Skip to main content

Goedemorgen, al geruime tijd heb ik een absoluut verminderde wifi signaal in en om huis. Dit strookt niet met mijn afgesloten overeenkomst en beloofbare snelheid. Ondanks het regelmatig resetten, ook met KPN tool op afstand, geen verbetering. De KPN medewerkers zullen ongetwijfeld hun best doen om het op te lossen maar het gaat hier om het aangestuurde signaal vanaf buiten naar binnen in huis. Het vervangen van bijvoorbeeld exp.box oid heeft mi geen zin. Gisteren weer alles gereset ook met KPN tool op afstand, dit zou plm 10 minuten tijd vergen alvorens weer signaal aanwezig zou zijn. Dit werd ruim 45 minuten, resultaat alleen tv signaal, geen telefoon en wifi oftewel internet mogelijkheid. Na bellen en alle stappen die werden doorgenomen met KPN medewerker zou de wifi antenne in exp.box de boosdoener kunnen zijn, toch vreemd als je kijkt naar deze uitkomst. Betekent dus dat je na ruim 24u een nw. exp.box kunt ophalen in de verwachting dat het dan is opgelost. Inmiddels in een straal van 3 km meerdere KPN gebruikers gevraagd, resultaat … allemaal zeer ontevreden over performance de laatste 8 weken minimaal, niet conform hun overeenkomst en dus beloofbaarheid qua snelheid. Ook de komst van de nieuwe TV gids en/of opnamepakket op TV is bedroevend langzaam qua performance. Volgens andere ‘deskundige’ heeft KPN een netwerk probleem en aansturingsprobleem en probeert het klein te houden door je te laten resetten en resetten of nw. apparatuur te geven. 

KPN dit past niet en is niet chique, graag reacties aub ?

 

*Admin: afgesplitst en een eigen topic voor vraag aangemaakt

 

Het is een heel verhaal geworden maar ik mis daadwerkelijk info. Over wat voor snelheden heb je het? Zet eens wat meetresultaten neer. Overigens betaal je niet en heb je geen contract voor Wi-Fi maar voor een goede verbinding tot en met het modem.  Met alleen een modem ga je het niet meer redden anno 2020. Er is teveel Wi-Fi in de lucht maar met een paar goeie bekabelde versterkers gaat het wel lukken.


Goedenavond, fluctuerende tussen 70,5/88,8 Mbps en 15,2/28,2 Mbps dit was eerder 120/49 en veel eerder 122/52,8 dat was voor COVID-19. Ik betaal voor snel internet en beloofbare snelheden boven de 100. Wij hebben nog geen glasvezel. De gehele wijk in een straal van 3 km klaagt over minder snelheden en traag internet enWiFi met wisselende performance. 


Hoi @Wildbaan2020, welkom! Joep heeft gelijk in de zin dat de snelheid zoals die in je contract staat gaat over de bekabelde snelheid zoals die op je Experia Box binnenkomt. Het is over het algemeen ook prima mogelijk om hoge snelheden te halen via wifi, maar het kan zijn dat daar aanvullende apparatuur voor nodig is afhankelijk van de omgevingsfactoren.

Dat gezegd hebbende, jouw wifi fluctueert wel erg veel, dus daar zou ik nog wel even naar willen kijken. Paar checkvragen eerst: heb je de Wifi Manager al eens doorlopen om te kijken of de instellingen etc… optimaal zijn? Wil je daarnaast ook eens een bekabelde speedtest doen zodat we kunnen checken of je verbinding an sich nog in orde is. Vul daarnaast je forumprofiel in, dan kan ik aan onze kant ook even kijken.


Goedenavond, dank voor reactie. Uiteraard heb ik ook deze mogelijkheid benut. Het gaat mij niet alleen om de download performance (was lange tijd plm 120) maar m’n het verschil in upload (was lange tijd plm 44) en nu plm 16. 
Mvrgr RO


Dank voor je reactie, @Wildbaan2020, dan hebben we dat in ieder geval afgetikt. Lijkt me goed dat ik dan naar je verbinding ga kijken. Daarvoor heb ik echter wel je gegevens nodig :) Vul dan ook je forumprofiel in, en reageer hier weer als je dit gedaan hebt. 


Goedemorgen, ik heb het eea zojuist in- en aangevuld. Nogmaals ik het ervaar het als niet kunnen leveren tov abonnement en inmiddels hebben vele KPN gebruikers, blijkt uit rondgang, in een straal van minimaal 1 kilometer dezelfde ervaring. KPN onwaardig met bellen en telkens moeten resetten van alles en/of wederom een nieuw modem pakt KPN hun werkelijke probleem, signaaluitgifte, niet aan, zeer teleurstellend en kan niet tot consequenties blijven ! Mvrgr RO


Dank je, @Wildbaan2020! Ik heb een kijkje genomen naar je verbinding. Jij hebt pairbonding, en ik zie dat een van die aderparen geen signaal geeft. Hierdoor komt er minder snelheid binnen, en zal ook je wifi lager zijn dan normaal. 

Het is dan zaak om te kijken of de oorzaak hiervan binnen- of buitenshuis zit. Je Experia Box heeft dan een Y-kabel als verbinding met het IS/RA punt. Check of deze er aan alle kanten goed inzit. Als dit het geval is, wil je dan alvast een aantal momenten geven, komende week, waarop een monteur zou uitkomen? Want in dat geval moet er door een monteur gekeken worden waar het probleem precies zit. 


Goedemiddag Erik, 

Dank voor reactie, ik heb het eea gecontroleerd en met mijn kennis/vaardigheden zie ik niets bijzonders.

Het lijkt goed als er een deskundige kan langs komen om deze vertragingen, dus ook met de nieuwe menustructuur van KPN op TV, op te lossen.

In de week van 11 januari heb ik de volgende mogelijkheden:

ma. 11/1 tussen 08.30-13.00u, di. 12/1 tussen 08.30-11.00u en 12.30-14.00u, wo. 13/1 tussen 11-13u, do. 14/1 tussen 08.30-13.30u en vr. 15/1 tussen 08.30-09.30 en 11.30-13.30u.

Hoor weer graag, bij voorbaat dank en groet, RO


Dank je, @Wildbaan2020! Ik kan de monteur alleen plannen in blokken van 2 uur, waarbij hij in dat tijdsblok aankomt en niet per sé in dat tijdsblok ook de werkzaamheden voltooid. Daarom heb ik hem nu gepland voor de 14e omdat je daar de meeste ruimte hebt. Hij komt tussen 8:00 en 10:00. Je krijgt een bevestiging hiervan per e-mail. De monteur is gepland specifiek voor dat aderpaar. Als dat hersteld is, kan je nog met hem overleggen over de wifi als dat dan nog steeds niet goed is. 

 

Wat betreft de traagheid van het tv menu, dat staat hier los van. Dit kan de monteur ook niet oplossen. Hiervoor zijn we op het moment bezig om een software update uit te rollen die dit verbeterd. Meer daarover lees je in dit topic. 


Goedemorgen,

 

Bedankt voor deze begeleiding en service, ben zeer benieuwd hoe het eea gaat verlopen na zijn bezoek.

Ook bedankt dat KPN inziet dat, zie topic, dit een zeer slechte performance is. Overigens hoor ik ook mensen klagen over Ziggo (dit om objectief te blijven). Mi heeft de vertraging bijv. met tv menu en opnamepakket zeer zeker te maken met de tv ontvangers, dus zeer benieuwd hoe het gaat verlopen.

 

Wij houden contact met vriendelijke groet, RO


Goedemiddag,

Afgelopen donderdagochtend was de monteur er om 08.00u tot 14.30 en vrijdag weer tussen 11.15-14.45u. Goed visitekaartje voor KPN, deze man wilde het probleem echt oplossen en was zelfs per WA voortdurend bereikbaar. Het was een legpuzzel, naar nu blijkt heeft de helpdesk mij ruim twee weken geleden het verkeerde modem toegezonden, een modem voor een ader terwijl ik twee aders heb. Lang verhaal, maar de zoektocht leverde dit ook op. Betekende een verstoorde software, tot in centrale en het opnieuw moeten aanprikken van twee nieuwe poorten in de centrale. Waarom na 5 nieuwe modems geen resultaat en alles bleef feitelijk blokkeren, alleen internet deed het. Had nl geen tv signaal en vast telefoon signaal door het verkeerde modem. De performance naar mijn huis voldoet ruim voldoende maar uiteindelijk flucteert het voortdurend wat nog niet is opgelost. Uiteindelijk bleek ook dat mijn eigen jarenlange vaste nummer spoorloos was en ik volgens KPN al jaren een ander nummer zou moeten hebben, daar reageerde ook mijn huistelefoon op. Was en is zeer slechte film met veel onduidelijkheden hoe het eea nu toch zo fout is gelopen. Dus paar dagen om het hand gezeten geen telefoon en tv. Inmiddels krijg ik per 20 januari mijn eigen nummer terug ????? omdat ik dit kon aantonen, nogmaals volgens specialist hiervoor van KPN kon dit niet. Effect is dat ik inmiddels een nieuw modem heb toegestuurd gekregen voor installatie, het is werkelijk ongelooflijk zo gescheiden KPN werkt en functioneert terwijl ik dus net een nieuw modem ( de 6e in de rij en 11e in 7 jaar tijd) heb geïnstalleerd gekregen. Wordt vervolgd en zie nog wel een reactie ?

Mvrgr RO

 


Jeetje, wat een gedoe is er allemaal achterweg gekomen, @Wildbaan2020!  Een Box 12 wil inderdaad niet op pairbonding, wat gek dat die je dan wel toegestuurd is eerder. Dat er problemen waren rondom het telefoonnummer was mij eerder ook niet opgevallen. Goed dat dit nu opgemerkt is, en er aan gewerkt wordt om dat te verhelpen. Ik zie dat de plandatum voor het telefoonnummer de 26e is. Is internet en tv nu al wel weer beter?


Goedenavond, dank voor wederom aandacht en respons.

Vwb WiFi en tv gaat het, de snelheid blijft fluctueren helaas. Uw collega met wie ik contact heb gehad mocht ik per WA informeren, hij begrijpt dit werkelijk niet aangezien er in principe voldoende binnen komt (boven 120 vs 75). Als ik wil moet ik dit weer als vervolg vraag indienen bij KPN. Vwb telefonie meende ik dat er plm de 21ste zou worden aangepast, ik begrijp dat dit de 26ste nu wordt. Mijn telefoonnummer is dus onbereikbaar hierdoor, inmiddels had ik op verzoek van uw collega (verliep per WA) wel de telefonie poort van poort 1 naar poort 2 verandert, zonder succes. Wij zullen wachten tot de 26ste en dan zien wat er dan qua telefonie wel gaat gebeuren ?
Wel zo dat ik nu al heel lang betaal voor een KPN abonnement wat qua levering niet wordt nagekomen, mi wordt het nu wel tijd dat KPN het eea gaat compenseren?
mvrgr RO


Ik heb dit even een aantal dagen met rust gelaten om het telefoniestuk te laten afronden. Maar als ik daar nu naar kijk zie ik dat het nog niet is afgerond.  Het blijkt lastiger dan gedacht om het nummer weer te activeren. De back office houdt dit ook in de gaten en zal indien nodig ook contact met je opnemen. Het lijkt me goed om dan dit verder eerst even af te wachten. Dan kunnen we daarna verder kijken naar je internet.


Goedemorgen, dank voor reactie. Het klopt de aansluiting telefonie met mijn eigen nummer is nog niet in orde. Ik ben inmiddels onbereikbaar, ontvang daarom e-mails van mensen die mijn mobiele nummer niet hebben. Ik begrijp werkelijk niet dat KPN dit laat gebeuren zonder maar ook een vorm van schaamte, excuus over compensatie. Daarbij komt nog steeds de zeer wisselende performance die al genoegzaam is gepasseerd. Ik zal komende week het eea afwachten ben zeer benieuwd of KPN nu ook in andere vorm iets van zich laat horen. Weet dat ik dus niet ‘wegvlucht’ naar een andere provider maar nu ‘het gevecht’ om diensten waar ik al lang voor betaal aanhangig te gaan maken en geen middel daarvoor onbenut zal laten. KPN komt hier niet makkelijk mee weg. Ben dus zeer benieuwd ? Mvrgr RO


Compensatie is iets wat we over het algemeen bespreken nadat het probleem is opgelost, @Wildbaan2020. Omdat er dan ook pas volledig beeld is van wat er aan de hand was, en hoe lang het geduurd heeft. Ik ga ervan uit dat de back office dit ook met je zal afhandelen. Ik kan zien dat er vandaag nog door hen handelingen zijn uitgevoerd. Dus ik hoop dat het nu ook snel opgelost zal zijn.


Goedenavond, dank, het oude telefoonnummer is weer zichtbaar en werkzaam, ik ben daarvoor benadert telefonisch voor ‘de finale’.

Ik merk dat het signaal nog steeds zwak is en fluctueert, sterker nog soms in een uitzending is er een hapering van 1 of 2 seconden. Heb met jullie site het WiFi signaal getest en op afstand laten resetten, geen effect ! ????
 

Mvrgr ROD


Goed om te horen dat het telefoonnummer weer werkt! Dan kunnen we nu even weer kijken naar je wifi. Die haperingen heb je met tv kijken begrijp ik. Hoe is je tv ontvanger aangesloten op de Experia Box? Rechtstreeks met een kabel, of zit daar wat tussen? Zoals een switch, wifipunt of draadloze verbindingsset? Want in de basis staat tv signaal verder los van wifi.

Ervaar je ook nog problemen met wifi specifiek? Op een laptop of telefoon of iets dergelijks?


Goedemorgen, dank.

 

De tv ontvanger beneden is rechtstreeks aangesloten met kabel naar exp.box. Boven met versterker en stopcontact, ooit aangeschaft bij KPN. Inmiddels heb ik om de minuut een hapering van 1 tot 2 seconden als tv aanstaat, hij staat even stil en gaat dan verder. Dit is compleet nieuw ? 

Als ik dan de Speedtest gebruik, evenals WiFiman, kan het 120 om 38 zijn, maar meestal 32 om 39 of 82 om 51 of 10 om 13 oftewel enorme voortdurende verschillen. 

Vwb WiFi merk je dat inderdaad bij sommige sites, zoals bijv. Funda. 

Het blijft tobben????


Die tv haperingen, heb je die op beide ontvangers, of op een van de twee? Wat betreft die boven, als je het daar vooral hebt: herkoppel eens de draadloze adapters om te zorgen dat die nog een goede verbinding hebben onderling. Meer daarover lees je in dit topic: Storing oplossen Draadloze Verbindingsset DVS]. Wat voor versterker is het verder die je boven hebt staan? Mijn systeem kan dat niet helemaal goed uitlezen op het moment. En je hebt dan de tv ontvanger op de versterker, en de versterker op de draadloze adapter in het stopcontact?

 

 

 


Goedemorgen Erik, al deze stappen zijn al zo vaak ondernomen in een periode van 10 jaar.

Het is nu tijd dat ik echt overweeg een officiële en juridische klacht te gaan inbrengen, oftewel mijn geduld is nu echt op. Immers het voortdurend, ook op deze wij, zelf te mogen ‘hobbyen’ vind ik een slechte service en dienstverlening.

Het had KPN gesierd als zij dit nu echt hadden opgelost en sterker nog ook zelf het initiatief nemen ook tav compensatie. Niets van dit alles ?

 


Het punt is dat problemen met wifi iets anders is dan problemen met televisie. En problemen die je nu ervaart zijn ook niet per sé dezelfde als die je wellicht eerder hebt gehad. Daarom moeten we toch elke keer bepaalde basisstappen opnieuw doorlopen. 

Die speedtests die je hier plaatst zijn wisselvallig, maar met alleen die metingen kan ik niet direct een conclusie trekken over de oorzaak. En dus ook niet over een oplossing. Het feit dat hij wel die 120 aantikt geeft aan dat er wel voldoende snelheid je huis binnenkomt. En dat je het via de wifi dus af en toe wel haalt, geeft ook aan dat de Experia Box het ook kan uitzenden. Dus, dan heb ik aanvullende vragen. Als eerste, want mijn systeem kan dat nog steeds niet goed uitlezen: wat heb je aan aanvullende wifipunten aangesloten en hoe? Daarnaast, zijn deze metingen allemaal op dezelfde plek gedaan, of op verschillende plekken in huis? Als het op dezelfde plek was, waar is dat in huis, ten opzichte van de Experia Box / wifipunten? 

 

Voor de tv, omdat beide ontvangers op verschillende manieren zijn aangesloten kan het ook zijn dat haperingen bij de beide ontvangers een ander oorzaak hebben. Voor diegene boven, die met een DVS is aangesloten is het dan zaak om dat eerst als oorzaak uit te sluiten. Vandaar mijn eerder gegeven tips.Â