Skip to main content

Goedemorgen, wie kan ons helpen.

KPN niet te bereiken en we zitten nu al een aantal dagen te tobben met slechte wifi ondanks 3 dure wifiboosters in huis. Op zolder blijft hij paars branden en de tv doet het sinds vandaag ook niet meer.

Op de router staat alles groen maar het lampje van de wifi knippert zo nu en dan/achter elkaar. Alles al gereset ook door KPN op afstand.

Met vriendelijke groet,

Lidia.

Admin: Titel aangevuld i.v.m. vindbaarheid

Hoe is de tv-ontvanger aangesloten? Met een kabel?


We gaan je helpen.  Welk type modem heb je? De zwarte wifi versterkers? Is de tv met een kabel aangesloten op het modem? Hoe is de opstelling van de wifiversterkers?


@Lvdw1984 Balen dat je ondanks wifi versterkers toch nog een slechte wifi verbinding ervaart. Een paars lampje op de KPN SuperWifi betekent dat deze nog de fabrieksinstellingen heeft. Met andere woorden: de installatie is niet afgerond. Herstart het SuperWifi punt en doorloop het aansluitproces opnieuw. Je kunt hiervoor de KPN Thuis app gebruiken.

Een tip: Laat het SuperWifi punt een half uur bekabeld staan. Dit helpt in het afronden van het installatieproces. Na een half uur kan je de SuperWif loskoppelen en plaatsen waar jij wil.