Skip to main content

KPN is met geen mogelijkheid te bereiken om mijn zeer dringende vraag te beantwoorden. Het nummer 0800-0402 doet het niet. 

Wij zijn sinds kort overgestapt naar KPN, en hebben Hussel internet 50 Mbit/s. De verbinding is absoluut niet voldoende om mijn werk als student uit te voeren, vooral in deze coronatijd. Wanneer ik op de benedenverdieping, waar de verbinding het best is, een Zoom-meeting probeer bij te wonen, valt de verbinding steeds weg en kan ik dus niet naar behoren mijn werk uitvoeren. Ik ben heel benieuwd wat KPN daar voor oplossing voor heeft, want we betalen genoeg om fatsoenlijk te kunnen internetten. 

Ik zou heel graag reactie krijgen van KPN!

Hoi @T.M. de Witte 

De snelste reactie is toch echt per telefoon 0800 0402, vreemd dat het bij jou niet werkt, want daar is niets mis mee met dat nummer.
Webcare wil je ook wel helpen maar zet dan vast je klantnummer(s) en Postcode en huisnummer en telefoonnummer in je forumprofiel Klik hier  wat alleen zichtbaar is voor webcare en voor jou, dan kunnen ze je sneller helpen.

Dus niet hier plaatsen maar in de link die je kunt aanklikken.

Kun je eens een bedraadde snelheidstest doen? en een wifi snelheidstest ?
En de gegevens hier plaatsen?


Volgens de KPN storingspagina https://www.kpn.com/service/storingen.htm is 0800 0402 op dit moment niet bereikbaar

Blijft over de chat via https://www.kpn.com/service.htm en hier op het forum natuurlijk.


Vreemd @RBxx  en @T.M. de Witte hier werkt het nummer wel.
Zal dus wel een regionale storing zijn en geen landelijke


Hoi @T.M. de Witte en welkom op het forum! Een stabiele verbinding tijdens de lessen is wel zo belangrijk, dus ik kan me voorstellen dat je dit opgelost wilt hebben. Zo te lezen gaat het over de wifi, heb je de Wifi Manager al doorlopen? 


Ik heb niets meer vernomen, dus ik hoop dat het opgelost is en de lessen weer goed gaan! Zo niet, laat het gerust weten. 


Reageer