieuwe woning) blijft het aanmodderen met de wifi. Ondanks oude en nieuwe wifi versterkers, het veranderen van kanaal, wifi uitzetten op de Experia V10 en noem maar op. Ook hier geregeld het niet of zeer traag laden van internet pagina’s, reconnecting tijdens games waardoor je punten verliest, totaal geen WiFi en daarna weer supersnelheid. Kortom, irritatie vwb thuiswerken, maar ook voor de bereikbaarheid en gebruiksgenot van andere gezinsleden.

De andere herkenbare ervaring is dat KPN je opzadelt met een hoop technische vragen en aanwijzingen. Waarom? De klant heeft een probleem en betaalt flink geld per maand om een goede service te mogen verwachten. Terwijl KPN middels dit forum verwijst naar handleidingen, resetten, en onder meer het aankopen van extra apparatuur (e.g., DVS, WiFi versterkers, zelfs Super WIFi) en het aanpassen van settings. Maar het tegelijkertijd vertikt om gewoon een keer langs te komen als service om dit probleem van de klant aan den lijve te ondervinden en structureel op te lossen. De klant zit met de gebakkken peren en moet zoals in de reactie hierboven tevreden zijn met vermeende stabiliteit (totdat het tegendeel blijkt) en Wifi snelheden van 35 - 40 Mbit down en 12 - 13 Mbit up, terwijl de verwachting/belofte anders is.

 

Admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt

Hoi @Annoyed . Welkom op het forum.

Het probleem met wifi is dat je er geen beloftes over kunt doen. Daarvoor zijn er veel te variabelen die het negatief kunnen beïnvloeden. Geen enkele provider kan hier letterlijk garanties over geven. We kunnen alleen streven naar zo optimaal mogelijke wifi. En daar gaan een hoop vragen en instellinge mee gepaard. Iedere woning is anders. 

We hebben een aantal zéér uitgebreide kennisbank artikelen over deze materie.  Zou je daar eens naar kunnen kijken?  En als je daar vastloopt, kun je dan ook aangeven bij welke stap het misgaat?

https://forum.kpn.com/kennisbank-wifi-versterkers-134

 

https://forum.kpn.com/kennisbank-internet-132

 


@Erwin_

Ik ben het helemaal met je eens, en wifi blijft in sommige omgevingen gewoon lastig omdat je niet alle variabelen in de hand hebt.

Het probleem is hier denk ik, dat de marketing van KPN een ander signaal geeft, zie bijvoorbeeld:

https://www.kpn.com/internet/wifi/superwifi.htm?campaignid=ps:s=go:t=ResidentialAdwords:c=KPN+-+RSD+-+sbrd+-+1P+-+Internet:d=SuperWifi:co=kpn%20wifi:id=71700000097541766:f1=kpn+wifi:f2=e&gclid=Cj0KCQiAi8KfBhCuARIsADp-A55A51CMHqnxVx8tFcIPMlI5eAw-iXAoGIhouOfGl95dRZZuBxpLMnAaAlDsEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

 

Daarmee geef je de klant een vertrouwen, dat je daarna ook waar moet maken.

De “kleine lettertjes” doen daar niet veel aan af. Bijvoorbeeld door aan te geven dat er “bijna geen snelheid meer verloren gaat”. (eerste alinea), later blijkt dat je pas gratis ondersteuning krijgt onder de 20mbps. Een flink gat tov de “Overal perfect bereik” uit de eerste pagina van de advertentie.

https://www.kpn.com/w3/file?uuid=c8aa3088-08b7-4b66-ac78-6c89ba246eeb&owner=8de86c61-bdc8-4848-872e-e5b380e682fc&contentid=41208


Ik kan zeker niet ontkennen dat er een ‘spanningsveld’ is tussen de commerciële kant van de zaak en de praktische kant.  

Maar het is natuurlijk ook zo dat, met wat inspanning en geduld er bij de meeste mensen een goed, snel en stabiel netwerk is realiseren. Maar garanties? Dat blijft lastig.