Skip to main content

Hoi ik heb KPN glasvezel alleen vindt ik de keuze van snelheid erg beperkt. De stap van 200mb of daarna 1gig vindt ik erg raar. Waarom niet een 500mb of 400mb mogelijkheid?

Hallo @Jeroen223 ,

Dat komt omdat de snelheid 200 Mbit/s voor vrijwel iedereen ruim voldoende is. Alleen grote huishoudens waarbij iedereen continu online is, hebben meer nodig.En dan kiest KPN om dan maar meteen 1 Mbit/s aan te bieden.  

 

Dit schrijft KPN erover:  

KPN biedt KPN Glasvezel en standaard KPN Internet aan. Bij KPN Glasvezel is de downloadsnelheid even hoog als de uploadsnelheid. Bij KPN Internet is de uploadsnelheid lager. Lees hieronder meer over de verschillende internetsnelheden.

Snel internet
KPN Glasvezel: tot 50 Mbit/s downloaden en uploaden
KPN Internet: tot 50 Mbit/s downloaden en tot 5 Mbit/s uploaden
 Dit is voldoende voor een kleiner huishouden dat gebruik maakt van Google, e-mail, social media en internetbankieren. Met deze internetsnelheid kun je gewoon tv-kijken en op andere apparaat Netflix kijken.

Sneller internet
KPN Glasvezel: tot 100 Mbit/s downloaden en uploaden
KPN Internet: tot 100 Mbit/s downloaden en tot 10 Mbit/s uploaden
 
Deze internetsnelheid is geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. Je kunt prima gezamenlijk tv-kijken en internetten. Met sneller internet kun je Full HD TV of Netflix kijken op meerdere televisies tegelijk en zorgeloos internetten of e-mailen.

Supersnel internet
KPN Glasvezel: tot 200 Mbit/s downloaden en tot 200 Mbit/s uploaden
KPN Internet: tot 200 Mbit/s downloaden en tot 20 Mbit/s uploaden
 
Geschikt voor gezinnen waar iedereen tegelijk voor school, werk of voor de gezelligheid wil videobellen. Met deze snelheid kun je 4K TV en Streamingdiensten zoals Disney+ of Netflix kijken op meerdere apparaten tegelijk. Supersnel gamen en grote bestanden downloaden is ook geen probleem.
Wij raden deze snelheid aan voor gezinnen van 4 of meer personen die allemaal willen internetten.

Ultrasnel internet
KPN Glasvezel: tot 1 Gbit/s downloaden en tot 1 Gbit/s uploaden*
 
Met ultrasnel internet kun je gamen, bingewatchen, grote bestanden downloaden en non-stop streamen. Ideaal voor grote huishoudens waarbij iedereen altijd online is. 
*1 Gbit/s is alleen beschikbaar voor KPN Glasvezel.

Wat is de maximale download- en uploadsnelheid?

Dit is de maximale internetsnelheid op basis van de technische mogelijkheden op jouw adres. Dit wordt eventueel beperkt door de snelheid opgenomen in het contract van de afgenomen dienst. Hoe je dit meet? 90% van de maximale snelheid moet tenminste in een van de tien uitgevoerde metingen gemeten worden.

Normaliter beschikbare download- en uploadsnelheid

Dit is 85% en hoger van de maximale download- en uploadsnelheid. Hoe je dit meet? De normaliter gemeten snelheid moet in acht van de tien metingen gehaald worden.

Minimale download- en uploadsnelheid

Dit is 75% en hoger van de maximale download- en uploadsnelheid. De minimale snelheid moet in alle metingen beschikbaar zijn.

Geadverteerde download- en uploadsnelheid

Dit is de maximale 'tot'-snelheid zoals gecommuniceerd op o.a. kpn.com bij het gekozen pakket. Hoe je dit meet? De geadverteerde snelheid is de snelheid die hoort bij je pakket, eventueel beperkt door de maximale snelheid op een adres. Je meet deze snelheid dus op dezelfde manier als de maximale snelheid.