Skip to main content

Goede avond,

 

Gisteren kreeg ik een mailtje waarin werd medegedeeld dat mijn internetsnelheid gratis was verhoogd van 500 MBit naar 1Gbit. In mijn KPN account wordt dit al keurig aangegeven bij mijn extra opties. Wanneer ik met OOKLA Speedtest mijn snelheid test (alles op de kabel aangesloten) zie ik nog steeds 500 Mbit Up/Dl snelheden. Volgens de KPN medewerker die ik vanmorgen sprak hierover (0800 0402) was de 1 Gbit nog niet in “de centrale” aangepast. Mijn vraag: hoe lang (dagen?)  kan het maximaal duren voordat de 1Gbit snelheid  door “de centrale” wordt geactiveerd?

Ik kreeg dezelfde email. Mijn downloadsnelheid is iets hoger 700 Mbps, maar upload is nog gewoon 500 Mbps. Waarom stuurt KPN zulke emails als het nog niet doorgevoerd is?


Ik zit nu nog steeds op 500/500. Kan een KPN-moderator op dit forum mij misschien vertellen wanneer de 1Gbit snelheid in de centrale wordt geactiveerd in de regio 3318 Dordrecht ?


Voor de volledigheid mijn testresultaten met Speedtest voor de 1Gbit/s glasvezel op de kabel:

 

Kan een KPN-specialist mij aub een reactie geven ? Dank U!

 

 

 


Update: zojuist contact gehad met een zeer vriendelijke man van KPN-klantenservice op 0800 0402. Er wordt een onderzoek gestart, want volgens een collega die hij raadpleegde met technische kennis had de omzetting naar 1Gbit bij mij al geactiveerd moeten zijn. Ik wordt vanmiddag teruggebeld. PS: waarom geeft tot op heden niemand van de ervaren KPN-moderators/specialisten van dit Hulp-forum mij ook maar enige reactie of hulp / blijk van betrokkenheid ? 


Het probleem is opgelost.

 

De back-office van KPN heeft mij zojuist terug gebeld, en ik ben ZEER DESKUNDIG geholpen door de heer Dick Kelly. Het lag aan de LAN-kabel welke vanaf de Netgear-router naar de computer ging. Dit was een CAT 5 STP kabel. Deze haalt maar 500MBit snelheden !!! Zodra ik een CAT 5 UTP kabel gebruik tussen de router en de computer, is de snelheid zowel Up als DOWN 1Gbit.

 

Ik ben zeer blij met de hulp die ik gekregen heb van 0800 0402. Tegelijk ben ik zeer teleurgesteld in de hulp van de KPN-moderatoren van forum, welke totaal geen reactie of hulp/advies hebben geboden. Zowel mijn positieve ervaring met klantenservice, als mijn negatieve ervaring van dit forum, zal ik delen op de feedback@kpn.com enquete wanneer ik deze krijg. Goedemiddag.


Fijn dat je zo goed geholpen bent door mijn collega.  Op het forum kan het een aantal dagen duren voordat er een reactie van een moderator komt.


Na de tweede keer contact met de KPN servicedesk heb ik een afspraak staan met een monteur van KPN. Ik heb nog steeds de ‘lage’ snelheid van 500/500.

Het ligt bij mij niet aan de CAT6 kabels die aan het modem hangen.

Ik laat wel weten hoe het bezoek van de monteur afgelopen is.


Inmiddels ben ik alweer een stuk verder met de issue. De monteurs zijn geweest en bij controle bleek mijn 1Gbit switch voor vertraging te zorgen. Na het verwijderen van de switch had ik wel 950 Mbps download, maar nog steeds slechts 500 Mbps upload. 

De monteurs konden dit probleem niet oplossen. Daarom heeft KPN mijn abonnement aangepast en heb ik nu KPN TV+. De upload is met 675 Mbps echter nog steeds niet geweldig. 

 

De firmware update van de KPN TV+ box veroorzaakt allerlei foutmeldingen. Na overleg met een deskundige van KPN krijg ik nu een nieuw modem, te weten de Experia Box V12. Ik ben benieuwd of dit de problemen met de firmware en de uploadsnelheid gaat oplossen.

 

Later meer.