Skip to main content

Wij hebben de Experiabox v10, nu hebben we laatst 2 extra tv ontvangers op verzoek gekregen. Nu werken de twee tv aansluitingen in de schuur niet zoals het hoort. 

 

Situatie: Experiabox v 10: rechtstreekse verbinding met tv-ontvanger in woonkamer. (werkt zoals het hoort) en in een andere poort van de Experiabox v10 zit de kabel die naar de schuur toe loopt. In de schuur zit deze aangesloten op een router. Vanaf de router loopt deze door naar 2 televisies. Als wij 1 tv aansluiten werkt het zoals het hoort. Maar als wij 2 aansluiten dan happeren de tv's allebei en werkt het niet. Komt dit omdat de Experiabox v10 per poort maar 1 tv ontvanger kan hebben? 

Alvast bedankt voor bericht. 

admin: titel aangevuld ivm vindbaarheid 

U kunt op iedere poort een tv ontvanger aansluiten.  Als u een switch gebruikt MOET die wel igmp snooping ondersteunen.  https://forum.kpn.com/kpncyclopedie-105/igmp-snooping-wat-is-het-en-waarom-is-het-belangrijk-456968


In de schuur zit deze aangesloten op een router. Vanaf de router loopt deze door naar 2 televisies. Als wij 1 tv aansluiten werkt het zoals het hoort. Maar als wij 2 aansluiten dan happeren de tv's allebei en werkt het niet. Komt dit omdat de Experiabox v10 per poort maar 1 tv ontvanger kan hebben?

Nee. Gooi die router aan de kant en plaats daarvoor de switch waar @Joep1965 naar linkt. Misschien gebruikt u de router voor WiFi? In dat geval kunt u de router weel weel aansluiten op die switch. Zo heeft u toch nog WiFi, maar gaat het signaal van de tv's niet meer over de router.


Ow ... ik zie nu dat @Joep1965 niet naar de switch linkt, maar naar info over IGMP-Snooping. Dan hierbij nog ff de link naar de switch die KPN verkoopt:

https://m.apparatuurvoorthuis.kpn.com/nl/511342/switch-netgear-gs105e/?pageCount=1&pos=2052


Hi @Dkruisselbrink, ik zie dat @Joep1965 en @Nick83 je al te hulp zijn geschoten, helemaal super! Mocht je er niet helemaal uitkomen met het installeren, dan kan je hier weer aan de bel trekken voor verdere hulp 🙂