Skip to main content

Vandaag contact gehad met kpn schijnt met de update te maken hebben er is iets mis gegaan vandaar de trage wifi heb normaal ook 200mb en is gedaald naar 40 en af en toe 70mb

Er is een melding gemaakt als dit lang door blijft gaan dat ik geld terug ga krijgen aangezien ik wel voor 200mb betaal en maar 40 binnen krijg 

wel jammer dat ze niet even een melding sturen van wat er is gebeurt en heel nederland laten bellen.. 

met vriendelijke groet

Maar wat is de snelheid als je met een bekabelde pc of laptop direct op het modem meet? 


Exact hetzelfde


Hallo @Milkyway93, welkom op ons forum! Leuk dat je ons hebt gevonden. Sinds de update van jouw modem ervaar je dus problemen met jouw internetsnelheid. Joep1965 stelt een hele terechte vraag. De bekabelde internetsnelheid is namelijk de snelheid waarvoor je betaalt. Dit is de snelheid waarvan je mag verwachten dat je deze kunt halen (mits de techniek het op jouw adres het toe laat, uiteraard). De snelheid van jouw wifi verbinding is echter lastig te garanderen. De snelheid kan van moment tot moment verschillen doordat een wifi verbinding draadloos is en daardoor erg beïnvloedbaar is door storingsbronnen in de omgeving. Om het beste uit jouw wifinetwerk te halen, raad ik je aan de vernieuwde Wifi Manager te proberen. Met deze handige online tool check je de status van je wifi in je hele huis. Kan het beter? Dan zoeken we samen de juiste manier om jouw wifi sneller, sterker en stabieler te maken. Heb je daar SuperWifi punten voor nodig? Via de Wifi Manager krijg je ze voor een superscherpe prijs, zodat je maximaal van je wifi geniet.

Zoals gezegd mag je van jouw bekabelde verbinding echter meer verwachten. Als dit net zo ‘traag’ is, dan is er mogelijk meer aan de hand. Zou je een speedtest via wifi en bekabeld internet kunnen doen en de resultaten hiervan als screenshot hieronder plaatsen? Voor het meest accurate beeld is het belangrijk dat je tijdens het doen van de speedtest alleen het apparaat waarop je de speedtest draait, in gebruik neemt. Alle andere apparaten zet je uit of zorg er in ieder geval voor dat ze niet verbonden zijn met het internet. Wanneer apparaten gebruik maken van internet heeft dit namelijk invloed op de resultaten van de speedtest en dat willen we niet.


Wifi nog steeds traag draadloze speedtest nog steeds 80 mbps, bekabelde speedtest 110 mbps. Abonnement is 200 mbps. De volgende stappen uitgevoerd na 45min hebben gebeld met kpn router reset glasvezel box reset cat6 kabel getest zelfde probleem nu wordt mij aangesmeerd super wifi punten te nemen, ik ben echt pist off


Isdit met het v10a modem ?


Ja!


Gemeten direct op de experiabox zonder aangesloten randapparatuur? Zoja dan is KPN aan zet.


Ja direct op de experia box, philips hue, tv’s, alles was eruit.


Kunt u mij eventueel helpen met de vervolg stappen via dit forum voor of moet ik hiervoor kpn bellen en het hele verhaal uitleggen ?


@Denise_ of een collega gaat reageren.  Vul je profiel helemaal in met klantnummer etc dan kunnen ze meteen voor je aan de slag.  


Profiel is bijgewerkt adres klantnummers staan erin

alvast bedankt!


Vandaag al 4x gebeld en er is na 28minuten weer de hoorn opgegooid kan iemand nij uitleggen waarom dit gebeurt ??

mijn geduld is echt op met de klantenservice van KPN


Met een glasvezelverbinding mag je toch verwachten dat je 200 Mbit/s haalt via de bekabelde verbinding. Ik zie terug dat je meerdere malen hebt gebeld. Ik zie ook dat er gekozen is om een servicemonteur langs te komen. Had je deze al ingepland?


Ja vandaag zou ik gebeld worden door de servicemonteur. Ik hoop er nog op teminste!


Ben je nog gebeld? Zo ja, is het allemaal gelukt? @Milkyway93 


Is gelukt is een nieuw modem in gegaan net 15min geleden probleem is er nog steeds en net contact gehad met kpn erover zijn bezig aan het uitzoeken wat het is aangezien me glasvezel box prima is en nu mijn modem ook, alleen zend me modem geen 200mb uit bekabeld. Ze zijn bezig met wat poorten etc dat wordt iets te technisch momenteel

laat u weten als ik meer weet


Monteur is voor de 2e keer langsgekomen,

probleem is de wifi nu 

200mb komt er nu bekabeld uit mijn modem

alleen de wifi blijft hangen op 50-60mb in bereik van 30-60cm vanaf de router gemeten

er zou nu een specialist moeten komen..

ik wacht af, echternog steeds echt waardeloze wifi 

 


Fijn om te lezen dat de bekabelde verbinding nu in ieder geval hersteld is! Nu laat alleen de wifisnelheid nog te wensen over. Hiervoor kan je het beste de Wifi Manager gebruiken. Met deze handige online tool check je de status van je wifi in je hele huis. Kan het beter? Dan zoeken we samen de juiste manier om jouw wifi sneller, sterker en stabieler te maken. Heb je daar SuperWifi punten voor nodig? Via de Wifi Manager krijg je ze voor een superscherpe prijs, zodat je maximaal van je wifi geniet.